Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Haziran 2022 Çarşamba

Duyu Ötesi Algılamalar Erdemsel Yada Duyusal Özelliği, Duyu Ötesi Algılama Nedir?, Duyu Ötesi Algılamaların Felsefi Tanımı

Duyu Ötesi Algılamalar Erdemsel Yada Duyusal Özelliği, Duyu Ötesi Algılama Nedir?, Duyu Ötesi Algılamaların Felsefi Tanımı

Bu duyusal yada erdemsel özellik, duyuların algılayamadığı algıları bilmek ve anlamak ile ilgili olan duyusal yada erdemsel özelliktir. Yani duyuların görmediği, duymadığı, hissetmediği alanlar ve benzer örneklerdeki gibi durumlar, bu özellikteki varlıksal alanlar ile algılanabilir olur. Bu özellik daha çok teknik konuları olan duyularla ilgili olarak çalışır. Yani duymak, görmek, farkındalık, hissetmek v.b. bir yerle ilgili olan bilgilerin alınması konusunda teknik özellikleri olan duyulardan daha ileri seviyede bilgi alabilme çalışmasını sağlar. 

Duru görü, duru işiti, telepati ve benzeri duyu ötesi yetenekler bu erdemsel özelliğin içeriği ile ilgilidir. İstenilen konuyu görmek ve duymak ile ilgili olarak duyuların belki de ulaşamayacağı alanları bu duyusal özellik kendisindeki duyuların da ötesinde iş yapabilme yeteneği sayesinde algılar. Yüksek konsantrasyon ve odaklanma özelliği ile ilgili bilginin kendisini algılar. Yapısını bilir. 

Aslında kısıtlanmamış duyularımızın normalde yapması gerekenleri bu duyusal yada erdemsel özellik sayesinde yapmaya çalışırız. Ancak bu kesinlikle kendi içeriğinde ve dışarısı ile alakası olmayan bir çalışma şeklindedir. Sevgi uyumu kendi yapısında ve özellikle dışarı ile ilgili olan konularda gözlenir ve ortaya çıkarılan bilgiler bu uyumdan sonra incelenir. Sevgi filtresi kendi yapısında bulunur, bulunmalıdır, bu şekilde çok daha sağlıklı çalışmalar yapılır.

Çalışma şekli ile duyuların üstü durumu olarak istenilen şeyin, bilginin iradesi kanununca hakkımız olacak şekilde edinilebilmesini sağlayan ve öğrenilmesi imkanını yaratan erdemsel yada duyusal özelliktir. Kimi varlıklarda erdem şeklindedir, az özellikleri ile bu erdemi kullanır, kimilerinde duyu şeklinde yapılanmıştır oldukça başarılı olarak erdemi duyu şeklinde kullanır ve kimilerinde henüz hiç oluşmamıştır ve duyu ötesi kavramına varlıksal alanları yabancıdır. 

Ve bu durumda dışarıya bakmadan kendi kendine bilebilme, oranın bilgisi bile olmadan bunu anlayabilme özelliğine sahiptir. Bu duyusal özellik ile ilgili olan bu alanlarda istenirse hiç fark edemeyecekleri şekilde incelemeler yapılabilir ancak bilginin iradesi kanununa uygun olan incelemelerdir bunlar. 

Kendisine özel duyuların üzerinde bir etkileme ve bilme ve algılama özelliği olan bu duyusal özellik, tamamen varlıkların sevgiye uyumlu kullanımları ile ilgili olur. Sevginin anlamlarının ortaya çıkmış olması sonrasında nelerin önemli olduğunu bilen varlık, duyusal özelliğinin bu çalışma halini tamamen kendi hakkının olduğu alanlar içerisinde bilinmeyen, algılanamayan, saklanmış, duyular ile bulunamamış, bilgiler ile ortaya çıkarılamamış özellikteki sorunları bulmak ile ilgili olarak kullanır. Bu özelliğin geliştirilmesi ve edinilmesi yolları bütün varlıkların kendi bilgi ve tecrübelerine göre değişmektedir.  Bu bir yüksek konsantrasyon ve odaklanma melekelerinin çok çabuk ve hızlı ve kolay şekilde ve zorlanmadan ilgili duyunun bazı özelliklerini kullanarak yapılabilmesi sonrasında bilgilerin nasıl ortaya çıktığını anlayarak, onları yorumlayıp gerçeklerle bağlantısını kurabilmekle ilgilidir ve genel tanım olarak bu açıklama edinme yollarını tanımlayabilir. Bütün duyuları kontrol ederek hangilerinin duyu ötesi algılama ile çalıştırılabileceğini ortaya çıkarır ve kendi yapısında hepsinden oluşan bir yapılanma ile gereken şekilde sorunlarla ilgili olarak çalışır. Sevginin içerisindeki yeri ile duyular ve erdemler arasında gereken şekilde varlıklar için çalışır