Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Haziran 2022 Pazartesi

Arge Nedir?, Arge Erdemsel Özelliği, Arge Çalışması Nasıl Olur?, Argenin Felsefi Tanımı

Arge Nedir?, Arge Erdemsel Özelliği, Arge Çalışması Nasıl Olur?, Argenin Felsefi Tanımı

Arge, bir çalışma ile ilgili aynı veya farklı yöntemler kullanılarak, araştırmalar ve geliştirmelerle o çalışmanın sürekli olmasını sağlayarak çalışmanın uzun bir zamana dağılması durumunu kullanıp, çalışmanın ancak bu şekilde bir uzunluk döneminden sonra başarılabileceği sonucuna ulaşmamızı sağlayan çalışma metodudur. Geliştirme konusu zamana dağıldığı için sürekliliğin söz konusu olması gerekmektedir. Bu metod ile sürekliliğin nasıl katkılarının olduğunu anlıyor ve bu şekilde bir çalışma metodunun olduğunu öğreniyoruz. Damlaya damlaya taş delinir şeklindeki deyimler arge çalışmasını ifade eder ve bir damla o taşı delemezken, bir çok damla sonunda o taş delinir. 

Bu şekilde uzun zamanlar şeklinde bir çalışma halinde olarak bazı konular başarılabilme özelliğindedir. Şu an bu yazılanlar İyi Bilgiler Bütünlüğü tamamen arge çalışmasının ürünüdür ve uzun ve sürekli olan bir arge çalışmasının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bazı çalışmalar kısa bir zaman içinde sonuç verirken, bazı çalışmaların sonuçları için beklemek ve bu bekleme sırasında da çalışmak gerekmektedir. Argeler yaşam hali için önemli olan çalışma türleridir ve genellikle yaşamda arge çalışmaları sayesinde bir çok iş başarıya ulaşmıştır. Hatta arge çalışmaları çeşitleri şeklinde bir çalışma düzeni, durumu ayarlanabilir ve arge grupları oluşabilir şeklinde arge çalışmaları oldukça verimli hale getirilebilir. Birde bir çalışmanın arge olarak ilerlemesi sırasında ertesi zamanda yapılan çalışmanın sonucu vesilesi ile yeni bir imkan ortaya çıkabiliyor, dolayısı ile nasıl bir yol izleneceği bu imkan ile bambaşka şekilde değişebiliyor. Yeni günün imkanları önceki günden farklı olabiliyor ve arge çalışmaları başlangıcındaki gibi olmaktan uzak olarak ilerledikçe gelişen ve geliştikçe faydasını sağlayan çok yönlü çalışma şeklidir.

Dolayısı ile  arge çalışmaları varlıklar için çok önemli bir erdem olarak sayılmaktadır ve bu çalışmalar, içeriğinde çalışma arzusunun, şevkinin ve isteğinin de olması nedeni ile keyifle, büyük bir istekle, eğlenerek de yapılır, bunun için diğer varlıksal erdemleri de varlıkların kendilerinde yaşatmaları gerekmektedir. Bu tanımla argenin anlamını açıklayan bu bilgi, sevginin içeriğindeki özelliği ile varlıkların erdemlerinin kayıt edildiği alanlar arasındaki yerini alır ve gereken şekilde çalışır. İstikrarda aynı şekilde bir amaç üzerine bıkmadan yılmadan gereken şekilde düzenli olarak arge çalışmaları gibi çalışmak anlamına gelir. İstikrarlı olmak, süreklilik sağlamak anlamındadır ve bu anlamla bir işi başarmak için çalışmak argeyi tanımlar. Ve genellikle çalışmalar için kullanılır ve istikrar ve arge isteyen çalışmalar için bu erdemsel özellik oldukça faydalıdır. İçeriği ve anlamı ile sevgiyi tamamlayan erdemsel özelliklerden sayılır. Çok önemli ve uzun süreli çalışmalarımız söz konusu olduğunda arge erdemsel özelliğinden faydalanarak bu çalışmaları başarıya ulaştırabiliriz. Ve böyle bir erdemin varlığından haberi olan varlıklar, bunun ne anlama geldiğini bilerek çalışırlar ve inanarak başarıya ulaşırlar.