Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ekim 2021 Pazar

Sinema: Kara Dul - Black Widow - Yenilmezler Ekibinin Güzel ve Cesur Karakteri Olan Black Widow'un Yaşam Öyküsü... / Konusu, Özeti, Afişler

Kara Dul - Black Widow

Oyuncular; David Harbour, Florence Pugh, Rachel Weisz, Scarlett Johansson
Yönetmen; Cate Shortland
Tür; Bilim Kurgu, Macera, Aksiyon

Konusu; Film, Yenilmezler ekibinin karakteri olan Black Widow'un çocukluğundan başlayan hikayesini ve kendisini zorla ajan olarak yetiştiren Dreykov'a karşı verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Natasha Romanoff'un 1915 yılındaki çocukluğu ile başlayan filmde, kardeşi Yelena, annesi Melina ve babası Alexei ile birlikte yaşamaktadırlar ve henüz çocuk olan Natasha, kendisinden küçük olan kardeşi ile bir aile yemeği sırasında babasının acilen geldiği evden onları çıkarması ile karşı karşıya kalacak, nereye ve neden gittiğini bilmeyen kardeşler sonunda bir uçağa bindirilecekler ve tüm aile, peşlerinde polisler apar topar kaçmak zorunda kalacaklardır. Ve uçak yolcuğunun sonunda aslında ailesinin onların gerçek ailesi olmadığını, Dreykov isimli bir general tarafından yönetilen gizli bir örgüt olan organizasyon için çalıştıklarını, bu organizasyonun dünya genelindeki küçük kızları toplayarak onları özel ajanlar olarak yetiştirdiğini ve Natasha ve kardeşinin de bu kızların arasında olduğunu öğreneceklerdir. Uçak yolculuğu sırasında yaralanan ve anne sandıkları Melina ile ayrılmak zorunda kalan kız kardeşler, artık organizasyonun elinde ajan olarak yetiştirilmek için alı konulacaktır.  




Bu olayın üzerinden geçen 21 sene sonrasında Natasha ve kardeşi ayrı yerlerde yaşam mücadelesi verecekler ve Dreykov'un organizasyonundan kaçarak bir hayat süreceklerdir. Kardeşi Yelena, kendilerini nano parçacıklarla yöneten Dreykov'un organizasyonunun bu oyununu bozan özgürleştirici antidot kimyasala ulaşmıştır ve kırmızı renkli tozlar şeklinde ajanların yüzüne enjekte olan bu ilaç sayesinde uzaktan yönetilmeleri sonlanmaktadır ve Dreykov, artık bu kimyasalın peşindedir. 

Çünkü bütün ajanları özgürleştirmektedir. Natasha ise Steve Rogers ile birlikte arandığı için Norveç'in ıssız dağlarında yalnız bir hayat yaşamaktadır. Ancak yaşanan son olaylar sonrasında Dreykov ve organizasyonu, Taskmaster isimli bir protokolü başlatmaya karar verirler ve bu protokol, içerisinde kendi kızının bulunduğu süper asker modeli olan zırhlı bir savaşçıdır ve Natasha'dan özgürleştirici antidot kimyasalları, zihin kontrolüne engel olan bu antidotları alması için bu süper askeri göndereceklerdir ve Natasha'yı bir köprü üzerinde arabasında bulan ve aksiyon dolu bir mücadele içine giren Taskmaster, sonrasında Natasha'nın kimyasalları alıp kaçmasına engel olamayacaktır. 

Bu kaçış sonrasında Budapeşte'ye giden Natasha, orada kardeşi Yelena ile buluşacak, ancak bu sırada kendilerini takip etmiş olan Dreykov'un zihinleri kontrol edilen Widow ajanlarının saldırısına uğrayacaklar ve öldürdüğünü sandığı Dreykov'un aslında ölmediğini anlayan Natasha, kardeşi ile plan yaparak Kızıl Oda isminde bir alanda bulunan Dreykov'u öldürmeye karar vereceklerdir. Ve bunun için öncelikle şimdilerde hapiste olan Alexei'yi kaçıracaklar, aksiyon dolu bir çok olay yaşandıktan sonra Alexei'de alarak geçmişte anneleri olduğunu sandıkları Melina'nın yanına gideceklerdir ve O'ndan Kızıl Oda'nın yerini öğrenmeye çalışacaklardır. 






Ancak Melina, hala Dreykov'a çalışmaktadır ve zihni O'nun tarafından kontrol edilmektedir ve birlikte geçirdikleri zaman zarfında Natasha ve kardeşinin Melina'nın yanında olduğunu öğrenen Kızıl Oda ajanları, bulundukları yeri basacaklar ve hepsini tutsak alarak Kızıl Oda'ya götüreceklerdir. 

Ancak onlar gelmeden önce Melina ve Natasha, özel bir plan yapmışlardır  Alexei ve Yelena'dan gizli olarak ve maske ile yüzlerini değiştiren Natasha ve Melina, Dreykov'un yanında gizlenmeyi başaracaklar ve Kızıl Oda'ya Dreykov'un yanına girmeyi başaran Melina'nın maske yüzü olan Natasha, burada kendisinin zihin kontrolünün dışında, birde kokusu ile iradesini kontrol edebilme özelliği olan Dreykov'un bu özelliğini etkisiz bırakmak için kendi koku sinirlerini şiddetli bir şekilde kafasını bir yere vurarak dağıtacaktır ve koku almayan Natasha, Dreykov'un etkisinde olmaktan çıkacaktır. 

Tam Drevkoy'u öldürmek üzere iken bulundukları alana gelen ajanlar yüzünden Natasha, Drevkoy'u elinden kaçıracak, bu sırada Melina'da planladıkları gibi maskesini çıkararak diğerlerine yardım edecek ve hepsi birlikte özgür kalarak Kızıl Oda organizasyonu ve Dreykov'a karşı mücadele edeceklerdir. Aksiyon ve gerilim dolu bir çok olay yaşandıktan sonra kaçmaya çalışan Dreykov'u kendi uçağını patlatarak öldürmeyi başaracaklar, bu sırada geçmişte öldürdüğü sandığı Dreykov'un kızı ile de aralarındaki gerginliği de sonlandırmayı başaran Natasha ve geriye kalan Widow'ları da antidot ile özgürleştirmeyi başaracak ve bir Kızıl Oda problemi de sonlandırılmış olacaktır. Tüm bu olayların son bulması ardından diğer ailesi olarak Yenilmezlerin arasına katılmaya giden Black Widow'un görüntüleri ile film son bulacaktır.

Yenilmezler ekibinin güzel karakteri olan Natasha Romanoff, Black Widow'un zorlu yaşam hikayesini ve özgürlükleri için verdikleri mücadeleleri izleyeceğiniz aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.