Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Mart 2021 Cumartesi

Sinema: Yarımada - Train to Busan Presents: Peninsula - Train to Busan 2 - Busan Treninde Yaşanan Virüs Salgınından 4 Yıl Sonra... / Konusu, Özeti, Afişler

Yarımada - Train to Busan Presents: Peninsula - Train to Busan 2

Oyuncular; Dong-won Gang, Lee Jung-hyun, Re Lee
Yönetmen; Sang-ho Yeon
Tür; Gerilim, Korku, Aksiyon

Konusu: Film, Busan treninde yaşanan virüs salgını üzerinden 4 yıl geçmesi sonrasında Güney Kore'de hala devam eden salgının gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Busan treninde yaşanan virüs salgınından 4 sene sonrasında artık virüs Güney Kore'ye tamamen yayılmıştır ve insanlar ülkeden ayrılmanın yollarını aramaktadırlar. Jung Seok isimli bir asker ailesi ile gemiye binerek Japonya'ya gitmektedirler ancak gemi Hong Kong'a rotasını çevirecektir. Yüzbaşı bunun nedenini öğrenmeye gittiğinde geminin içindeki bir yolcuda virüs olduğu ortaya çıkacak ve akabinde zombiye dönüşerek insanlara saldırmaya başlayacaktır. Ve alt kamarada bulunan Jung Seok'un yeğeni de enfekte olunca, annesi O'nu bırakamayacak ve yanlarına gelen yüzbaşı Jung Seok, kurtarmak istese de çocuğunun yanından ayrılmak istemeyen anne, zombilerin saldırısı altında kalacaktır. 




Bu olay sonrasında komşu ülkeler artık Güney Kore'den gelen insanlara izin vermeyecekler ve Güney Kore tamamen karantina altına alınacaktır. Jung Seok ise kardeşi ile birlikte Hong Kong'a gelmiştir ve burada sefil bir hayat yaşamak zorunda kalmışlardır. 

Aradan belirli bir süre geçince Jung Seok ve kardeşi ile iletişime geçen Hong Kong çeteleri, onlara Güney Kore'ye gitmelerini ve oradaki paraları almalarını teklif edecektir. Ülkeye giriş çıkışlar tamamen yasaklanmıştır ancak bu iş için görevlilere rüşvet verilecektir ve artık Yarımada olarak anılan ülkeye giren Jung Seok ve ekibi, birlikte zombilerin arasında kamyonetin içindeki paraları arayacaklardır. 

Ve gemi, dört kişi olarak onları Yarımada'ya yakın yerde denize indirecek ve botlarla karaya çıkan Jung Seok ve ekibi, gece zombilerin görememesini kullanarak kamyonu arayacaklardır ve bulduklarında, şoförünün öldüğünü görecekler ve O'nu indirmek isterken canlanan zombinin saldırısına uğrayınca, kamyonetin kornasına basılacaktır ve çevredeki bütün zombiler seslerini duyup saldırmaya başlayacaktır. Ve bu saldırıdan kurtulmayı başarıp kamyonu da alarak gemi ile iletişim içine girip geri dönmeye çalışacaklardır. Bu sırada çevrede onları izleyen ve yaşayan başka insanlarda vardır ve kamyondaki paralarla geri dönerlerken havaya aydınlatıcı fişekler atacaklar ve Jung Seok ve ekibini zombilerin görmesini sağlayacaklardır. Bu olay sonrasında kaza yapacaklar ve Jung Seok, kamyonetin camından dışarı fırlayacak ve kardeşi de kendisini kamyonetin kasasına kilitleyecektir. Diğer ikisi hayatını kaybedecek, Jung Seok'i ise olay yerine gelen arabaları olan iki çocuk kurtaracaktır. Sonrasında bu çocuklar arabaları ile aksiyon dolu bir yolculuk yapacaklar, bu yolculuktan etkilenen Jung Seok arka koltukta kendinden geçecektir. 




Yarımada'da yaşamak için direnen insanlar olduğu gibi çeteler şeklinde yaşayan acımasız insanlarda vardır ve aydınlatıcı fişekleri atan 631. kısım olarak adlandırılan ve hepsi eski asker olan bu insanlar, sonrasında gelerek kamyoneti alacaklardır ve Jung Seok'un kardeşide kasasında onlarla birlikte gidecektir. 

Ve kendi alanlarına gelince kasada gördükleri Chul-min'i dışarıdan gelenler için hazırladıkları oyunlara götüreceklerdir. 631. kısımdaki bu askerler yıllardır yardım gelmesini beklemişlerdir ve gelmeyince zorbalık yaparak ülkede yaşayanları esir almaya başlamışlardır ve Jung Seok'da onların elinden kurtulan bir ailenin yanındadır ve onlarda kamyonetten uydu telefonunu almaya çalışacaklardır. 

Ancak kamyonet 631. kısımdadır ve orada çalışan kaptan Seo, diğerlerinin haberi olmadan paraları görecek ve uydu telefonu ile gemide bekleyenlerle konuşarak paraları getirmesi konusunda onlarla anlaşmaya varacaktır. Chul-min ise oyun dedikleri ve içerisi zombilerle dolu bir alana atılan insanların arasına koyulmuştur ve 631. kısmın canice eğlencelerine alet olmuştur. Ve Jung Seok ile çocukların annesi Min Jung, birlikte uydu telefonu için gizlice 631. kısma girecekler ve burada kaptan Seo ve arkadaşı ile karşılaşacaklar, Min Yung, onlardan uydu telefonunu almaya çalışırken Jung Seok'da 631. kısımda olduğunu öğrendiği kardeşini kurtarmak için oyun alanına gidecektir. Burada oyun alanına girerek kargaşa çıkaracak ve kardeşini askerlerin ve zombilerin arasından çıkaracak, ancak çıkan kargaşada Chul-min, 631. kısmın lideri Sergeant Hwang tarafından vurularak öldürülecektir. Min Yung'da Seo'yu etkisiz hale getirerek uydu telefonunu almayı başaracaktır ve kamyonetle Jung Seok'u çatışmanın içinden almayı başaracak ve birlikte 631. kısımdan ayrılacaklardır. 




Aynı zamanda 631. kısmın çevresi seslerden dolayı tamamen zombilerle dolmaya başlamıştır ve dışarıda annesini bekleyen çocuklar Jooni ve kardeşi de annelerini kurtarmak için 631. kısma doğru yola çıkmışlardır. Ve Min Yung ve Jung Seok'un kamyonetleri ile zombilerin arasında kaldıkları bir sırada Jooni ve kardeşi, arabayla gelerek onları kurtaracaklardır. 

Ancak peşlerine arabalarla 631. kısmın askerleri takılacak ve zombilerin arasında arabalarla aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. Ve çok zor bir mücadele sonunda peşlerindeki askerleri atlatmayı başaracaklar ve limana giderek gemiye binmeye çalışacaklardır. Ancak bu sırada kaptan Seo, yollarına çıkacak ve çocuklardan Jooni'yi tutsak alacak ve Min Yung'u ve yanlarında olan büyükbabalarını yaralayarak kamyoneti alıp kaçacaktır ve gemiye gidecektir. 

Gemiye bindikten sonra Seo'yu yalnız gören Hong Kong mafyası, kamyonetin içinde O'nu öldüreceklerdir. Ve Seo'nun cesedi kamyonetin pedallarına basınca geri gidecek ve geminin giriş kısmını zombilere açmış olacaktır ve gemiye dolan zombiler içerideki herkesi öldürecektir. Bu sırada olay yerine gelen helikopterli kurtarma ekibini gören aile, helikoptere ulaşmak için hızlıca zombilerin arasından geçmek zorunda kalacaklar, büyükbabaları Kim, hayatını kaybedecektir ve yaralı olan Ming Yung'da çocuklarının hayatının kurtulması için kendisini feda ederek geride bırakacak ve zombilerin dikkatini kendi üzerine çekecektir. Helikopterle gelen kurtarma ekibi, Ming Yung'u kurtarmayı göze alamayacaklar ancak Jung Seok, yıllar öncesinde yaptığı yanlışı yeniden yapmayacak ve Ming Yung'u üstün askeri yeteneklerini kullanarak zombilerin arasından kurtarmaya gidecektir. Ve kendisini öldürmek üzere olan Ming Yung, Jung Seok'un geldiğini anlayınca bundan vazgeçecek ve mücadele ederek zombilerin arasından çıkacaktır ve hep birlikte helikoptere binerek Yarımada'dan ayrılacaklardır. Ve böylelikle film son bulacaktır.

Busan treninde yaşanan zombi virüsü salgınından 4 yıl sonra Güney Kore'de yaşananların konu edildiği, yer yer çok yoğun dram sahnelerinin de olduğu serinin ikincisi olan aksiyon, gerilim ve korku filmidir.