Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Mart 2021 Çarşamba

Sinema: Çok Önemsiyorum - I Care a Lot - Hukuku ve Devletin Yasalarını Kullanarak İnsanları Dolandıran Marla'nın Suç Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Çok Önemsiyorum - I Care a Lot 

Oyuncular; Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González
Yönetmen; J Blakeson
Tür; Suç, Gerilim

Konusu; Film, hukuku ve devletin yasalarını kullanarak yaşlı insanları dolandıran Marla Grayson'ın suç dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Mahkemelerce vasiy olarak tayin edilip yaşlı insanların bütün sorumluluklarını üstlenerek onların yaşamlarını düzenleyen Marla Grayson, bu konuda vasiy olduğu insanların aileleri ile sorunlar yaşamaktadır ve Marla Grayson'ın aslında yasa dışı uygulamaları olduğunu iddia etmektedirler. Marla Grayson, yaşlılara vasiy olarak onları kendi himayesindeki bakım evine gönderip bütün maddi varlıklarını da yönetmektedir ve kendisi de bu işten faydalanmaktadır. Ve son dönemde bakım evlerinde kalanlardan biri vefat edecek ve bu duruma O'nun maddi imkanlarından artık faydalanamayacağı için üzülen Marla, odasının boşalması nedeni ile yerine başka birini bulacaktır. Ve anlaşmalı olduğu doktor ile görüşen Marla, kendisi için av olabilecek yeni yaşlı insanlar bulmasını isteyecektir ve doktorda O'na yalnız yaşayan ve bir akrabası olmayan, aynı zamanda oldukça iyi maddi varlığı bulunan Jennifer Peterson'ı önerecektir ve bilgilerini verecektir. 




Doktora gelen Jennifer Peterson'ın kendisinde yaşlılıkla ilgili olan zihinsel karışıklıklar ve hafıza kaybı, bu konu ile ilgili olarak kullanılacaktır. Marla ve ekibi aslında yasaları kullanan dolandırıcılardır, her şeyi yasalara uygun şekilde yaparak kendilerini suçsuz ve iyi niyetli olarak göstermektedirler. 

Ve mahkemeye başvurup Jennifer Peterson'ın tek başına yaşayarak kendisine yeterli olamadığı konusunda bilgi verecekler ve mahkeme bu konuyla ilgilenmesi için Marla'yı vasiy olarak tayin edecektir, oysaki Jennifer Peterson'ın böyle bir sorunu yoktur, yalnız çok mutlu bir hayatı vardır. Ve evine giderek Jennifer Peterson'ı yasal zorunluluk bahanesi ile evinden alacaklardır ve bakım evine getireceklerdir. 

Jennifer Peterson, karşı çıksa da buna engel olamayacaktır. Ve O'nu hazırlanmış odasına götürerek, kilitli bir alan içinde cep telefonunu da alacaklardır, ardından evindeki bütün eşyalarını satacaklar ve evini satışa çıkaracaklardır. Jennifer Peterson, bakım evinden çıkmak istediğinde sakinleştirici vererek O'nu uyutacaklardır. Banka hesaplarından, kasasındaki elmaslara kadar her şeyini ele geçirip bütün maddi değerlerini alacaklardır. Ancak bu sıralarda Jennifer'ın evine bir taksi gelecek ve O'nun nerede olduğunu sorduğunda, artık burada oturmadığını söyleyecekler ve bunun üzerine ayrılan taksici, Jennifer'ın oğlu olan ve yedi yılda bir düzenli olarak görüştüğü mafya lideri Roman Lunyov'ın yanına giderek annesinin evinde olmadığının bilgisini verecektir. Bunu duyan Roman Lunyov, bu konu ile ilgilenmeye başlayacaktır.




Ve Marla ile görüşmesi için avukat Dean Ericson'ı yönlendirecek ve Dean, Marla'dan haksız bir şekilde tuttukları Jennifer'ı bırakmasını isteyecek, bunun için parada teklif edecek ancak bunu kabul etmeyen Marla'yı yaptığına pişman olacağını söyleyerek tehdit edip ofisinden ayrılacaktır. 

Marla için para az gelmiştir, 5 milyon dolar istemiştir. Bu olayla telaşlanan Marla, Jennifer'dan kim olduğu konusunda bilgi almak istese de bunu başaramayacak, Jennifer'da O'nun aslında hırsızlık yapan dolandırıcı bir vasiy olduğunu anlayacaktır. 

Aynı zamanda Jennifer'ın bankadaki kasasına bakan Roman, elmasları da burada göremeyecektir ve sonrasında avukat Dean, Marla'yı mahkemeye verecek ve yasal yollarla Jennifer'ı kurtarmaya çalışacaklardır. Ancak mahkeme Jennifer'ın avukatı olduğuna dair belge göstermediği için mahkemeyi erteleyecektir. Aynı zamanda Marla'da aslında Jennifer'ın gerçek isminin Jennifer olmadığını, yıllar önce ölen birinin kimliği ile yaşadığını öğrenecektir. Diğer tarafta Roman, adamlarına Jennifer'ı bakım evinden kaçırması için emir verecektir ve içeri girerek Jennifer'ı dışarı çıkarmayı başaracaklar ancak son anda bakım evine gelen Marla, yeniden Jennifer'ın bakım evine alınmasını sağlayacaktır. Bunun üzerine Roman, Jennifer'ın iş birlikçi olan doktoru Caren'ın öldürülmesini sağlayacaktır ve bunu duyan Marla, panik yapmaya başlayacaktır. Sonrasında Marla, Jennifer ile görüşmeye gidecek ve istediği cevapları alamayınca Jennifer'ı bakım evinde kimsesiz bir şekilde ölmekle tehdit edecek ve bu söylenenlere sinirlenen Jennifer, Marla'yı darp edince bu olayın görüntülerini mahkemeye veren Marla, O'nun akıl hastanesine sevk edilmesini sağlayacaktır. 





Aynı zamanda sevgilisi ve iş ortağı olan Fran ile birlikte pasaportlarını ayarlayarak gereken zamanda kaçma planı yapan Marla'yı otoparkta uyuşturucu iğne ile uyutan Roman'ın adamları, O'nu kaçıracaklardır. 

Ve sonrasında Marla ile görüşen Roman, O'nu iş birliği yapması ve elmasları vermesi konusunda ikna etmeye çalışacak ancak Marla, bu sefer 10 milyon dolar isteyecektir ve bu duruma sinirlenen Roman, öldürülmesi emrini verecek ve adamları trafik kazası süsü vererek öldürülmesini sağlayacaklardır. Ancak Marla, son anda arabası ile suyun içindeyken kendisine gelecek ve kurtulmayı başaracaktır. 

Ve kurtulan Marla, eve geldiğinde sevgilisi Fran'in de ölüme terk edildiğini görecek ve O'nun da hayatını kurtaracaktır. Ve Marla ile Fran, bunun üzerine bir plan yapacaklar ve uygulamaya başlayacaklardır. Kaçırıldığı sırada Roman'ın arabasının plakasını alan Marla, bu plaka adresinden şoförünün ev adresine ulaşacaklar ve araba ile O'nu takip etmeye başlayacaklardır. Ve Roman'ın holdingine girerek otoparka geçmeyi başaran Marla, burada değiştirdiği kılığı ile şoförü etkisiz hale getirecek ve arabasına binen Roman'ı uyuşturarak kaçırmayı başaracaktır. Ve Roman'a ağır uyuşturucu enjekte ederek çıplak bir halde ormanlık alanın içindeki yola bırakacaklar ve arabasını da yakacaklardır. Ancak sabah olunca koşuya çıkmış bir insan Roman'ı görecek ve yardım çağırınca Roman, ölümden son anda kurtulacaktır. 




Ve sonrasında hastanede gözlerini açan Roman, kimliği belirsiz biri olarak belirlendiği için kendisine yasal vasi tayin edilecektir ve bu kişide Marla olacaktır. Ve Roman'ın bu durumundan faydalanarak 10 milyon dolar isteyen Marla, sonrasında Roman'ın kendisine çok daha farklı bir teklif sunması ile fikirlerini değiştirecektir. 

Kendisi de yasa dışı işler yapan Roman, Marla'nın bu veraset işlerinden etkilenmiştir ve bunu ülke çapında birlikte yapmaları için teklifte bulunmuştur ve yarı yarıya paraları bölüşmeleri konusunda anlaşma teklif etmiştir. 

Bunun üzerine Marla'da bu teklifi kabul etmiş, annesi Jennifer'ı ve Roman'ı özgür bırakmıştır ve birlikte çok daha büyük ülke çapında dolandırıcılığı sağlayan bir veraset şirketler zinciri kurmuşlardır. Ve böylede ülkedeki yüz binlerce yaşlı insanı dolandırmaya başlamışlardır. Son olarak annesi bakım evlerinde ölen bir adam, Marla'yı 39 yaşında iken Fran ile birlikte arabasına binerken silahla öldürecektir. Böylelikle film son bulacaktır..

Hukuku ve yasaları kullanarak yaşlı insanları dolandıran Marla isimli bir kadının suç dolu hikayesini izleyeceğiniz suç ve gerilim filmidir.