Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Mart 2021 Pazar

Sinema: Arktik Kıyamet - Arctic Apocalypse - Kutuplardaki Buzulların Erimesi İle Dondurucu Soğukların Yaşandığı Dünya'da Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Arktik Kıyamet - Arctic Apocalypse

Oyuncular; Joel Berti, Jennifer Lee Wiggins, Lauren Esposito
Yönetmen; Eric Paul Erickson, Jon Kondelik
Tür; Aksiyon, Dram, Macera

Konusu: Film, kutuplardaki buzulların erimesi ile dondurucu soğukların etkisi altında kalan Dünya'da yaşam mücadelesi veren bir ailenin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Hava günlük güneşlik iken bir hafta içinde eriyen buzullar nedeniyle tüm Amerika ve akabinde Dünya, dondurucu bir soğuğun etkisi altında kalacak ve şehirlerin bir çoğu karlar altında kalacaktır. Tüm ülke soğuk ile mücadele ederken Tyler ve Brie çifti, dışarıda arabaları ile yolculuk yaptıkları bir sırada yolun birden bire bittiğini görecekler ve biten yol, sonrasında çökmeye başlayacaktır ve son anda arabadan inmeyi başararak hayatlarını kurtaracaklardır. Bunun üzerine dondurucu soğukta dışarıda yol almaya başlayacaklardır. Gündüzleri çok soğuk olmasa da geceleri soğuk ölümcül olmaktadır ve ormanlık alanda kurtların arasından yaşam alanlarına gitmeye çalışacaklardır. Bu sırada buz tutmuş bir göl ve içerisinde donmuş bir çok araç göreceklerdir. 




Kısa bir zaman sonra bölgede bir okul bulacaklar ve oraya girecekler, Brie'deki uydu telefonu ile bilim ile uğraşan ailesi Mark ve Helen'ı arayacak ve fırtınalar ile ilgili çalışma yapan Brie, bu projesinden ailesine bahsettikten sonra onlarda bulundukları bölge okuluna gitmek için yola çıkacaklardır. 

Okulda başka insanlarda vardır ve Mark ile Helen, erzaklarını ayarlayıp birlikte zorlu bir yolculuğa çıkacaklardır. Ancak bu sırada okulun bulunduğu dağlık alana bir çığ düşecek ve okul tamamen karlar altında kalacaktır. Mark ve Helen ise yolda çocuğu ile arabasında mahsur kalmış bir aileyi kurtaracaklar ve yollarına devam edeceklerdir. 

Ve yolda arabalarının tekeri patlayınca tekeri değiştirmeye çalıştıkları sırada kurtlar tarafından saldırıya uğramaktan son anda kurtularak devam edeceklerdir. Brie ve Tyler ise okulun çatısına çıkarak işaret ateşi yakacaklar ve bu sırada Tyler, Brie'ye evlenme teklif edecektir ve Brie'de bunu kabul edecektir. Diğer tarafta Helen ile Mark, yakılan bu ateş sayesinde okulun yerini bulmayı başaracaklar ve her yeri karlarla kaplanmış okula küçük bir giriş yeri bulacaklardır. Ancak okula bir kurt girmiştir ve içeride Brie ve diğerleri gerilim dolu anlar yaşayacaklardır. Bu sırada içeri girmeyi başaran Helen'da bu kurtla zorlu anlar yaşayacaktır ama sonunda kurtlu atlatarak çocuklara ulaşmayı başaracaktır. Ancak bu sırada Helen'ın içeri girdiği aralık karlar altında kalınca, okulun çıkış kapısına iki tane tüp koyarak onları patlatıp çıkış yolu açacaklardır. Ve ardından okuldan çıkarak yola koyulacaklar ve bir çığ tehlikesi daha son anda atlatıp yollarına devam edeceklerdir. 





Yol üzerinde arabaları bozulunca bir karakol bulacaklar, buradaki insanlarla aralarında gerilim dolu anlar yaşanacak ve fırtınanın şiddeti sayesinde onlardan kurtulmayı başaracaklardır ancak Tyler, içerlerinden biri ile mücadele ederken sarsıntı yüzünden açılan oyuğun içine düşecektir. 

Mark ve ailesi, Dünya'da fırtınadan etkilenmeyen güvenli bölgeleri aramaktadırlar ve fırtına şiddetini iyice arttırmıştır. Tyler'ın bu ölümüne çok üzülen aile, karakolun içine girip burada korunacaklardır. 

Ancak serserilerden biri yeniden yanlarına gelecek ve Mark, O'nunla mücadele ederken Helen ve Brie, karakolda anahtarını buldukları arabayı alacaklar ve sonrasında Mark'ı da alarak buradan uzaklaşacaklardır. Ve yol üzerinde yine çığ tehlikesi atlattıktan sonra kendilerindeki cihazlarla Dünya'da güvenli olan bölgeleri saptamayı başaracaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Kutuplardaki buzulların erimesi ile dondurucu soğuğun etkisi altında kalan Dünya'da yaşam mücadelesi veren bir ailenin hikayesini izleyeceğiniz, yer yer gerilim sahneleri de bulunan aksiyon, dram ve macera filmidir.