Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Şubat 2021 Pazartesi

Sinema: Troller Dünya Turu - Trolls World Tour - Farklılıkların Birleştirici Özelliğini Anlamaya Çalışan Sevimli Trollerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Troller Dünya Turu - Trolls World Tour

Oyuncular; Anna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom
Yönetmen; Walt Dohrn, David P. Smith
Tür; Animasyon, Macera, Komedi

Konusu; Film, farklı müzik türleri dinleyerek yaşayan trollerin farklılıklarını anlama ve bunu kabul etmeleri üzerine yaşadıkları macera dolu hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Balık yüzgeçleri şeklinde bedensel uzuvları olan ve tekno müzik dinleyerek yaşamlarını sürdüren tekno troller, kısa bir süre sonra eğlencelerini bozan hard rock trolleri ile karşılaşacaklardır. Bu troller diğer müzik gruplarını dışlamaktadır ve bütün trolleri kendi çatıları altında birleştirmeyi düşünmektedir. Bu yüzden tekno trollere saldıracak ve bütün yaşam alanlarını yok ederek müziklerini çalmalarına neden olan tellerini alacaklardır ve kendi grupları ile artık hard rock trolleri olmalarını sağlayacaklardır. Serinin ilk filmindeki Poppy ise artık kraliçe olmuştur ve Çalı ile çok güzel bir dostlukları vardır ve toplumu yine şarkı söyleyip dans ederek, birbirlerine sarılarak çok mutlu şekilde zaman geçirmektedir. 




Ve onlara hard rock trollerinden bir davetiye gelecek ancak Poppy'in babası onların nasıl troller olduğunu bildiği için bu davete gidilmemesini söyleyecek ve trollerin ilk yaratılış hikayesini anlatacaktır. Her şey sessizlik içindeyken bir ses çıkaran bir trol sonrasında bundan çok etkilenen troller, 6 ayrı müzik çalan ses teli yapmışlardır. 

Bu altı tel tüm müziği kontrol edecek güce sahipmiş, ne isterseler çalıyorlarmış. Tekno, Punk, Klasik Müzik, Country, Hard Rock ve Pop. Ve birlikte tüm bu müzikleri dinleyen troller, zaman içinde birbirlerinin müzik zevklerine katlanamaz olmuşlardır ve ihtiyar heyeti buna bir çözüm bulmuştur ve her kabile bir teli alarak kendi yoluna gitmiştir. 

Bu altı trol kabilesi o günden sonra birbirinden ayrı yaşamışlardır. Poppy ve halkı ise pop trollerindendir. Bu hikayeyi duyan Poppy, halkından gizli olarak hard rock trollerini bulup tanışmak isteyecek ve bu yolculukta O'na Çalı'da eşlik edecektir. Ancak uçan balonlarının içinde uyuya kalmış Biggie'de onlarla gitmek zorunda kalacaktır. Diğer tarafta ilk trollerin hikayesini duyan Cooper, kendisi gibi dört ayaklı ve uzun boyunlu diğer trolleri aramak için tek başına yola çıkacaktır. Hard rock kraliçesi Barb ise tekno telini almıştır ve bunu hard rock müzik teline uyumlamıştır ve bütün telleri alarak trollerin hepsini hard rock müziği altında toplayıp yönetmeyi planlamaktadır. Ve yola çıkmış olan Poppy ve arkadaşları, yol üzerinde klasik müzik trollerinin yok edilmiş köylerine raslayacaklar ve bir flüt ile konuşarak hard rock trollerinin gelerek onların köylerini yok ettiğini ve klasik müzik teli ile trolleri alarak götürdüğünü öğreneceklerdir. 




Bunun üzerine Poppy artık Barb'ın iyi niyetli bir trol olmadığını anlayacak ve yalnız diyardaki Country trollerine Barb'dan önce ulaşarak onları uyarmaya karar vereceklerdir. Barb ise Poppy'den gelen davetin cevabını okuduğunda sevgi dolu mesajını sinir bozucu bulacak ve Pop trollerini kandırabilmek için onların müzik türüne uygun müzik yapan trollerle anlaşma yaparak Poppy'i kandırmalarını isteyecektir. 

Poppy ise arkadaşları ile Country müzik trollerinin yaşam alanına ulaşmıştır ve onların bu hüzünlü melodilerini üzücü bulduğu için pop müziklerinden örnekler vererek onları değiştirmeye çalışmıştır ve bu durumdan rahatsız olan Country müzik trolleri, Poppy ve arkadaşlarını tutsak alıp bir hücreye kapatmışlardır. 

Ancak kısa bir süre bir County trolü Hickory isminde bir trol gelerek onları bu tutsaklıktan kurtaracak ve Country müzik trollerinin yaşam alanlarından uzaklaştıracaktır. Ve hep birlikte Punk trollerini uyarmaya gideceklerdir. Ancak yol üzerinde mola verdikleri sırada Barb'ın anlaştığı bir Caz Müzik trolü onları müziği ile etkileyerek yakalayacak ancak kulaklarını tıkamış olan Hickory sayesinde elinden kurtulmayı başaracaklardır. Salları ile yollarına devam eden Poppy ve arkadaşları, günlerce yolculuk yapmış ve Punk trolleri olan ailesini bulmuş olan Cooper'ın kendilerini uzay gemileri ile aldığına tanık olacaklardır ve Punk trolleri ile tanışacaklardır. Aynı zamanda Biggie, caz müzik trolüne kandırıldığı için Poppy'in verdiği parmak sözünü tutmadığını düşünerek onları terk etmiştir. Ve Punk müzik trolleri ile tanışan Poppy, burada aslında tellerin hikayesinin başka olduğunu, ilk başta bütün telleri çalarak diğer müzik trollerine haksızlık yapanın Pop trolleri olduğunu öğrenecek ve trolleri birleştirmek fikrinden vazgeçerek farklılıkların kendi müzik türleri ile yaşaması gerektiğini kabul edecektir. 




Bu sırada Rock müzik trolleri saldırmaya başlayacak ve Popp ile Çalı'yı uzay gemisinden çıkaracaklardır. Bunun üzerine kavga eden Poppy ve Çalı ayrılacaklar ve Çalı'yı, Barb'ın anlaştığı K-pop ve Reggae trol çeteleri yakalayacaktır. 

Ancak Çalı, onlarla konuşarak Barb'ın kendilerini kullanmasına izin vermemeleri konusunda ikna edecek, diğer tarafta Poppy'in yanına gelen Hickory'nin de aslında Barb ile anlaşmış olan Tril müzik trolü olduğu ortaya çıkacak ancak Hickory, Poppy'e zarar vermeden gerçekleri O'na anlatacaktır. 

Ancak Poppy'in yakınlarında olan Pop müzik telinin sesini duyan Barb, yanlarına gelerek teli alacak ve Poppy'i de tutsak alarak Rock müzik trollerinin yaşam alanına götürecektir ve bütün müzik gruplarının tellerini almış olan Barb, son tel olan Pop müzik telini de gitarına yerleştirecek ve bir konser verecektir. Aynı zamanda konser alanına gelen Çalı ve K-Pop ve Reggae müzik trolleri de yardım etmeye çalışacak ancak başaramayacaklardır. Ve bu konserde bütün rock müzik dışındaki trolleri rock müzik zombi trolü yapmaya çalışan Barb, son olarak Poppy'i de zombi yapmak isteyecek ancak kulaklarını tıkamış olan Poppy, zombi olmayacak ve Barb'ı kandırarak bütün tellerin olduğu gitarını alacaktır ve gitarı parçalayacaktır. Ancak bununla birlikte tellerde kopacak ve trollerin müzikleri yok olacaktır. Bu olay ile bütün trollerin renkleri kaybolacak ve hepsi renksiz bir şekilde kalacaktır. 



Ne yapacaklarını şaşırdıkları sırada Cooper'ın içindeki müzik sevgisi kalp atışlarına yansıyacak ve bunun sesini ritim olarak düşünüp, kardeşinin de üzerine eklemeleri ve sonrasında diğer trollerinde eşlik etmesi ile içlerindeki müzik sevgisini ortaya çıkaracaklardır ve artık tellere ihtiyaçları olmayacaktır. 

Ve artık müzikleri tellerden değil, kendi hayatlarından kültürlerinden derlediklerini, oluşturduklarını anlayacaklardır. 

Ve bu olay sonrasında her müzik grubu trolü kendi müzik türlerini yapmaya ve yeniden renklenmeye başlayacak ve arkadaşça, dostça, birlikte ve farklılıklarını kabul ederek ve buna saygı duyarak yaşamaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Farklı müzik türü trollerinin macera, renk ve eğlence dolu hikayesini izleyeceğiniz, farklılıkların ayrıştırıcı değil birleştirici olan özelliğini vurgulamaya çalışan konusu ile macera, komedi ve animasyon filmidir.