Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Şubat 2021 Pazar

Sinema: Tehlikeli Nokta - Red Dot - Karlı ve Issız Bir Arazide Av Olan İki İnsanın Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Tehlikeli Nokta - Red Dot 

Oyuncular; Nanna Blondell, Johannes Kuhnke, Anastasios Soulis
Yönetmen; Alain Darborg
Tür; Dram, Gerilim, Aksiyon, Macera

Konusu; Film, birlikte eğlenceli ve romantik bir geziye çıkan David ve Nadja isimli iki sevgilinin burada yaşadıkları gerilim ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Mühendislik fakültesinden mezun olan David, yüksek mühendis olduğu ilk gününde kız arkadaşı Nadja'ya evlenme teklif edecektir ve İsveç'te edilen bu teklifi Nadja, mutlulukla kabul edecektir. Aradan bir buçuk sene geçecek ve birlikte yaşamaya başlayan çift, artık birliktelikleri sıradanlaşmış şekilde tartışmalar içinde yaşamaya devam edeceklerdir. Nadja ise bu sırada doktorluk öğrenimi görmektedir ve hamiledir, ancak bu çocuğu istememesi ile birlikte bunu David'e henüz söylememiştir. Ve aralarında geçen bu gergin anların bitmesi için David, iş yerinden izin alarak Nadja ile birlikte bir gezi turuna çıkma planı yapacaktır. Karlı bir dağlık arazide yürüyüş yaparak kuzey ışıklarının ve manzaranın keyfini çıkaracaklar, kamp yapacaklardır ve Nadja'da bu daveti kabul edecektir. Birlikte araba ile çıktıkları bu yolculukta yolda benzin istasyonunda duracaklar ve arabalarının kasasında kanlı geyik kafası  ve yersiz şakaları olan insanlarla tanışacaklardır. 




Ve istasyondan ayrılırken yanlışlıkla arabalarına çarpacaklar ancak ufak bir çiziğe neden olacaklardır. Ve rezervasyon yaptıkları tesise geldiklerinde kendi odalarına yerleşecekler ancak bu sırada benzin istasyonundaki adamları da burada göreceklerdir. Ertesi gün yürüyüş için çıktıklarında arabalarında Nadja hakkında, arabada kara surat var şeklinde hakaret içeren yazı görecekler ve bunu onların yaptığını düşüneceklerdir ve yol üzerinde bu insanların arabasını gören Nadja, arabayı durdurarak eline aldığı tornavida ile arabalarını çizecek ve bu sırada arabanın yanına gelen adamları görünce kaçmaya başlayacaklardır. 

Ve kamp için yollarına devam eden çift, karlı dağların içinden yol alarak kuzey ışıklarını izlemek için uygun bir arazi bulacaklar ve çadırlarını kurarak geceyi burada geçirmeye karar vereceklerdir. Bu sırada Nadja, hamile olduğunu söyleyecek ve çadırın içindelerken birden kendi üzerlerine tutulan lazer ışınlarını görecekler ve çadırdan çıkarak karanlık ve karlı olan bu ortamda, bunu kimin yaptığını anlamaya çalışacaklardır. 

Bu olayla panik yapan çift hemen toparlanıp gitmeye karar verecek ancak Boris isimli köpekleri çadırdan çıkacak ve kısa bir süre sonra silah sesleri ve kendilerine sıkılan mermileri fark edince eşyalarını almadan karanlık ve karlı araziden kaçmaya başlayacaklardır. Gece boyunca kaçan çift, bir kulübe bulup saklanacaklar ve gün ışımaya başlayınca çadırlarına geri dönerek eşyalarını almaya karar vereceklerdir. Çadırlarına döndüklerinde bütün eşyalarının alınmış olduğunu ve köpeklerinin öldürülerek kafasının içeri koyulduğunu göreceklerdir ve içeride arabanın anahtarını arayan David'in koluna kurt kapanı tuzağı takılacak ve Nadja'nın da yardımları ile bu tuzaktan kurtulacaktır ancak David, ağır bir şekilde yaralanacaktır. Ve geldikleri yoldan geri dönmeye karar verip yola çıktıklarında karların arasında karşılarında bu adamları görecekler ve kendilerine ateş etmeye başladıklarında kaçmaya çalışırlarken David, yara alacaktır ve Nadja'dan kısa bir süreliğine ayrı kalacaktır. 




Bu sırada Nadja, üzeri buz kaplanmış gölün üzerinde olduğunu fark edecek ve Nadja'yı bulmaya çalışan David, sonrasında buzların üzerine gelince göle düşecek ve son anda ölümden O'nu Nadja kurtaracaktır. Bunun üzerine birlikte yol almaya devam edecekler ve tesisin boş kulübelerinden birine denk gelerek burada bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklar ve kendilerini tedavi ederek yardım çağıracaklardır. 

Ancak yardıma gelenlerde aynı kişilerden olunca kaçmaya devam edecekler ve bu sırada bir ayı inine girecekler, peşlerindeki adamı yaralayarak inden çıkıp yollarına yayan devam edeceklerdir. Bu sırada yine karşılarına çıkan adamlardan biri Nadja'yı panik içinde görünce bu duruma şaşıracak ancak David, arkasından gelerek O'nu yaralayacaktır ve olay yerinden ayrılacaklardır. Ve tesise geldiklerinde kendilerini karşılayan tesis görevlisinin yardım çağırmasını isteyecekler ve görevli, yardım yerine onları kovalayan katili arayacaktır. 

Ve kaldıkları odaya gelen katilin kısa bir süre sonra komşuları Tomas olduğunu anlayacaklardır. Nadja ve David'in ilk evlenmeye karar verdikleri sırada bir araba kazası yapmaları sonucunda bir çocuğun ölümüne neden olmuşlardır ve cesedini yolda bırakarak kaçmışlardır. Tomas, bu çocuğun babasıdır ve ölen çocuğunun intikamını almak için onlara bu oyunu düzenlemiştir. Başından bu yana peşlerinde olduğunu sandıkları adamlar aslında suçsuzdur ve onların hiç bir suçu yokken ölümüne neden olmuşlardır. Ve Tomas, oğlunun ölümünü o sırada uçurdukları dronun kamerasından görmüştür ve aracın plakasından kimliklerini öğrenip David ile Nadja'nın hayatına girmiştir ve bu gezi turuna çıkmalarına Tomas neden olmuştur. Ve Tomas, kaldıkları odanın içinde Nadja ve David'i rehin alarak işkence içinde onları öldürmeye karar verecek ancak bu sırada ormanda yaraladıkları kurtarma ekibi, bulundukları odaya gelince durum karışacak ve Tomas ile iş birliği içinde olan Einar vurulacak ve bu sırada Nadja ve David, yine kaçmaya başlayacaklardır. 







Ancak David, ağır yaralı olduğu için devam edemeyecek ve Nadja'nın yalnız kaçmasını isteyecek, bunu kabul eden Nadja, kaçarken geri dönecek ve bulduğu bir silahla Tomas'a hedef alırken Tomas'ın eşi Nadja'yı ateş ederek öldürecektir ve bu ölümü gören David, kendisinin de öldürülmesini istese de Tomas, bu durumun O'na ceza olması için yaşamasına izin verecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Birlikte eğlenceli ve romantik bir tura çıkma planı yapan iki sevgilinin yaşadıkları aksiyon ve gerilim dolu anlara tanık olacağınız dram, macera, aksiyon ve gerilim filmidir.