Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Şubat 2021 Pazar

Sinema: Pamuk Prenses ve Avcı - Snow White and the Huntsman - Kötü Kraliçe Ravenna'ya Karşı İyilik ve Adaleti Temsil Eden Pamuk Prensesin Mücadelesinin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Pamuk Prenses ve Avcı - Snow White and the Huntsman

Oyuncular;  Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron
Yönetmen; Rupert Sanders
Tür; Dram, Macera, Aksiyon, Fantastik

Konusu; Film, babası öldürüldükten sonra kötü kraliçe Ravenna'nın yönettiği ülkede yönetimi yeniden kazanmaya çalışan Pamuk Prenses ve dostlarının mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Karlarla kaplı bir ülkede bir kraliçe her yerde kar olmasına rağmen solmadan açmış bir kırmızı gül görür ve bu güle dokunmak istediğinde parmağı kanar ve yere üç damla kan düşer. Bunun üzerine kraliçe bu gül kadar güçlü bir çocuğunun olmasını ister ve bir süre sonra kraliçenin bir kızı doğar, adını da Pamuk Prenses koymuşlardır. Prenses, eşsiz ruhu ve güzelliği ile bütün krallığın kalbini kazanmıştır. Ve pamuk prensesin çocukluk yıllarında annesi olan kraliçe hayatını kaybedecek ve babası yasa bürünecektir. O'nun bu durumu fırsat bilen gizemli ve karanlık bir ordu, krallığa saldırmaya başlayacaktır. Ve bu savaşı kaybeden karanlık ordunun tutsağı olan Ravenna isimli kadını kral ve askerleri kurtaracak ve O'nun güzelliğinin esiri olan kral, hemen ertesi gün Ravenna ile evlenecektir. Ve düğün gecesi krala zehir içeren Ravenna, yatağında O'nu öldürecek ve artık krallığı yönetmek için planlarını uygulamaya başlayacaktır. 





Kralın ölümünden sonra kendi kara ordularını krallığa sokacak ve krallığın sadık askerlerini öldürtüp kendi saltanatını kuracaktır. Bu sırada Pamuk Prenses'te esir alınacak ve Ravenna, kendi büyülü aynasını getirerek Dünya'da kendisinden güzel birinin olup olmadığını sorgulamaya başlayacaktır. 

Ve Ravenna'nın zehirli olan saltanatı doğayı ve tüm ülkeyi zehirleyecek, her yer solgun bir şekilde yaşamaya başlayacak ve yıllarca Pamuk Prenses bir kulede tutsak olarak yaşayacaktır. Ve kötü kraliçe Ravenna, kendi büyü ile oluşturduğu güzelliğini kaybetmeye başlayınca, ülkenin içindeki güzel kızları toplayarak onların yaşam enerjileri ile beslenip yeniden eski güzelliğine kavuşarak yaşamaya devam edecektir. Aslında oldukça yaşlıdır ve büyü ile güzelliğini korumaktadır. 

Ve artık Pamuk Prenses genç bir kız haline gelince kendi aynasından Pamuk Prensesin kendisinden daha güzel olduğunu öğrenen Ravenna, O'nu öldürme planları yapmaya başlayacaktır. Pamuk Prensesin kalbini eliyle söküp aldığında Ravenna, bir daha kesinlikle yaşlanmadan bir hayat sürecektir. Ve Ravenna, kardeşi Finn'den Pamuk Prensesi kapalı kaldığı kuleden getirmesini isteyecek ve Finn, Pamuk Prensesin yanına gittiğinde, kuşlar sayesinde demir bir çivi bulan Pamuk Prensesin saldırısına uğrayacak ve kulede kendisi kapalı kalacaktır. Bunun üzerine kaçmayı başaran Pamuk Prenses, kendisini arayan bir çok askerin olmasına rağmen kuşlarında yardımları ile krallıktan çıkmayı başaracaktır. Ve kendisini bekleyen beyaz bir at ile krallıktan uzaklaşacaktır ancak peşinde atlı askerler O'nu takip edecektir. Ve karanlık ormana kadar takip edilen Pamuk Prenses, karanlık ormanın içinde karanlık varlıkların arasında kendisinden geçecektir. 




Ve karanlık ormanda güçlerini kullanamayan Ravenna, karanlık ormana girecek ve kendisi için çalışan birini arayacaktır. Ve Ravenna, bu iş için Avcı'yı bulacaktır ve eşi ölen Avcı'nın bu durumunu kullanarak Pamuk Prenses'i getirmesi karşılığında, ölen eşini geri getireceğini söyleyecektir. 

Finn ve askerlerle karanlık ormana giden Avcı, burada Pamuk Prensesi bulacak ancak kraliçenin kendisine yalan söylediğini anlayınca Pamuk Prensesi serbest bırakacak ve Pamuk Prenses, askerlerin elinden kaçacaktır. Sonrasında Avcı ile tanışan Pamuk Prenses, kendisini Ravenna'nın sarayı istila ettiği sırada kaçmayı başaran Duke'ün yanına götürmesini isteyecektir. 

Ve Pamuk Prenses'in yaşadığının haberini alan Duke'ün oğlu William'da karanlık ormana Pamuk Prensesi aramaya gelecektir. Pamuk Prenses ve Avcı ise karanlık ormandan çıkmayı başaracak ancak dev bir trolün saldırısına uğradıklarında onları Pamuk Prenses kurtaracaktır. Ve bu olay sonrasında ormanın çıkışında kraliçenin gazabından kendilerini çirkinleştirerek koruyan bir toplumla karşılaşacaklardır ve onların yanında belirli bir süre geçirerek tedavi olup dinleneceklerdir. Ancak ilk gecelerinde onların yerini bulan askerlerin saldırısına uğrayacaklar ve Avcı ile Pamuk Prenses, kaçmaya devam edecektir. Bu sırada William'da askerlerin arasına karışmıştır ve Pamuk Prensesi aramaktadır. Ravenna ise zaman geçtikçe yaşlanmaktadır, büyüsü bozulmaktadır. Ve peşlerindeki askerlerden kaçmaya devam eden Pamuk Prenses ve Avcı, şimdide cücelere yakalanacaklardır ve Pamuk Prensesin kralın kızı olduğunu anlayınca hep birlikte periler diyarına gideceklerdir. 





Ve prensesi gören cüceler, O'nun karanlık günleri sona erdirecek seçilmiş kişi olduğunu düşüneceklerdir ve bu duruma çok sevineceklerdir. Bu sırada ormanın beyaz ve kutsal geyiği gelerek Pamuk Prensesi kutsayacak ancak onların yerini bulan Ravenna'nın askerleri geyiği ok ile vurup Pamuk Prenses, Avcı ve cücelere saldıracaklardır. 

Askerlerin arasında olan Ravenna'nın kardeşi Finn, Avcı ile mücadele içine girince hayatını kaybedecektir ve ölümünü bulunduğu yerden acılar için Ravenna'da hissedecektir. Ancak bu saldırı sırasında cüce Gus, prensesi kurtarmak için kendi canını feda edecektir. Ve William'da bu mücadele sırasında Pamuk Prensese ulaşacaktır. 

Tüm bu olaylar üzerine dinlenmek için mola verecekler ve uyudukları bir sırada William kılığına giren Ravenna, Pamuk Prensese verdiği büyülü bir elma ile O'nu zehirleyecek ve ölümüne neden olacaktır. O'nu bu zehirden kurtaramayan cüceler, Avcı ve William, prensesi bekleyen kralın sadık halkı ile büyük bir üzüntü içinde cenaze törenini hazırlayacaklardır. Ve cenazesi olmadan önce yalnız kalan prensesin bedenini son kez görerek öpen Avcı'nın sevgisi ile Pamuk Prenses yeniden hayata gözlerini açacaktır. Uyanan prenses biran önce halkı bir araya getirerek Ravenna'ya karşı ayaklanmalarını sağlayacak ve Pamuk Prensesi lider olarak kabul eden halk ile Revanna'yı yok etmeye çalışacaklardır. Bu zehirli elma olayı yaşandıktan sonra Pamuk Prenses, Ravenna'nın bilgilerine sahip olma imkanı yakalamıştır ve O'nu öldürebileceğini anlamıştır. 



Ve hazırlanarak bir ordu ile kraliçenin sarayına saldıran Pamuk Prenses ve askerleri, cücelerin kanalizasyondan girerek sarayın kapılarını açması ile içeri girmeyi başaracaklar ve aksiyon dolu bir savaş başlamış olacaktır. 

Bu savaş sırasında kraliçenin odasına çıkan Pamuk Prenses, burada Ravenna ile karşılıklı bir mücadele içine girecek, O'na yardım etmek isteyen Avcı ve diğerleri de kraliçenin odasına geldiklerinde kendilerini büyülerden yapılmış savaşçı askerler karşılayacak ve kraliçenin yanına geçmelerine izin vermeyeceklerdir. 

Bu sırada Ravenna ve Pamuk Prenses, birbirlerini öldürmeye çalışacaklar ve en güzelin kanı ile yapıldığını iddia ederek Pamuk Prensesi öldürmek üzere olan Ravenna, yine ancak en güzelin kanı ile öldürülebilir olunması nedeniyle Pamuk Prensesin bir bıçak darbesi ile hayatını kaybedecektir. O'nu yalnızca Pamuk Prenses öldürebilmektedir ve sonunda bu olmuştur. Ve kötü kraliçenin ölümünden sonra ülkedeki ağaçlarda çiçekler açmaya başlayacak ve karanlıklar yok olacaktır. Ve ardından Pamuk Prenses hak ettiği gibi tüm ülkenin iyilik ve adaleti temsil eden yeni kraliçesi olarak ilan edilecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Yılların eskimeyen masalı Pamuk Prenses ve Yedi Cücelerin sinemaya uyarlanmış ve geliştirilmiş hali ile izleyicisini fantastik bir yolculuğa çıkaran film dram, aksiyon ve fantastik macera filmidir.