Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Şubat 2021 Cumartesi

Sinema: Dünyadan Haberler - News of the World - 1870'li Yılların Kuzey Teksas'ın da Yaşanan Fedakarlık Dolu Bir Hikaye... / Konusu, Özeti, Afişler

Dünyadan Haberler - News of the World

Oyuncular; Tom Hanks, Helena Zengel, Tom Astor
Yönetmen; Paul Greengrass
Tür; Aksiyon, Dram, Macera, Savaş

Konusu; Film, 1870'li yılların Kuzey Teksas'ın da yaşayan ve bir iç savaş sırasında tanışan yüzbaşı Kidd ve Johanna'nın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Wichita Falls, Kuzey Teksas'da 1870 yıllarında gazetelerin çok yaygın olmadığı dönemlerde kaptan Kidd, kasaba kasaba dolaşarak insanlara gazetelerin özetlerini okuyup Dünya'dan bilgiler vermektedir. Ve atı ile seyahat ettiği bir sırada ağaçlara asılmış bir ceset ve üzerinde ırkçı bir söylemi ifade eden yazı, sonrasında kaçmaya çalışan Kiovaca konuşan küçük bir kız görecektir ve O'nu yakalayıp kim olduğunu öğrenmeye çalıştığı sırada olay yerine gelen askerlerin sorgusu ile karşılaşacak ve kızıl derililerin elinden kurtulduğu düşünülen bu kızı karargaha bırakması istenecektir. Ertesi gün kızla birlikte karargaha ulaşan Kidd, burada kızıl derili ajana kızı emanet ederek kendi yoluna devam etmek isteyecek ancak 3 ay sonra gelecek olan ajan yüzünden kızı kendisinin evine bırakmasını isteyeceklerdir. Bölgede kızıl derililer ile Amerikan askerleri arasında yaşanan bir savaş vardır ve kölelik hala meşrudur. 




Ve Kidd, Johanna isimli kızı kasabadaki bir aileye emanet ederek işlerine devam edecektir ancak o gece Johanna isimli kızın emanet edildiği ailenin elinden kaçtığını öğrenecektir. Ve yağmurun yağdığı sırada uçurum kenarında kendi kabilesini göç ederken gören Johanna'nın onlara seslendiğine tanık olan Kidd, Johanna'yı yeniden alarak eve getirecek ve sonrasında O'nu evine kendisi bırakmaya karar verecektir. 

Ve ertesi gün at arabasını hazırlayarak oldukça yabani davranan Johanna ile 600 km'lik yolculuğa çıkacaklardır. Yol oldukça tehlikelidir ve Kidd, bu konuda endişelidir. Aynı zamanda yol üzerinde karşılaştığı kasabalarda gazeteler okuyarak parada kazanacaktır. Ancak bu kasabalardan birinde eski asker olan serseriler Johanna'yı satın almak isteyecek ve Kidd bunu kabul etmeyince, bunu zorla yapmak isteyeceklerdir. Sonrasında olay yerine gelen bölge askerleri sayesinde kasabadan uzaklaşan Kidd, peşine bu serserileri takmış olacaktır. 

Hızlı bir şekilde kasabadan çıkmaya çalışan Kidd ve Johanna'nın peşine takılan bu serserilerle ıssız çorak kayaların bulunduğu alanda silahlı bir çatışma içine girmek zorunda kalacaklar ve Johanna'nın da yardımları ile Kidd, peşindeki bu üç haydudu öldürecektir. Sonrasında yollarına kaldıkları yerden devam edecekler ve bu seferde kendi bağımsızlıklarını ilan etmiş bir kasabadan geçerken kasabanın askerleri tarafından tutsak alınarak kendi eylemlerinin de gazetesinde yazılmasını isteyecekler ve kasabaya götürüleceklerdir. Bu kasabada insanların düşünmeleri, sorgulamaları tamamen kısıtlanmıştır ve Kidd'e kendi gazetelerini okumasını isteyen kasabanın yöneticisi bay Farley, Kidd'in kendi gazetesinden özgürlük ve mücadele üzerine hikayeler okuduğunu görünce buna engel olmaya çalışacak ve bu kısa hikayeden etkilenen kasaba halkı arasında kavgalar çıkmaya başlayacaktır. 






Bu kavgadan fırsat bulan Kidd, kaçmaya çalışırken bay Farley, Kidd'i yakalayacak ve öldürmek isterken Johanna'nın gizlenerek kendisine ateş etmesi ile hayatını kaybedecektir ve Farley'in sadık adamı Johanna'yı öldürecekken, ayaklanan halk içinden John isimli başka biri sayesinde Kidd ve Johanna'da kurtulacaklardır ve Kidd'in kısacık okuduğu haberler bir kasabaya özgürlük getirmiş olacaktır, aynı zamanda artık John'da onlarla birlikte seyahat edecektir. 

Yarı yolda John'dan ayrıldıktan sonra yollarına devam eden Johanna ve Kidd, yol üzerinde Johanna'nın ailesi ile yaşadığı evi bulacaklar ve onların öldüğü anları hatırlayan Johanna ile yeniden yollarına devam edeceklerdir. Kidd, Johanna'nın tek akrabası olan teyzesine O'nu ulaştırmaya çalışmaktadır ve yolda yokuş aşağı bir alana denk gelince at arabası kaza yapacak ve yaralanan atlarını öldürerek yola devam etmek zorunda kalacaklardır. 

Yürüyerek devam ettikleri bu yolculukta karşılarına toz duman içinde çok şiddetli bir fırtına çıkacak ve fırtınanın içinden ortaya çıkan kızıl derililerden bir at alan Johanna, Kidd ile yollarına devam edeceklerdir. Ve sonunda Johanna'nın teyzesinin bulunduğu kasabaya ulaşacaklar ve Johanna bunu istemese de Kidd O'nu bırakmak zorunda kalacak ve yoluna yalnız başına devam etmeye başlayacaktır. Ve artık evine dönen Kidd, ölüm haberini almış olduğu eşinin ölüm sebebinin kolera olduğunu öğrenecektir. Ve bu üzüntü sonrasında Johanna'nın kendisi ile yaşamasının daha doğru olacağına karar veren Kidd, atı ile Johanna'nın bulunduğu kasabaya gidecek ve orada Johanna'nın ayağından bağlandığını görecektir. Ve bu durumu kabul etmeyerek O'nun yerinin kendisinin yanı olduğunu söyleyecek ve Johanna'yı alıp kendi yaşadığı kasabaya götürecektir. Ve Johanna ile birlikte kasabaları dolaşıp gazete okumaya devam ederek yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Bir iç savaşın yaşandığı zamanlarda Johanna isimli bir kızı ailesine kavuşturmaya çalışan yüzbaşı Kidd'in hikayesini izleyeceğiniz dram, aksiyon ve macera filmidir.