Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Şubat 2021 Çarşamba

Sinema: Canavar Sorunları - Love and Monsters - Mutasyona Uğramış Dev Yaratıklar Arasında Yaşam Mücadelesi Veren Joel'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Canavar Sorunları - Love and Monsters

Oyuncular; Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker
Yönetmen; Michael Matthews
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Nükleer kimyasallar yüzünden mutasyona uğrayan canlıların dev yaratıklar şeklinde yeniden yapılanmaları sonrasında Dünya'da yaşanan macera ve aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Dünya uzaydan gelen bir asteroit yüzünden yok olma tehlikesi içine girmiştir ve insanlık bu asteroidi nükleer silahlarla Dünya'ya ulaşmadan önce patlatıp yok etmeyi başarmışlardır. Ancak bu nükleer saldırı sonrasında bir çok kimyasal Dünya'nın üzerine dökülmüştür ve kimyasallar yüzünden Dünya'daki bir çok hayvan mutasyona uğramaya başlamıştır. En küçük böcekler, karıncalar, balıklar devasa hayvanlar haline gelmişlerdir ve Dünya'da tam bir kaos yaşanmaya başlamıştır. Kısa bir süre içinde Dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğu yok olmuştur ve hayatta kalanlar ise belirli bölgelerde saklanarak yaşamaya başlamışlardır. Ve Joel, son yedi yıldır bir sığınakta bir grup insanla birlikte yaşamaktadır. 




Aynı zamanda sığınakta mutfak işleri ile uğraşmaktadır ve dışarıdan gıda bulmak için avlanma ekibi ismindeki ekip sayesinde ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Ve Joel, çok korktuğu ve şoka girdiği için O'nu dışarı çıkarmamaktadırlar. 

Ancak onları dinlemeyerek yardım etmek amacıyla dışarı çıkan Joel, yine dev bir böceği görünce şok geçirecek ve arkadaşları sayesinde hayatı kurtulacaktır. Ve tüm bu olaylar olmadan önce birlikte olduğu kız arkadaşı Aimee, şimdi başka bir sığınaktadır ve O'nunla telsizden görüşebilmektedirler. 

O günlerde sığınaklarına dev hayvanlardan  biri girmiştir, herkes panik içindedir ve güvenliği arttırmayı düşünmektedirler. Ve Joel, Aimee ile görüşmeleri sonrasında bir hafta sürecek olan yolculuğa çıkarak O'nun bulunduğu sığınağa gitmeye karar verecektir. Sığınaktaki dostları dışarıda hiç bir şansı olmadığını söylese de kendine güvenen Joel, bu yolculuğa çıkacaktır. Dışarı çıktığında batıya doğru ilerlemeye karar verecek ve kısa bir süre sonra dev bir kurbağanın saldırısına uğrayacak ve O'nu ölümden Boy isimli bir köpek kurtaracaktır ve geceyi Boy'un yaşadığı otobüste geçirecektir. Ve sabah uyandığında yoluna devam edecek, ancak Boy isimli köpekte O'nunla gelecektir. Yol üzerinde dikkatsiz davranışları yüzünden bir çukura düşen Joel, içeride bir sürü sürüngen yaratığın saldırısı altında kalacak ancak O'nu bu sırada bölgeden geçen bir baba ve kız kurtaracaktır. Ve yoluna onlarla devam eden Joel, peşinde kendi kokusunu almış olan bir canavarın olduğunu öğrenecek ve bu endişe ile gidebildiği yere kadar onlarla yolu tamamlayacaktır. 





Clyde ve Minnow'dan yol üzerinde hayatta kalmak adına dersler alacaktır ve dev bir kaya salyangozu görüp Joel'in gömleğini onun üzerine yerleştirecekler ve bu sayede peşindeki canavar, kaya salyangozundan çıkan kokuyu takip edecektir. Aynı zamanda Joel, bir günlük yazmaktadır ve içinde karşılaştığı bütün canavarlardan bilgiler bulunmaktadır. 

Ve birlikte geçirdikleri bir kaç gün sonunda Clyde ve Minnow'dan ayrılmak zorunda kalan Joel, onların dağlara gitmesi üzerine kendi yoluna Boy ile devam edecektir. 

Yolda karşılarına yerin altından çıkan dev bir canavar çıkacak ve Boy'u öldürmek üzere olan bu canavarı Joel, son anda öldürmeyi başaracaktır. Aynı zamanda Joel, arada bir olayların ilk nasıl başladığını hatırlamaktadır ve ailesini mutasyonların ilk başladığı sırada kaybetmiştir. Yoluna devam eden Joel, yağmurun yağdığı bir sırada canavarlar tarafından saldırıya uğramış ve bedeni parçalanmış Mav1s isimli bir robot ile karşılaşacaktır ve oldukça sevimli olan bu robotun enerjisini kullanarak telsizini çalıştıracak ve Aimee ile iletişim kuracaktır. Ve yeterli enerji olmadığı için konuşmaları kesilince geceyi Mav1s ile birlikte gökyüzü deniz analarını izleyerek geçirecek ve ertesi gün yoluna devam edecektir. Ve şimdide karşılarına kraliçe olan ve en tehlikeli canavar çıkacaktır ve toprağın altından giderek saldıran bu canavarı, Clyde'ın kendisine verdiği el bombası sayesinde öldürmeyi başaracaktır. Ancak bu sırada bulundukları yerdeki nehrin içine girmek zorunda kalınca, sülükler tarafından ısırılacak ve bu durum O'nda ağır bir halüsinasyon etkisi yaratacaktır. 




Ve kendini kaybettiği sırada O'nu Aimee'in kolonisinden biri bulacaktır ancak bu adamı Aimee sanıp öpecektir ve sonrasında Joel'i sığınağa getirerek vücudundaki zehri çıkaracaklardır. Burada Aimee'yi gören Joel, kolonisi ile tanışacak ve yakında yat kaptanı olan Cap ile birlikte buradan ayrılacaklarını öğrenecektir. 

Ve burada Aimee, Joel'e artık yedi yıl önceki kişi olmadığından ve Joel'e aynı şeyleri hissetmediğinden bahsedecektir ve Joel, kendini çok kötü hissedip geldiğine pişman olacaktır. 

Ve sonrasında kendi kolonisi ile iletişim içine girecek ve geri dönmeyi düşündüğü sırada Cap'ın kendisine yemesi için zehirli dutlardan gönderdiğini görünce, bu kolonide bir sorun olduğunu düşünecek ve dışarı çıktığında parti alanındaki herkesin zehirlendiğini ve sıra ile bayıldığını görecektir. Aimee'yi uyarmak istese de bunu başaramayacak ve Joel'i darp eden Cap ve adamları, O'nu tutsak alacaklardır. Cap bir yiyecek hırsızıdır ve kendi yatını çeken dev yengeç için insanlardan yiyecek aramaktadır. Elleri bağlı olarak gözlerini açan Joel ve Aimee, onlarla mücadele etmeye karar verecek ve yengeç ile Joel ilgilenirken, Cap ve adamları ile Aimee, mücadele edecektir ve aksiyon dolu bir mücadele başlamış olacaktır. Bu yaşanan kaostan fırsat bulan Cap ve adamları, yatlarına kaçacaklar ve uzaktan elektro şok vererek yönlendirdikleri yengeç, Joel'e saldırmaya devam edecektir ve Joel, dev yengeci öldürmek üzere iken onun gözlerine bakınca aslında saldırgan olmadığını, Cap'in kendisini buna zorladığını anlayacak ve aralarındaki bağlantıyı kopardığında yengeç, Joel ve diğer insanlara saldırmayı bırakacak ve yata kaçmış olan Cap ve adamlarını öldürecektir ve yatı parçalayacaktır. Bu mücadele sırasında köpek Boy'da Joel'in yanına gelmiştir ve O'na yardım etmiştir. 




Ve bu olay sonrasında Joel, yeniden kendi kolonisine gitmek için yola çıkacaktır ve Aimee ile yeniden buluşmak üzere ayrılacaklardır. Ve kolonisine ulaşan Joel, oradan hep birlikte canavarların olmadığı söylenen dağlara gideceklerdir. Ve Joel'in bu maceradan elde ettiği bilgiler, tüm insanlara ışık tutacaktır ve hepsi saklandıkları sığınaklardan çıkarak karada yaşam mücadelesi vermeye başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Böceklerin ve küçük canlıların mutasyona uğrayarak dev yaratıklar olduğu bir Dünya'da yaşam mücadelesi veren Joel'in hikayesini izleyeceğiniz, yer yer komik sahneleri ile aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.