Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Şubat 2021 Pazartesi

Sinema: Bizi Kötüden Koru - Deliver Us from Evil - Çavuş Ralph Sarchie'nin Şeytani Varlıklarla Geçen ve Gerçek Olaylara Dayanan Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bizi Kötüden Koru - Deliver Us from Evil

Oyuncular; Eric Bana, Edgar Ramírez, Olivia Munn,
Yönetmen; Scott Derrickson
Tür; Biyografi, Gerilim, Gizem, Korku

Konusu; Film, New York polis teşkilatı memuru çavuş Ralph Sarchie'nin şeytani varlıklarla geçen ve gerçek olaylara dayanan hikayesini konu almaktadır.

New York polis teşkilatı memuru çavuş Ralph Sarchie'nin yaşadığı gerçek olaylardan esinlenilmiştir.

Özeti; 2010 yılındaki Irak savaşında yerin altındaki bir mağaraya giren Jimmy ve bir asker arkadaşı Santino, burada karanlığın içinden kendilerine saldıran şeylerle karşı karşıya kalacaklardır. Aradan 3 sene geçecek ve New york polis teşkilatında çalışan çavuş Ralph ve ekip arkadaşı Butler, Jimmy isimli bir şüpheli ile ilgilenmeleri üzerine yönlendirileceklerdir. İhbar üzerine Jimmy'in evine giden Ralph, ekip arkadaşı ile birlikte burada Jimmy'in karısına ve çocuğuna şiddet uyguladığını görecekler ve kaçmasına engel olarak tutuklayıp karakola götüreceklerdir.




Bu olay sonrasında yeni bir görev için ayrılan Ralph, bu seferde bir kadının hayvanat bahçesinde çocuğunu vahşi hayvanların arasına atarak öldürmek istemesine tanık olacaktır ve parkın içinde karanlıkta kadını aramaya başlayacaklardır. 

Kadını yerleri kazarken ve akli dengesini kaybetmiş şekilde bulan Ralph, kısa bir süre sonra karanlığın içinde gizemli bir adam görecek ve O'na durmasını söylemesine rağmen adam vahşi hayvanların arasına karışacak ve O'nu bulmak için hayvanların kafesine giren Ralph, burada aslanların saldırısına uğrayacak ve son anda kafesten çıkmayı başaracaktır. 

Aradan bir kaç gün geçtikten sonra yeni bir ihbar üzerine bir eve giden Ralph ve ekip arkadaşı, evin bodrumundan gelen ve hareket eden sesler üzerine bir şikayetle karşı karşıya kalacaklardır ve evin sahipleri evin lanetli olduğunu söyleyecektir. Bütün ampulleri sürekli patlamaktadır ve kiliseden aldıkları mumlarda yanmamaktadır. Duydukları sonrasında bodruma giren Ralph, içeride uzun zamandır kalmış bir ceset bulacak ve cesedin içinden sinekler çıkacaktır. Bu cesedin evi boyamaya gelen boyacıya ait olduğunu öğrenip evini araştırmaya gideceklerdir. Eve gittiklerinde ölen bu adamın hayvanat bahçesinde aklını yitirmiş Jen isimli kadının eşi olduğunu ve evde eski asker olan Jimmy'in resmini göreceklerdir. Evi incelediklerinde haçın üzerine koyulmuş bir kedi cesedi ve Santino isimli eski bir askerin resmini göreceklerdir. Ve Ralph, bir çocuk sahibi olan ve eşi ikinciye hamile bir babadır. İşinden bulduğu bütün zamanını ailesi birlikte geçirmektedir. 




Ve son olay üzerine Jen isimli kadınla ilgilenen peder Mendoza, Ralph'in yanına gelerek olanlar hakkında bilgi alıp Jen'in aslında şeytani kötü güçler tarafından ele geçirilmiş olduğundan bahsedecektir. Ralph, bu duruma inanmayacak ve işine bildiği gibi devam edecektir. 

Jen'in hayatını incelediklerinde evde resimde gördükleri adam Santino'nun Jen'in çocuğunu öldürmeye çalışırken ve eşi intihar ederken bu olanları izlediğini anlayacaklardır. Hayvanat bahçesindeki kamera kayıtlarını izlediklerinde Santino'nun Jen'i yönlendirdiğini göreceklerdir. Ve kayıtları izlemeye devam ettiklerinde Ralph, ekip arkadaşının görmediği ve duymadığı şeyleri algılamaya başlayacak ve Santino'nun aslanların arasından öylece geçtiğine tanık olacaklardır. 

Sonraki günlerde yaşanan olaylar artık Ralph'in psikolojisini bozmaya başlayacak ve Jimmy'in evine araştırmak için gittiğinde duvarda sembollerle yazılmış yazılar görecek ve sonrasında Jimmy'in vahşi bir hayvan gibi kendisine saldırarak camdan atlayıp kaçtığına tanık olacaktır. Sonrasında Jimmy'in evindeki video kayıtlarını izlediğinde, Irak savaşı sırasında mağaranın içinde karşılaştıkları olayları izleyecektir ve mağarada yazılan sembollerin duvardakilerle aynı olduğunu fark edecektir. Bunun üzerine hastanede hücrede kapalı olan Jen ile görüşmeye gittiğinde ürkütücü görüntüsü ile Jen, latince konuşmaya başlayacak ve sembolleri görünce duraksayıp Ralph'in kolunu ısıracaktır. Bu sırada yanında olan rahip sembolleri incelediğinde bunların şeytani güçlerin Dünya'ya gelmesi için hazırlanmış bir kapıyı işaret eden yazılar olduğunu söyleyecektir ve Ralph'in bu konu ile ilgili görevlendirilmiş olduğunu belirtecektir. 




Rahip ise eskiden uyuşturucu bağımlısı olan ve şimdilerde bundan rahip olması sayesinde arınmış bir şeytan kovucudur. Tüm bu olaylar yaşanırken Ralph, kızının odasından yerleri kazıyan birinin sesinin geldiğini ve korktuğunu duyacak, aynı zamanda hastanedeki Jim, hasta bakıcı olan doktoru öldürerek hastaneden kaçacaktır. 

Sonrasında Santino'nun izini bulan Ralph, rahip ve ekip arkadaşı ile birlikte bulunduğu eve gidecekler ve içeride Santino ve Jimmy'in saldırısına uğrayacaklar, Ralph'i ölümden rahip kurtaracaktır ancak Santino, diğer polis arkadaşı Butler'in ölümüne neden olacaktır. 

Bunların üzerine Ralph'in kızı Christina'da gece odasında Santino'nun saldırısına uğrayacak ve Ralph'de arabası ile yol alırken Jen'in apartmandan atlayarak arabasının üzerine düşüp intihar ettiğine tanık olacaktır. Bu olay sırasında Santino, eşinin telefonundan Ralph'i arayacak ve bunu duyan Ralph, eve gittiğinde kendisini karşılayan Santino, Ralph'in eşini ve çocuğunun hayatını kurtarmak için ruhuna kendisinin girmesini kabul etmesini söyleyecektir. Santino'nun içindeki şeytani güç, Ralph'in ruhuna girmek istemektedir ve ailesini kullanmaktadır. Ve olay yerine gelen polislerle Santino'yu polis merkezine götürecekler ve buraya gelen rahip ile birlikte bir ayin düzenleyerek Ralph'in ailesinin yerini öğrenmeye çalışacaklardır. Ve beş aşamalı gerilim dolu anların yaşandığı ayini yapan Ralph ve rahip Mendoza, sonunda Santino'nun içindeki şeytani varlığı yok etmeyi başaracaklar ve kendisine gelince olanları hatırlayan Santino, Ralph'in ailesinin bulunduğu yeri söyleyecektir. 


Ve Raplh, polislerle birlikte ailesini bulundukları yerden kurtaracaktır. Ve doğan yeni çocuklarını vaftiz etmeleri ile Ralph, polislikten ayrılacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Başarılı bir polis olarak görev yapan Ralph Sarchie'in sonrasında şeytani varlıklarla tanışmasına kadar giden ve gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış film biyografi, gizem, gerilim ve korku filmidir.