Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Şubat 2021 Perşembe

Sinema: Anomali - The Anomaly - Paralel Evrenlerde Geçiş Yapan Ryan'ın Tüm İnsanlığı Etkileyecek Olan Bir Virüs Planını Yok Etme Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Anomali - The Anomaly

Oyuncular; Noel Clarke, Ian Somerhalder, Brian Cox
Yönetmen; Noel Clarke
Tür; Aksiyon, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir virüs ile tüm insanlığı kontrol etmeyi amaçlayan sapkın doktor Langham ve oğlu ile mücadele eden Ryan'ın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Bir minibüsün kasasında gözlerini açan Ryan, kasanın içinde elleri bağlanmış olan Alex ismindeki çocuğu kurtararak birlikte minibüsün kasasından inmeyi başaracaklar ve minibüsü kullanan adamlar tarafından kovalanacaklardır. Alex, annesinin kırmızı maskeli adamlar tarafından öldürüldüğünü ve kaçırıldığını söylese de Ryan, oraya nasıl geldiğini bilmemektedir. Ryan, aynı zamanda psikolojik sorunlar yaşamaktadır ve kabus benzeri travmalar yaşamaktadır ve en son hatırladığında ocak ayında iken şimdi haziran ayındadır. Ve çevrede kendisini cep telefonu ile arayan bir adamı gören Ryan, sonrasında cebinden silah ve kırmızı maskenin çıkması ile yanındaki Alex, O'na annesini öldüren kişi olduğunu söyleyecek ve bu duruma bir anlam getiremeyen Ryan, boynundaki acı ile birden bire kendisini içerisi kitaplarla dolu bir odada bulacaktır. Ve mezarlıkta gördüğü Harkin Langham isimli adam, burada da yanına gelecek ve birlikte bir iş üzerinde olduklarından bahsedip O'na menüsküs projesini anlatacaktır. 




Ancak Harkin göründüğü gibi biri değildir ve bunu hatırlayan Ryan ile aralarında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak, sonrasında Harkin, yine değişim yaşayacağından ve bu sırada ne yapması gerektiğinden bahsedecek, bu sırada Ryan, kendisini bir hayat kadınıyla cinsel ilişki içindeyken bulacaktır. 

Yine bir değişim yaşayan Ryan, şimdide Dana isimli bu kadını çalıştığı yerden çıkaracak ve bunun için patron Sergio ve adamları ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve Dana ile birlikte çıkmayı başaracaklardır. Ve Dana'ya kimliğini veren Ryan, O'na polise gitmesini, Alex isminde bir çocuğu kaçırarak annesini öldürdüğü konusunda kendisini ihbar etmesini isteyecektir. Ancak kısa bir süre sonra Sergio ve adamı peşlerine takılacak ve bu kovalamaca sırasında Ryan, yine değişim geçirecektir ve bu sefer kendisini bir sorgu odasında bulacaktır. 

Burada mahkum haklarını koruyan doktor sıfatı ile bulunan Ryan, yanındaki mahkumu sorgulayan polislere nerede olduğunu soracak ve polisler bu duruma çok şaşıracaktır. Ve kendisinin sürekli değişimler yaşadığından bahseden Ryan, polislerle kavga etmek zorunda kalacak ve ikisini de etkisiz hale getirip sorgu odasındaki bilimci mahkuma başkasının zihnini kontrol etmeleri için kullanılan bir teknolojinin olup olmadığını sorduğunda, bunun olabileceğini ve modem gibi bir aletin ense bölgesine yerleştirilmiş olabileceğinden bahsedecektir. Ve ardından yine değişim geçirecek ve şimdide kendisini bir laboratuvarda yanında Harkin Langham ve biyoloji ile ilgilenen Leonid isimli bir bilim insanı ile bulacaktır. Burada onlardan gizli ensesindeki aleti çıkarmaya çalışacak ve kanlar içindeki haliyle baygın düşecektir. Bu sırada Harkin, biyolog Leonid ile fikir anlaşmazlığına düşecek ve ekrandan O'na oğlu Alex'in kaçırıldığını söyleyeceklerdir. Bunu Ryan, söylemiştir ve ancak bunu yaptığı sırada kendisi değildir. 




Ryan, burada yardım etmek istese de kısa bir sonra yeniden dönüşecek ve kendisini bir sedyeye bağlanmış şekilde Harkin'in üzerinde inceleme yaptığı sırada bulacaktır. Ryan, aslında bir askerdir ve bu yaşadığı olay için Harkin'in deneği olmuştur ve her fırsatta Ryan, bu durumdan kurtulmanın yollarını aramaktadır. 

Harkin'in üzerinde yaptığı çalışmalar yüzünden iki paralel evren arasında sürekli geçişler yapmaktadır ve kendini bu durumdan kurtarmaya çalışmaktadır. Bu olay üzerine yeniden yapılandırılmış hali ile yine sürekli değişimler yaşayacak ve kendisini kontrol eden ve bir cihaza bağlanmış şekilde olan Dr. Langham'ı görecektir. 

Ardından yine kitaplarla dolu olan büroda kendini bulacaktır ve değişimler 10 dk. da bir yaşandığı için Alex'in hayatını kurtarmaya çalışacaktır. Bu sırada Langham'ın ailesi ile ilgili gerçekleri anlatan video kayıtlarına ulaşacaktır. Bio Algı şirketi bulunan Dr.Langdam, insanlar üzerinde nörolojik deneyler yaparak bir çok yasa dışı uygulamaları ile gündem olmuştur ve Ryan'dan önce bir çok asker O'nun deneği olmuştur. Baba ve oğul, ikisinin de ortaklaşa yürüttüğü bu şirketin işlerini yasa dışı bulan hükumet, şirketi kapattırmıştır ancak onlar Ryan üzerinde gizli olarak çalışmalarını sürdürmektedirler. Dr. Langham, Ryan'ın beynine takılmış olan bir modem ile O'nun bedenini kullanarak yaşamaktadır ve Ryan, bu son değişimde tüm gerçekleri anlayarak, oğlu Harkin'e babası gibi konuşarak numara yapıp bazı özel bilgileri öğrendikten sonra kaçmayı başaracaktır. Ancak polislerden yardım istediği sırada kendisini yakalayan Dana ve patronu Sergio yüzünden yine Harkin'in eline düşecektir ve Sergio'nun elinden kurtulmak için aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve sonrasında yine değişim geçirecektir. 


Aslında Dana'ya Dr. Langham'ın ilgisi vardır ve bu yüzden Ryan O'nunla birlikte olmuştur, ölen karısına benzemektedir. Ve şimdide kendisini bir uçakta polisler tarafından bir virüs üretmekte olan Leonid isimli adamın yerini öğrenmek adına sorgulandığı sırada bulacaktır. 

Bu sırada Ryan, Dr. Langdam ve oğlunun bu teknolojiyi tüm insanlık üzerinde denemek istediğini anlayacak ve ardından yine bir değişim geçirecek ve kendini Harkin'in yanında ellerinden bağlanmış şekilde bulacaktır. 

Burada Harkin'le babası taklidi yaparak konuşup O'nu kandıracak ve ellerini çözdürecek, sonrasında aksiyon dolu bir mücadele içine girerek Harkin'i etkisiz hale getirecek ve kendisini de Harkin'i de öldürmek istediği sırada kaçan Harkin sonrasında, kendisini yakarak öldürmeye karar verecek ve O'nu bu durumdan Dana kurtaracaktır. Daha önceki gelmelerinde Dana'ya kendisini takip etmesini söylemiştir ve O'da söylediğini yapmıştır. Bu sefer Dana, değişimlerinden sonra yeniden yanına gelmesi için Ryan'ın bedenini bir yere kapatacak ve yeniden kendi bulunduğu paralel boyuta geldiğinde, birlikte Alex'i kurtarmaya gideceklerdir. Geldiği laboratuvarda Dr. Langdam'ın bir polisin bedenini kontrol ettiğini görecek ve yakında tüm Dünya'ya bulaştıracakları virüs ile bu şekilde insanlığı kontrol etme planlarını öğrenecektir. Dr. Langdam, insanlara bulaştırdığı bir virüs ile onları uzaktan dilediği gibi kontrol etmeyi amaçlamaktadır. Oğlu ile birlikte inandıkları sapkın inançlarını insanlar üzerinde uygulamaya çalışmaktadırlar ve Ryan, Dr. Langdam'ın kullandığı polis bedenini öldürdükten sonra Harkin'i Dana'yı esir almış şekilde görecek ve sapkın inançlarından birde burada Harkin bahsedecektir. O'nun derdi de insanlığı kontrol eden babasını kontrol etmektir.

Aynı zamanda burada baygın bir şekilde tavana asılmış şekilde bulunan Alex'de vardır ve Dana ile birlikte verdikleri mücadele sonunda Harkin'i öldürmeyi başaran Ryan, sonrasında Alex'i Dana'ya emanet ederek yeni bir değişim için kendisini öldürmek isteyecektir ancak bu sırada Dr. Langdam'ın saklandığı kapsülü görecek ve değişimine saniyeler kala O'nu tek kurşunla öldürecektir. Ve sonrasında yine bir değişim geçiren Ryan, uyandığında kendisini Dana ile birlikte Alex'in de bulunduğu bir evde bulacak ve artık yaşamlarını birlikte geçirmeye karar vereceklerdir. Dana, Ryan'ın bu değişimlerine sebep olan ensesindeki böceği çıkarmıştır, değişimler bitmiştir, Ryan kurtulmuştur ve film böylelikle son bulmuştur.

Bir virüs ile tüm insanlığı kontrol etmeyi amaçlayan sapkın doktor ve oğlu ile mücadele eden Ryan'ın hikayesini izleyeceğiniz aksiyon, gizem ve bilim kurgu filmidir.