Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ocak 2021 Pazar

Sinema: Testere 3 - Saw 3 - Bir Takım Şeklinde Çalışan Amanda ve Testere John'un İnsanlar Üzerinde Oynadıkları Acımasız Yeni Oyunları... / Konusu, Özeti, Afişler

Testere 3 - Saw 3

Oyuncular; Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfadyen
Yönetmen; Darren Lynn Bousman
Tür; Suç, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin üçüncüsü olan filmde Amanda ve Testere John, birlikte yine bir çok insana ölümcül tuzaklar hazırlayacaklar ve kendilerince sapkın amaçları uğruna insanların yaşamlarına son vereceklerdir.

Özeti; Serinin ikinci filminde dedektif Matthews, Lawrence ve Adam'ın bulunduğu odada kapalı bırakılmıştır ve film, buradan devam etmektedir. Dedektif Matthews, kaseti dinledikten sonra çevresinde bir fener ve içi boş bir silah bulacak, sonrasında kendi ayağının da zincirlenmiş olduğunu fark edecektir. Çevresinde bulunan testereyi alıp ayağını kesmeyi düşünecek ancak bundan vazgeçecek ve bulduğu bir tuğla ile ayağına vurup, ezip, kıracak ve  kilitten çıkacak hale getirip, bu şekilde kurtulmaya çalışacaktır. Diğer tarafta her yerde dedektif Matthews'i arayan polisler, bu sefer Troy isimli başka bir kurbanın cesedini bulacaklardır. Troy ise defalarca cezaevine girdiği için kendisinin tutsak şekilde yaşamayı daha çok sevdiğini düşünen Testere tarafından kaçırılmış ve bedeninin her yeri zincirlere monte edilmiş şekilde uyanacaktır ve odada bulunan bomba patlamadan bu zincirlerden kurtulması gerekecektir. 




Ancak zaman dolacak ve zincirleri çıkarmayı başaramayacak ve bomba patlayacak, hayatını kaybedecektir. Bu cinayeti araştıran ve dedektif Matthews'i arayan dedektif Kerry, evinde Troy'un kamera kayıtlarını izlerken evine gizlice girmiş Amanda tarafından darp edilip kaçırılacaktır. Ve gözlerini Testere'nin kendisi için hazırladığı oyunda bulacaktır. 

Kaburgalarına ölümcül bir mekanizma bağlanmış olan Kerry, önünde bulunan asit dolu kabın içindeki anahtarı alarak ancak bu mekanizmayı açabilecektir ve acele etmelidir, hem zaman ayarlı bir sistemdir hem de asit anahtarı eritecektir. Kurallar video kaydı ile söylendikten sonra Kerry, mücadele etmeye başlayacaktır. Ve elini asitli suya sokup zorda olsa anahtarı alan Kerry, kilidi açacak ancak mekanizma açılmayacaktır ve başarmış olmasına rağmen bedeni parçalanarak öldürülecektir. 

Sonrasında başarılı bir doktor olan Lynn Denlon, Amanda tarafından hastaneden kaçırılacak ve Testere John ile birlikte yaşadığı alana getirilecektir. John, çok hastadır ve yataklara düşmüştür. Bir önceki filmde yaralı bir şekilde kaldığı arabadan Amanda kurtarmış ve şimdi hastalığına çare aramaktadır. Ve Lynn'in boynuna mermilerle dolu bir mekanizma yerleştirecekler ve bu mermilerin John'un kalp ritmine bağlı olduğunu söyleyip, eğer kalbi durursa kendisinin de öleceği ile ilgili tehdit ederek, John'u iyileştirmesini ve ölmemesini sağlamasını isteyeceklerdir. Bu sırada Jeff isminde ve oğlunu bir trafik kazasında kaybetmiş ve O'nu öldüren adama intikam duyguları besleyen bir babayı da kaçırmışlardır ve bir tahta kasanın içinde tutsak almışlardır. O'na buradan çıkarak bazı sınavlardan geçeceğini ve sonra çocuğunu öldüren adamla karşı karşıya geleceğini söyleyeceklerdir ve Jeff içinde belirli bir zaman verilecektir, yoksa bulunduğu yerin kapıları kapanacaktır. 




Ve bunları kayıttan duyan Jeff, tahtaları kırarak çıkmayı başaracak ve bulunduğu yeri incelemeye başlayacaktır. Diğer tarafta testere John, komaya girecek ve doktor Lynn, O'nu son anda kurtarmayı başaracak ancak hastaneye gidilmesi ve ameliyat yapılması gerektiğini söylese de Amanda buna izin vermeyecek ve ameliyat yapılması için gereken malzemeleri getireceğini söyleyecektir. 

Jeff ise dolaşırken bir odada ellerinden asılmış ve donmak üzere olan çıplak bir kadın bulacak ve bu kadının oğlunun ölümü sonrasında tek görgü tanığı olan ancak korktuğu için tanıklık yapmayan Danica olduğunu öğrenecektir ve odadaki Testere'nin bıraktığı kaydı dinlediğinde, kadının ölümünü yada yaşamasını Jeff'e bıraktığını öğrenecektir. Jeff isterse intikam alacak ve ölmesine neden olacak, isterse odadaki anahtar ile O'nu kurtaracaktır. 

Ve ne yapacağını düşünmekle geçirdiği gereksiz zaman içinde Danica buz tutarak ölecektir ve kurtarmak istediğinde artık çok geç olacaktır. Ve odadan çıkıp etrafı gezince başka bir odaya girecek ve burada oğlunun katiline çok az bir ceza vermiş olan yargıcın bir çukur alanın içinde boğazından bağlandığını görecek ve kaseti dinlediğinde, O'nu serbest bırakmasının da kendi elinde olduğunu öğrenecek ve diğer tercih olarak yargıcın boğularak ölmesine neden olacaktır ve sonrasında yargıcın bulunduğu alana parçalanmış ve kurtlarla dolu domuz cesetleri dolmaya başlayacak, bu cesetlerin sıvıları arasında zaman geçtikçe boğulmaya başlayan yargıcı kurtarmaya karar verecek ve oğlunun anıları olan eşyaları yakarak, içinden anahtarı alacak ve yargıcı kurtaracaktır. Diğer tarafta doktor Lynn, Amanda'nın getirdiği malzemeler ile John'ın ameliyatını yapmaya başlayacak, kafatasını delerek kemiğinden bir parça çıkarıp baş ağrılarına neden olan basıncı azaltacaktır. 




Bu sırada John'ın bu komadaki halini gören Amanda, John'la nasıl tanıştığını ve Lawrence ve Adam'a kurdukları tuzakların anılarını hatırlayacaktır. Ve kendisini keserek kendince tatmin olan Amanda, aslında Adam'ı da yalnız kaldığı sırada odaya girip boğarak öldürmüştür. Amanda duygularını kontrol edemeyen biri haline gelmiş ve John'dan çok daha acımasız olmuştur. 

Ve bulundukları yerden çıkan Jeff ve yargıç, şimdi de başka bir odaya girecekler ve burada Jeff, oğlunun katili olan Timothy'in elleri ve ayaklarından ölümcül bir alete bağlandığını görecek ve buradan çıkması için alması gereken anahtara bir silah bağlıdır ve O'nu kurtarmak için kurşunun kendisine gelmesine razı olması gerekmektedir ve kısa bir süre içinde bunu yapmaz ise Timothy, acılar içinde bedeni parçalanarak ölecektir. 

Odada aynı zamanda yargıçta vardır ve kaydı dinledikten sonra süre başlayacaktır. Timothy, acılar içinde ölüme yaklaşırken kendince bir yol bulmaya çalışan yargıç, yardım edemeyecek ve Jeff, belirli bir süre geçtikten sonra anahtarı alacak ancak silah bu sırada Jeff'in yanına gelen yargıcın kafasına ateş edecek ve yargıç hayatını kaybedecektir. Ve Jeff, istese de zaman kalmadığı için Timothy'in de ölmesine engel olmayacaktır. Jeff'in saçma sapan intikam duygusu ve saplantısı ve Testere'nin sapkın tuzakları yüzünden üç insan hayatını kaybetmiştir. Diğer tarafta John, doktor Lynn'a ilgi göstermeye ve iyi davranmaya başlayacak ve bunu görüp John'a saplantılı bir şekilde bağlı olan Amanda'dan Lynn'ı bırakmasını isteyince Amanda, O'nu serbest bırakmak istemeyecek ve sonrasında dedektif Matthews'i de yaralı olarak zincirinden kurtulmasına rağmen öldürdüğünü açıklayacaktır. Amanda, John gibi kurallara bağlı kalmamaktadır ve insanlar kurtulsa bile onları öldürmektedir. John'a hem saplantılı bir şekilde bağlıdır hem de O'nun kompleksine girmiştir.




Elinde silahla Lynn'i öldürmekle tehdit eden Amanda, bu sırada bulundukları alana bir silah bularak gelmiş olan Jeff'i fark etmeyecek ve karısı Lynn'i gören Jeff, Amanda'nın O'nu silahla vurduğunu görünce Amanda'ya ateş edecek ve boğazından yaralayacaktır. Lynn, Jeff'in eşidir ve uzun zamandır aralarında yaşanan problemler yüzünden ayrı kalmışlardır. 

Amanda, can çekişerek ölmek üzereyken John, O'na kendisini sınadığını söyleyecek ve tüm bunları O'nun iradesini sınamak için yaptığını belirtecektir ancak Amanda, John'a göre başarısız olmuştur ve sonrasında Amanda, kan kaybından yere yığılacak ve hayatını kaybedecektir. 

Ve orada eşinin hayatı ile uğraşan Jeff ile konuşmaya başlayan John, kendisini affetmesini yada öldürmesini söyleyecektir ve affederse karısının hayatını kurtaracaktır ve karısının boynundaki düzenekten haberi olmayan Jeff, John'un söylediklerini ciddiye almayacak ve eline altığı bir alet ile boğazını keserek ölümüne neden olacaktır ve ölüm sırasında elindeki kaseti başlatan John, Jeff'in son sınavının kendisini affetmek olduğunu ve bunu başaramadığını söyleyecektir. Bununla da kalmayıp, kızını kaçırdığını ve yerini sadece kendisinin bildiğini ve çocuğunun ölümüne de aslında John'un kendisinin sebep olduğunu söyleyecektir ve sonrasında kalbi duracak ve kalbi durunca Lynn'in omuzlarındaki düzenek çalışacak ve kafasına sıkılan kurşunlarla Lynn, hayatını kaybedecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

Testere John'un ve Amanda'nın ölümü ile sonuçlanan ve yine bir çok insanın işkenceler içinde ölmesine neden olan sahnelerin bulunduğu, serinin üçüncüsü olan film suç, gizem, gerilim ve korku filmidir.