Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Ocak 2021 Cumartesi

Sinema: Testere 2 - Saw 2 - Kendisine Bir Öğrenci Bulan Testere'nin Bir Grup İnsan Üzerinde Oynadığı Acımasız Oyunlar:.. / Konusu, Özeti, Afişler

Testere 2 - Saw 2

Oyuncular; Donnie Wahlberg, Beverley Mitchell, Franky G.
Yönetmen; Darren Lynn Bousman
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde psikopatça yapılan tuzakları artık serinin birinci filminde kurtulan Amanda hazırlayacaktır ve John'ın yerine, kendince sapkın düşünceleri ile insanlar üzerinde oyunlar oynamaya Amanda başlayacaktır.

Özeti; Film, Michael ismindeki bir gencin kafasına yerleştirilmiş bir ölüm mekanizması sırasında başlamaktadır ve ardından O'nu kaçıran psikopatın video görüntüleri ile devam etmektedir. Muhbirlik yapan Michael'in yaşadığı bedenin kıymetini bilmediğini söyleyecek ve gözüne yerleştirdiği anahtarı ancak çıkarabildiğinde kafasındaki mekanizmayı çıkarabilecek ve zaman ayarlı olan bu mekanizma çalışmaya başlayacak ve yanındaki kutunun içinden Michael, bir neşter bulacaktır ancak gözünün altına yerleştirilen anahtarı almayacak ve mekanizma zamanı gelince çalışıp kapanacak ve Michael ölecektir. Ve artık bu psikopata Testere ismi ile hitap edilmeye başlanmıştır. Ve Michael'i kendisine muhbirlik yaptığı için tanıyan dedektif Eric Matthews içinde Michael'in öldürüldüğü odada bir not bırakılmıştır, '' Yakından bak dedektif Matthews '' şeklinde. 




Ve polisler ipuçlarını takip ederek Testere'nin yaşadığı yeri bulup baskın düzenleyecekler, öncelikle içeri giren bir polis ekibi tuzaklara takılacak ve ağır yaralanacaktır ve ardından giden ekip, yanlarında dedektif Matthews ile içeri girecekler ve içeride masa başında oturan Testere, solunum cihazlarına bağlı bir halde, onlara sorunun bu odada olduğunu söyleyecek ve odayı araştıran polisler, içeride bilgisayar ekranlarını görecekler ve dedektif Matthews, ekranda kendi oğlunun da içinde olduğu bir odada kapalı olan gençlerin olduğunu görecektir. 

Ve 2 saat içinde onların yerini bulamaz iseler odanın içine bırakılan gaz bütün gençlerin bedenlerine nüfuz ederek onları öldürecektir.

Odanın içinde baygınlıktan çıkanlar arasında ilk bölümdeki Amanda'da vardır ve kendisine gelince panikle etrafı aramaya başlayacak ve tuğlaların arkasında olan kayıt cihazını bulacak ve başlatınca Testere'in onlar için hazırladığı oyunu öğreneceklerdir. 2 saat içinde ölümcül bir gaz odaya dolacaktır ve bu gazın antidotu da bulundukları evin içinde ve odanın içindeki kasanın içindedir. Kasanın şifresini ise odadakiler bir şekilde bilmektedir ve bu sayede neden bir arada olduklarını da anlayacaklardır ve bulundukları odanın olduğu evin kapıları da bu zaman zarfında açılacaktır. Yine X işaretini bulmaları gerektiğini söyleyecek ve kayıt bitecektir. Aynı zamanda kayıt ile bulunan bir anahtar ve yanında birde not vardır, bu anahtarı kapıyı açmak için kullanmayın yazmaktadır ve bu notu önemsemeden içlerinden biri, kapıyı açmaya çalışacak ve kapının arkasında düzenek olarak hazırlanmış silah patlayınca, gözünden giren mermi yüzünden hayatını kaybedecektir. Bu olay üzerine Amanda'yı sıkıştıran içeridekiler, O'nun daha öncede bu duruma düştüğünü öğrenip, onları buraya sokanın bir psikopat seri katil olduğunu anlayacaklardır. 




Diğer tarafta polisler ses gitmeyen kamera aracılığı ile içeride olanları izlemektedirler. Ver kısa bir süre sonra odanın kapısı açılacak ve içeridekiler evin içine dağılacaklardır ve kimileri antidotu ararken kimileri de çıkış yolunu bulmaya çalışacaklardır. Testere ise polisler yanında iken dedektif Matthews ile özel olarak konuşmak isteyecek ve kanser hastası olduğu için ölümden korkmadığını söyleyecektir. 

Diğer tarafta odadan çıkan insanlar, evin içinde ucunda çiviler olan beyzbol sopası ve fener gibi aletler bulacaklar ve içeriden bodruma giden bir kapıyı ortaya çıkaracaklardır. Ve bodruma indiklerinde aralarından Obi isimli ve onların kaçırılarak buraya getirilmelerine yardımcı olan adama bırakılan bir kaset bulacaklar ve Testere, içeride bulunan fırının içindeki iki antidotu Obi'nin almasını söyleyecektir. Aynı zamanda kızlardan biri Obi'nin kendisini kaçırdığını hatırlayacak ve Obi, kendisine söyleneni yaptığını söyleyerek fırının içine girecek ve iki antidotu alırken fırının kapıları kapanacak ve ardından alevlenmeye başlayıp, Obi'yi fırının içinde yakarak öldürecektir. 

Dedektif ile konuşan Testere ise, O'na çocuğu ile olan ilişkilerini soracak, kendince yaptıklarına anlam yükleyen şeyler anlatacak ve ilk olarak bir trafik kazası sonrasında bu işleri yapmaya karar verdiğinden bahsedecektir. Ölmek üzere olan bir kanser hastası olan psikopat, sapkın bir yöntemle insanların yaşama iç güdüsünü kullanarak onları, yaşamlarının kıymetini bilmesi adına bir denemeye sokma görevini üstlenmiştir. Ve kapalı kalmış olan insanlar ise evin içinde antidotu ve çıkışı ararken gazın etkilerini yavaş yavaş yaşamaya başlayacaklar, bir çoğunun ağzından kan gelmeye başlayacak ve kimileri de baygınlık geçirecektir. Sonrasında yine tuzaklar dolu ve 3 dakikalık zaman ayarlı kilitleri olan bir oda bulacaklar ve içeri girdiklerinde, Xavier isimli kişiye bırakılmış kaseti dinlemeye başlayacaklardır. 




Odanın içinde uyuşturucu satıcısı olan Xavier için binlerce şırıngalı iğnenin olduğu bir alan hazırlanmıştır ve onların arasında demir kapıyı açan anahtar vardır. Testere, Xavier'in süre bitene kadar bunu almasını isteyecek ancak Xavier, kendi girmek yerine aşağıda olan bu alana Amanda'yı atacaktır ve kendisine iğneler batarak acılar içinde Amanda, anahtarı bulacaktır ancak zaman bittiği için kapı kapanacaktır. 

Dedektif Matthews ise Testere ile konuşması sonunda, O'nun içeride tutsak olan oğlunun yanındaki insanların aslında Matthews'in sahte belgelerle içeriye tıktığı suçlular olduğunu öğrenecektir ve içeridekiler Daniel Matthews'in, Eric Matthews'in oğlu olduğunu öğrendiklerinde O'na kötü davranacakları tehlikesi ortaya çıkacaktır. 

Evde tutsak olanlar ise artık iyice kan kusmaya başlamışlardır ve aralarından Xavier, başladıkları odaya dönecek ve yerde yatan cesedi incelerken ensesinde bir sayının yazdığını görecek ve odanın içindeki kasanın şifresinin herkesin ensesinde yazılan sayılardan oluştuğunu anlayacaktır. Bu sırada yanına gelen Jonas'a bunu söylemeden ensesindeki sayıyı öğrenmek isteyecek ve aralarında kıyasıya bir mücadele yaşanacaktır ve arından Jonas'ı öldürecek ve ensesindeki sayıyı öğrenecektir. Diğerleri ise X işaretinin bulunduğu tabloyu bulacaklar ve arkasında Daniel ve Eric'in bir resmi ve O'nun oğlu olduğunu belirten bir yazı bulacaklardır. Bu sırada aralarında olan Laura, gazın etkisi ile komaya girecek ve hayatını kaybedecektir. Geriye kalan 4 kişiden Addison isimli kız ise bayılmak üzeredir ve girdiği bir odada ortasında antidotun olduğu ve ellerini sokarak alması gereken tuzağın içine kaseti dinlemeden ellerini sokacak ve elleri burada sıkışıp kalacaktır. Xavier ise Amanda ve Daniel'ı kovalamaktadır ve dedektif Matthews'de kameradan yaşananları izledikten sonra sinirlenerek Testere'yi darp etmeye başlayacaktır. 



Ve bu duruma dayanamayan Testere, dedektif Matthews'i oğlunun bulunduğu eve götürmeyi kabul edecek ancak bu sırada polislerde evin yerini tespit edeceklerdir. Ve eve gelen dedektif Eric, Testere'den anahtar alarak içeri girecek, içeride ise Amanda ile Daniel, yerin altına açılan başka bir kapı bulacaklar ve Xavier'den kaçarak buraya gireceklerdir. Ve ilerledikçe bu yoldan serinin ilk filmindeki Adam ile Lawrence'nin bulunduğu odaya gelecekler ve Adam'ın cesedini göreceklerdir. 

Peşlerinden gelen Xavier, onların ensesindeki numarayı öğrenmek isteyecek ve Amanda, kendi ensesindeki numarayı öğrenmek için kendisine ihtiyacı olduğunu söyleyince bıçakla kendi ensesindeki derisini kesen Xavier, sonrasında yerdeki testereyi alan Daniel tarafından öldürülecektir. Ve eve girip Amanda ve Daniel'in girdiği bodrum kata ulaşan dedektif Matthews, onların bulunduğu odaya girdiğinde küvetin içinden çıkan maskeli biri tarafından iğne enjekte edilecek ve sonrasında baygınlık geçirecektir. Kendisine geldiğinde ise yanında bir kayıt cihazı ve kendisini aynı odada bağlanmış şekilde bulacaktır. 

Diğer tarafta Testere'yi ilk buldukları odanın içindeki kasa açılacak ve burada olan dedektif Kerry, kasanın içinden Daniel'ın çıktığını görecektir. Aynı zamanda polisler saptadıkları evin yerinin sahte görüntülerle hazırlanmış bir ev olduğunu anlayacaklar ve aslında bu yaşananların önceden yaşandığı ve anlık görüntülerin alınmadığı, kayıtların izlendiği anlaşılacaktır. Ve aynı zamanda Amanda'da Testere'nin adamı olarak çalışmaktadır ve eve giren dedektif Matthews, önceden yaşanmış olan olay yerine gelmiştir ve şimdide kendisi tutsak alınmıştır. Ve Matthews'in kayıt cihazında Amanda'nın sesini duyacaktır ve Amanda'nın bir lider olarak Testere ile birlikte çalıştığını öğrenecektir. Ve Testere öldükten sonra O'nun yerine Amanda geçecektir ve dedektif Matthews'in O'nun ilk deneyimi olduğunu söylemesi sonrasında film son bulacaktır.

Şimdi de bir grup halinde insanları bir eve kapatan Testere, kendi yerine Amanda'yı eğitmeye başlamıştır ve artık ölümcül tuzakları Amanda hazırlayacaktır. İlk filminde olduğu gibi oldukça fazla kan ve vahşet görüntüleri olan serinin ikinci filmi, gizem, gerilim ve korku filmidir.