Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ocak 2021 Pazartesi

Sinema: Tavşan Peter - Peter Rabbit - Birbirinden Sevimli Beş Tavşan Kardeşin Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Tavşan Peter - Peter Rabbit

Oyuncular; James Corden, Fayssal Bazzi, Domhnall Gleeson
Yönetmen; Will Gluck
Tür; Komedi, Macera, Aile

Konusu; Film, Londra'nın kırsal bir kesiminde yaşayan beş tavşan kardeşin yaşadığı maceraları konu almaktadır.

Özeti; 5 tavşan kardeş, kırsal bir bölgede bulunan bir ağaç kovuğun da yaşamaktadırlar ve yaşadıkları yerde iki tane ev vardır. Bunlardan birinde huysuz ve tavşanlardan nefret eden, sebze bahçesi olan Mr. McGregor yaşamaktadır ve geçmişte tavşanların ailesini öldürmüştür. Diğerinde ise tavşanların dostu olan ve onlara evini açmış bayan Bea yaşamaktadır. Tavşan Peter ve kardeşleri, her buldukları fırsatta Mr. McGregor'ın bahçesine girmektedirler ve her seferinde ölüm tehlikesi yaşamaktadırlar. Ve yine böyle bir seferinde babasından kalan ceketi Mr. McGregor'a kaptıran Peter, sonrasında ceketi almak için bahçeye girdiğinde Mr. McGregor O'nu yakalayacak ve Peter'ı öldürmek isterken, kendi kalp krizi geçirerek ölecektir. Ve bu olaya çok sevinen tavşanlar, bütün hayvanlar ile birlik olarak Mr. McGregor'ın bahçesine gireceklerdir ve bütün meyve sebzeleri tüketip, ardından evi de kendileri için kullanmaya başlayacaklardır. 




Ancak Mr. McGregor'ın  oldukça despot ve kibirli olan yeğeni Bay Yeşilbahçe, kendisine miras olarak evin kaldığını öğrenecek ve iş yerinden de beklediği terfiyi alamayınca evi ziyaret etmeye gelecektir. Amacı evi düzene sokmak ve satmak olan Thomas, eve geldiğinde bütün hayvanları evde görecek ve alt üst olmuş evi temizlemeye başlayacaktır. 

Ancak Peter ve kardeşleri, bu durumdan hiç memnun kalmayacak ve yine bahçeye girmeye devam edecekler, bu sırada Thomas'ın da amcası kadar despot biri olduğunu anlayacaklar ve tavşanları kürekle kovalamaya başlayan Thomas, tavşan Benjamin'i yakalayıp öldürmeye çalışacaktır. 

Bunu gören kardeşler, Benjamin'i kurtarmayı başaracak ancak Thomas, tavşanlara oldukça kinlenmeye başlayacaktır. Ve bunun üzerine onları yok etmek için hırdavatçıdan özel mekanizmalar alacak ve evine, bahçesine tuzaklar olarak hazırlayacaktır. Diğer tarafta Thomas ve bayan Bea arasında duygusal yakınlaşmalar başlayacak, tavşan kardeşler bu durumdan hiç hoşlanmayacaklardır. Artık bayan Bea'nin evinde giden Thomas, tavşanlarla Bea'nin arasını bozacak ve bu duruma çok sinirlenen tavşanlar, Thomas'a çok acı bir oyun oynayacaklardır ve kendi evindeki tuzaklarına düşüreceklerdir. Bu olay sonrasında iyice sinirlenen Thomas, evin bahçesine elektrikli teller düzenleyecek ve tavşanların girmesine engel olmaya çalışacaktır. Ancak tavşanlar, elektriği Thomas'ın evinin bütün metal kaplı alanlarına verince elektrik şokunu yaşayan kendisi olacaktır. Oldukça büyük sarsıntı yaşayan Thomas, bir gün boyunca komada kaldıktan sonra kendine gelecektir. 




Bu duruma çok sinirlenen Thomas, artık dayanamayacak ve patlayıcılarla tavşanlara saldırmaya başlayacaktır. Tavşanlar ile arasında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ve yine tavşan Peter'ı yakalayan Thomas, O'na zarar vermek üzere iken tavşanları çok seven Bea'nin gelmesi üzerine O'nu özgür bırakmak zorunda kalacaktır. 

Thomas, Bea'nin haberi olmadan tavşanları yok etmek istemektedir ve bu yüzden istediği şeyleri tam olarak yapmamaktadır. Sonrasında ise tavşan Peter, Thomas'ın yerleştirdiği patlayıcıları ateşleyecek ve tavşanların yaşadığı ağaç, bayan Bea'nin evinin üzerine yıkılacak ve Bea, Thomas'ın çok kötü biri olduğunu görecek ve O'nunla görüşmeyi bırakacaktır. 

Bu olay sonrasında Thomas, yeniden Londra'ya dönecek ve yaşananları unutmaya çalışacaktır. Ancak Bea'de bu duruma çok üzülmüştür ve evini terk etmeyi düşünmektedir. Tüm bu olanları izleyen tavşan Peter ve kardeşleri, Thomas'ı geri getirmeyi planlayacaklar ve Londra'ya giderek çalıştığı oyuncakçı şirketine gidip Thomas ile konuşacaklar, ilk kez tavşanların konuştuğuna şahit olan Thomas, yine oyuncakçıyı birbirine katacak, tavşanlara saldıracak ancak sonrasında tavşanlarla dost olmaya karar verip Bea'nin yanına dönecektir. Bea, tam evden ayrılmak üzere iken yetişen Thomas ve tavşan Peter, O'na gitmemesi gerektiğini söyleyecekler ve tavşan Peter, aslında patlayıcıları ateşleyen olduğunu itiraf edecektir ve Thomas'ın da artık tavşanlarla dost olduğunu anlayan Bea, yaşadığı şaşkınlık sonrasında gitmekten vazgeçecektir. 





Tam bu sırada ise Thomas'ın evi sattığı yeni ev sahipleri gelecek, Thomas istemese bile eve girmeye çalışacaklar ve tavşanlar onlara son kez acı bir oyun oynayacaklar ve geldikleri gibi giden yeni ev sahiplerinden sonra Thomas, Bea ve tavşanlar mutlu bir şekilde birlikte yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli ve komik görüntüleri ile beş tavşan kardeşin komşuları Thomas ile aralarında yaşanan olayların konu edildiği komedi, macera ve aile filmidir.