Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ocak 2021 Pazar

Sinema: Robot Hükümdarlığı - Robot Overlords - Tamamen Robotların İstila Ettiği Bir Dünya'da Sean ve Arkadaşlarının Direniş Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Robot Hükümdarlığı - Robot Overlords

Oyuncular; Ben Kingsley, Gillian Anderson, Callan McAuliffe
Yönetmen; Jon Wright
Tür; Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

Konusu; Film, robotlar tarafından istila edilmiş bir Dünya'da Sean ve arkadaşlarının bu istilaya karşı koyma mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Robotlar uzaydan gelerek 11 günde tüm Dünya insanlığını istila etmişlerdir ve bütün insanları evlerine hapsetmişlerdir. Hepsinin enselerine bir implant yerleştirmişlerdir ve evlerinden dışarı çıkanları öldürmektedirler. İnsanların arasından bazılarını da seçerek kendileri ile insanlar arasında aracılık yapması ve düzeni sağlaması amacıyla çalıştırmaktadırlar ve Robin Smythe'de bunlardan biridir. Ve dünyada bir araştırma yaptığını söyleyen robotlar, araştırmaları bitince gideceklerini ve bir daha dönmeyeceklerini belirtmektedirler. Dünya'nın çevresinde küp şeklinde dev ana gemileri bulunmaktadır. Ve böyle bir toplum düzeni içinde çocukları ile bir evde hapsolmuş ve kocasını kaybetmiş olan Kate, robotların bu istilasının bitmesini ve eşini bulma umudu ile yaşamaktadırlar. Sean ise babasını bulmak için tenis toplarına notlar yazıp şehre fırlatmaktadır. 




Ve bir gün Sean ve arkadaşları, evde aletlerle uğraşırken elektrik çarpması sonucu Nathan'ın implantı bozulacak ve durum artık dışarı çıkmalarına neden olacağı için hepsi de aynı şeyi yaparak implantlarını bozacaklar ve rahatça dışarı çıkmaya başlayacaklardır. Alexandra ve Nathan kardeştirler ve Connor'da karşı evden aralarına katılmıştır. 

Ve gizlice dışarı çıkan dört arkadaş, dışarıda Sean'ın babası için gönderdiği notlara verilmiş bir cevabı bulacaklar ve babası ile bilgileri bir okulda bulabileceği yazılmıştır ve bu sebeple okula giderek Sean'ın babasının belgelerini bulmaya çalışacaklardır. Her yerde robotlar vardır ve dışarıda gördükleri insanlar için kısıtlı bir zaman tanıyarak eve girmedikleri taktirde onları öldürmektedirler. Okula giren arkadaşlar, burada Sean'ın babasının belgesini bulacaklar ve onun bir otelde kaldığını öğreneceklerdir. 

Ancak bu sırada bozulmuş olan implantları çalışmaya başlayacak ve panik ile okuladan çıkmaya çalışacaklardır. Ancak dışarıda robotlara yakalanacaklar ve onları Robin Smythe ile birlikte hafızalarındaki bilgiyi tamamen aldıktan sonra öldürmek üzere bir makineye bağlayacaklardır. Diğer tarafta Connor, onların yanında değildir ve Sean'ın Robin Smythe ile aralarında çıkan gerginlik ve Connor'ın gizlice yanlarına gelerek havai fişekleri patlaması nedeniyle robotların elinden kurtulacaklar ve kaçmaya devam edeceklerdir. Ve sonrasında implantlarını yeniden devre dışı bırakacaklar ancak 13 saatte bir yeniden başlattıklarını öğreneceklerdir. Robin Smythe ise Sean'ın annesinden hoşlanmaktadır ve bile bile babalarının yerini onlara söylememektedir. Bunun üzerine öğrendikleri otelin adresine gidecekler ve burada Monique'in yönetiminde olan bir grup insanla karşılaşacaklardır ve onların implantlarının kapalı olduğunu gören Monique ve adamları, bunun nasıl yapıldığını onlara da söylemesi karşılığında babası ile ilgili bilgi verebileceğini söyleyecek ve implantları kapatmayı öğrendikten sonra babasının bir arkadaşı ile görüşmesini sağlayacaklardır. 




Ve Sean, babasını bulmak için dik kayalar denilen bir yere gitmesi gerektiğini öğrenecek ve buraya gitmeye karar verecektir ancak öncesinde Robin Smythe ile birlikte olan annesini kurtarması gerekmektedir. Robin Smythe ise robotlarla iş birliği yapan kendi gibi insanlara, gelecekteki yeni dünya düzeninde insan nüfusunu azalttıktan sonra kendilerine verilmiş olan arazilerden bahsederek Sean'ın annesi Kate'in kendisi ile burada yaşamasını isteyecektir. 

Bu sırada dışarıda olan Sean ve arkadaşları yine dev bir robota yakalanacaklar ancak bu robotun implantı Sean'ın ki ile senkronize olunca robotu Sean yönetmeye başlayacak ve ilk iş olarak Robin Smythe'ın yanına giderek annesini kurtarmaya çalışacaklardır. Ve başka robotların implantları ile de senkronize olan Sean, sonunda annesini kurtarmayı başaracak ancak Sean'ın bu durumunu öğrenen robotların yönetici merkezi, O'nun bu özelliğinin eşsiz olduğunu düşünecek ve derin tarama dedikleri bir işlemle bütün hafıza bilgilerine ulaşmaya çalışacaklardır. 

Ve bu derin tarama sonrasında insanlar hayatlarını kaybetmektedirler. Bununla ilgili olarak Robin Smythe'a bilgi veren robotlar, eğer Sean bulunmaz ise ilk derin taramayı kendisine yapacakları ile ilgili tehdit edeceklerdir ve yakında, bulundukları bölgedeki herkesi derin taramaya sokacaklardır. Diğer tarafta babalarının izlerini aramaya devam eden Sean, annesi ve arkadaşları, dik kayaların bulunduğu yere gittiklerinde nehri geçmelerine dair şifreleri hazırlanmış yazılara ulaşacaklar ve bu sırada robotlar yine peşlerine takılacaktır. Ve bir ormana girerek izlerini kaybettirecekler ve ormanda küçük bir çocuğu görüp O'nu takip ettiklerinde, ormanda bir grup insanla yaşayan babalarına ulaşacaklardır. Robotlar insanların beyinlerini tarayarak yeni bilgiler elde etmeye çalışmaktadırlar ve bu tarama sonrasında komaya giren insanlar ölmektedir ve tüm insanlığa bunu yapmayı amaçlamaktadırlar ve işbirlikçi olanların bu taramaya girmeyeceklerini söylemektedirler. 






Ve bu yeni bulundukları göl kenarındaki yaşam alanında onların yerini bulan robotlar, yanlarında Robin Smythe ile herkesi Sean'ı vermeleri konusunda tehdit edeceklerdir. Bu sırada Sean, yine bir robotla senkronize olacak ve ana gemilerini bularak onları yönetmeye başlayacak ve bu olayı gören yönetim sistemindeki aracı robot, Sean'ın yanına geldiğinde onunla da senkronize olunca Sean, bütün robotlara erişim sağlamayı başaracaktır. 

Ancak sonrasında aracı robot ana gemiden düşerek parçalanacak ve Sean, kontrolündeki ana gemiyi robotların yeryüzü işleri için kullandıkları küple çarpıştırarak robotların ağlarının ve mekanizmalarının bozulmasına neden olacaktır. 

Bunun üzerine robotlar saldırıdan geri çekilecekler ancak Robin Smythe, bu geri çekilme sırasında iş birlikçi olması tanınmadığı için robotlar tarafından parçalanarak öldürülecektir. Ve yere düşmüş ve bedeni parçalanmış olan yönetim sistemindeki aracı robotu bulan Sean, onunla yeniden senkronize olarak bütün robot sistemlerine erişim sağlayacak ve savaşçı robotları kapatırken, tüm dünyanın çevresinde ve gökyüzünde küp şeklinde bulunan yerel merkez robot alanlarını da patlatacaktır. Aracı robotun söz sözleri bu bir son değil olacaktır. Ve bu durumun sevincini yaşayan insanlar, kaybettikleri insanları anarken aynı zamanda mutluluklarını paylaşacaklardır. Ve film böylelikle son bulacaktır.

Tamamen robotların istila ettiği bir Dünya'da Sean ve arkadaşlarının mücadelesini izleyeceğiniz, aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.