Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ocak 2021 Salı

Sinema: Otel 2 - Hostel: Part II - Sadist ve Psikopat Varlıklı İnsanların Masum İnsanlara Yaptıkları İşkenceler... / Konusu, Özeti, Afişler

Otel 2 - Hostel: Part II

Oyuncular; Lauren German, Heather Matarazzo, Bijou Phillips
Yönetmen;  Eli Roth
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde sadist ve psikopat varlıklı insanlar, yine masum insanları kandırarak işkencelerine devam etmektedirler.

Özeti; İlk filmde kaçmanın bir yolunu bulan Paxton, şimdide saklanarak kendi hayatını korumaya çalışmaktadır. Bu işkenceci örgütün her yerde kolları vardır ve artık bir paranoya halinde onlardan saklanmaya çalışan Paxton, kız arkadaşı ile gittiği bir çiftlik evinde bulunacak ve kafası koparılarak öldürülecek ve kafası da bu örgütün liderleri Sasha'ya götürülecektir. Bu olay sonrasında üç yakın arkadaş Beth, Lorna ve Whitney, okullarından çıktıktan sonra birlikte Roma'ya doğru giden bir trene binecekler ve burada tatil yapmayı amaçlarken trenin içinde okuldaki çıplak manken Axelle ile karşılaşacaklar ve trende yaşanan kaos nedeni ile Axelle, onların kompartımanına gelecek ve aralarında oluşan samimi diyaloglar sonrasında Axelle, Slovakya'da ki bir sıcak su kaplıcasına gittiğini söyleyerek onları da buraya davet edecek ve üç arkadaşta bu yeniliği kabul edeceklerdir. 




Sonrasında Roma'da inerek trenlerini değiştirecekler ve Slovakya'da ki örgüte ait olan otele geleceklerdir. Axelle'de bu örgüt için çalışan ve onlar için insan bulan üyelerden biridir. 

Ve üç arkadaş otele geldiklerinde resepsiyonist onların pasaportlarını alacak ve onlar odalarına yerleşirken üçünü de Dünya'nın bir çok yerinde yaşayan ve kimileri aile babası olan, kimileri saygın bir iş adamı, kimileri ünlü olan bir çok sadist psikopat olan örgüt üyeleri arasında açık arttırma ile satacaklardır ve Beth, Lorna ve Whitney için kendilerini alan kişilerin gelmesi beklenecektir. 

Ve Beth'i satın almış olan Todd, bu sefer arkadaşı Stuart'ın da gelmesine neden olacak, Stuart'da bunu denemek isteyecektir ve birlikte otele gelip gereken işlemleri yaptırarak geceye hazırlanacaklardır. Bu sırada otelde bir parti verilmektedir ve bu partide işkence yapacakları insanları tanıyacaklardır. Ve ilk sıra Lorna'ya gelecek, Lorna'nın partide tanıştığı ve örgüt üyesi olan adam, O'nu Beth'in uyarması ve gitmemesini istemesi üzerine kayıkla ıssız bir alana götürecek ve bayıltıp işkence odalarına yerleştireceklerdir. Diğer tarafta Beth, partideki olumsuz durumu hissetmeye başlamış ve aynı zamanda kendisini satın alan Todd'ın arkadaşı Stuart'la da tanışmıştır. Hiç bir şeyden haberleri olmayan arkadaşlar zaman geçtikçe acımasızlığın içine çekilmektedirler. Lorna ise yakalanarak işkence odasına götürülmüştür ve orada tavanda asılı bir şekilde konumlandırılıp, O'nu satın alan işkenceci sadist kadın kendince bir ayin düzeneğiyle Lorna'nın kanı ile yıkanmıştır. Diğer tarafta Beth ile Whitney, birlikte sıcak su kaplıcalarında zaman geçirmektedirler ve Whitney, Miroslav isimli bir genç ile zaman geçirmektedir. 




Ancak belirli bir süre sonra suyun içinde olan Beth, bir anda herkesin yok olduğunu görecek ve çevresindeki bu sessizliği araştırmaya başlayacaktır. Bu araştırma sırasında kötü şeyler olduğunu fark edecek ve kendisini kovalayan görevlileri görünce kaçmaya başlayacak, tesisin dışına çıkıp ormanda kaçmaya devam edecek ancak bölgedeki çocuklar tarafından darp edilince yakalanacak ve otele götürülecektir ve burada Axelle, hala bir tehlike yokmuş gibi davranıp örgütün lideri Sasha ile tanıştıracak ve Beth'in haberi olmadan O'nu yaşayacağı acımasız ve vahşet dolu an için hazırlayacaktır. 

Diğer yandan Whitney ve birlikte zaman geçirdiği Miroslav'da yakalanmıştır ve hücrelere kapatılmışlardır. Buradan Whitney'i çıkaracaklar ve kendisini satın alan Todd için hazırlayacaklar, ancak bu sırada Whitney odadan kaçmanın bir yolunu bulacak ama dışarıya çıkamadan yeniden yakalanacaktır ve odasına getirilecektir. 

Her sadist psikopat müşteriler için ayrı fantazisel ortamlar hazırlamaktadırlar ve bu şekilde işkence yapmaktadırlar. Ve sonunda Beth içinde zaman gelecektir ve otelin içinde zorla tutsak alınarak bayıltılıp kendi işkence odasına götürülecektir. Beth'e işkence yapması için Stuart seçilmiştir ve Stuart, odaya girdiğinde ilk başta bu durumu kabul edemeyecek ve Beth'in bağlarını çözerek O'na gerçekleri anlatacaktır. Diğer tarafta Todd ise Whitney'e acımasız bir şekilde işkence yapmaya başlayacak ve bir çok yerinden çok ağır bir şekilde yaralamış olmasına rağmen öldürmeden odadan çıkacak ve bu durumun anlaşmalarına ters olduğunu söyleyen görevliler, Todd'u köpekleri ile parçalayacaklardır. Diğer tarafta başka bir psikopat Miroslav'a işkence etmektedir ve etini yiyerek kendince tatmin olmaktadır. Alandaki bütün odalarda zengin sadist psikopatlar kendince konular ve aletler seçerek işkenceler yapmaktadırlar. Stuart ise Beth'e yardımcı olmaktan vazgeçecek ve Todd'un ölmesi ve Whitney'i öldürmesi işini yarım bıraktığı için ucuz bir fiyata bu teklif O'na gidecek ve Whitney'î öldürdükten sonra gelip Beth'e işkence çektirme işine kaldığı yerden devam etmeye başlayacaktır. 





Stuart, eşinin kompleksleri ile yaşayan evli bir adamdır ve bu konuda tatmin olmaya çalışmaktadır. Ve Beth, bu çıkmazın içindeyken Stuart'ın sorununu anlayacak ve ters psikoloji uygulayarak O'nu ikna etmeye çalışacak, O'ndan hoşlandığını söyleyerek aklını alacak ve bunu duyan Stuart, Beth ile cinsellik yaşamak istediği sırada Beth, bulduğu işkence aletleri ile O'na saldıracak ve zincirlere bağlayarak kendilerini izleyen kamerayı kırıp, Stuart'dan kilitli olan kapının şifresini öğrenecek ve dışarı çıkmaya çalışacaktır. 

Ancak görevliler Beth'in çıkmasına izin vermeyecek ve Beth'de Stuart'ı esir alarak örgütün lideri Sasha ile görüşmek isteyecek ve yanlarına gelen Sasha'ya çok zengin olduğundan bahsedecek ve fiyatı ne ise ödemek istediğini söyleyip, O'nu ikna edecektir. Ancak Sasha, sorunun sadece para olmadığını söyleyecek ve birini öldürmek zorunda olduğunu söyleyince Beth, Stuart'ın cinsel organını koparacak ve kan kaybından ölmesi için bırakılmasını isteyecektir. 

Bunun üzerine artık örgütün üyesi gibi sayıldığından kendisine örgütün dövmesinden yapılacak ve özgür bırakılacaktır. Bunun üzerine Beth, kendilerini buraya getiren Axelle'den intikam almak isteyecek ve bölgedeki çocukların Axelle'in çantasını çalmasını sağlayarak ormana gelmesine neden olacak ve orada kafasını kopararak ölümüne neden olacaktır. Ve tesise yeni gelen insanların tuzağa düşürülmesi görüntüleri ile film son bulacaktır.

Sadist ve psikopat varlıklı insanların işkencelerine maruz kalan masum insanların yaşadığı olayların sahnelendiği filmde çok fazla kan ve vahşet görüntüleri vardır. Serinin ikincisi olan film, gerilim ve korku filmidir.