Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ocak 2021 Pazar

Sinema: Mayaların Laneti - Curse of the Mayans - Xibalba - Milattan Önce Tutsak Edilmiş Şeytani Varlıkları Uyandıran Bir Grup Araştırmacının Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mayaların Laneti - Curse of the Mayans - Xibalba

Oyuncular; Olga Fonda, Steve Wilcox, Carla Ortiz
Yönetmen; Joaquin Rodriguez
Tür; Bilim Kurgu, Aksiyon, Korku

Konusu; Film, bir keşif yapmak amacında olan bir grup araştırmacı insanın milattan önce tutsak edilmiş şeytani varlıkları uyandırmaları ile yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Film Yazısı; Mayalar yaratılışla ilgili yazıtlarında kertenkele adamlar diye bir türden söz ederler. Gökyüzünden gelen ve maya medeniyetini ele geçiren bir tür. 21 Aralık 2012'de herkes Dünya'nın sonunun gelmesini bekliyordu ama eski maya kehaneti takviminde kıyamet günü takvimi yoktu, kehanette sessiz bir istiladan bahsediyordu, sürüngen uzaylıların gelişi ve sonun başlangıcı... Milattan önce 1200'lü yıllarda ileri uygarlığa sahip bir ırk gökyüzünden gelip gezegenimize indi, dokuz şeytani ruhlu elçi ve askeri ile birlikte. Yeryüzünde ve gökyüzünde iyi ve kötü arasında büyük bir savaş başladı, mayalar kendi yazıtlarında tanımladıkları büyük efendileriyle yan yana savaştılar, birlikte kötülüğü yendiler ve iyilik hüküm sürdü. Dokuz kötü elçi ve onların askerleri yenildi ve su altındaki gizli bir labirentte sonsuza kadar tutsak kalmaya mahkum edildiler, tam bir karanlık içinde ve evrende yaşayan her şeyden uzaklarda bir yerde. Bu labirent sonsuza kadar mühürlendi. 21 Aralık 2012'de labirentin kapısı açıldı. İşte bu bizim hikayemiz...




Yucatan Mexico'da yerin altında mayalardan kalma bir yazıt bulan işçiler, bunu Dr. Alan Green'e ulaştıracaklar ve mayalarla ilgili araştırma yapan Dr. Alan Green, bu yazıtın bir harita olduğunu düşünüp bu konuda oldukça yetenekli olan ve bölgeyi çok iyi bilen su altı araştırmacısı arkeolog Danielle Noble ile görüşecektir ve O'nun ekibini toplayarak kendisi ile çalışması için ikna edecektir.

Ve Danielle, kendi ekibini toplayacak ve hep birlikte Mexico'nun ıssız arazilerine doğru yola çıkacaklardır ve iki araba peş peşe gittikleri bu yolculukta yollarını bölgede yaşayan haydutlar kesecek, hepsini arabadan indirerek taciz etmeye ve öldürmeye çalışacaklar ancak haydutların liderini ekibin içindeki Many'in tanıması ile ellerinden kurtulacaklar ve yollarına devam edeceklerdir. Ve geceyi kamp yaparak geçirdikten sonra arabalarını park edecekler ve yollarına nehirden botlarla devam edeceklerdir.

Ve belirli bir süre yol aldıktan sonra botlardan inerek içi su dolu bir mağaraya ulaşacaklar ve araştırma alanının girişi olarak burayı belirleyeceklerdir. Ve ekipmanlarını alarak bu mağaradan su altı dalışı yapıp içerideki aralıktan yüzeye çıkarak mayaların eski yaşam alanlarına ulaşacaklardır. Burada bir giriş arayacaklar ve ilk gün bir şey bulamayıp kamp yaptıkları sırada Many'in sevgilisi olan Eli, karanlık bir odanın içinde yerin altına giden bir kapı bulacak ve kapıya dokunduğunda kendisi ile iletişim kuran doğa üstü varlıklardan etkilenip korkacaktır. Bunun üzerine ekip bu kapıyı açmaya çalışacak ve ekipten bir yerli gelerek onlara bu kapıyı açmamaları gerektiğini, oranın kötülerin kötüsü olan Xibalba'ın evi olduğunu söyleyecektir. Ancak doktor O'nu ciddiye almayacak ve kapıyı açmaya devam edecektir. Ve kapıyı açma çalışmaları sırasında ekipten biri açılan kapının içindeki çukur alana düşecek ve hayatını kaybedecektir. 



Yine de yollarına devam eden ekip, kapıdan içeri girecekler ve biraz ilerledikten sonra yeni bir su altı mağarası bularak dalış yapacaklardır ve yine bir maya kalıntılarının bulunduğu alana geleceklerdir. Burada biraz araştırma yaptıktan sonra yine gece olacak ve kamp yaptıkları alanda çadırda birlikte uyuyan Eli ve Many'in çadırlarının içerisi bir anda akreplerle dolacaktır ve son anda uyanarak çadırdan çıkmayı başaracaklardır.

Ertesi gün aynı yere yeniden dalış yaptıklarında milattan önce tutsak edilmiş dokuz iblisin mezarına ulaşacaklardır ve hologram sistemi ile bu mezarların korunduğunu göreceklerdir. Mezarların üzerinde bulunan altın bir objeye dokunduklarında, hologramların kaybolduğuna şahit olacaklar ve kısa bir süre sonra içlerinden sürüngenimsi varlıklar çıkarak onları kovalamaya başlayacaktır. Gördükleri karşısında şaşkına dönen ekip, biran önce geri dönmeye ve ekibin geri kalanı ile buluşmaya çalışacaktır. 

Bu sırada ekipten biri suyun dışında yalnız kalacak ve sönen lambasının ardından bu şeytani varlıklardan birinin saldırısı altında kalacaktır. Aynı şekilde Many'e de saldıran varlıklar, ekipteki herkesi teker teker yakalamaya ve onların bedenlerinin içine girmeye ve kullanmaya başlayacaklardır. Bu varlıklar insan bedenlerine ihtiyaç duymaktadırlar ve yakaladıkları insanların bedenlerini artık onlar kullanmaktadırlar. Bedenlerini obsede ettikleri insanların gözleri yılan gözü şeklinde olmaktadır. Bu gerilim dolu kovalamaca sırasında doktor Alan ile Danielle bir hava çıkışı alanında birlikte kalacaklar ve burada doktor, bulundukları alanı patlatacağını, olanların kendi suçu olduğunu ve Danielle'ın da buradan çıkmasını ve o varlıkların Dünya'ya çıkmalarına engel olmasını söyleyecektir. 



Danielle, tek başına buradan ayrılmayı denediği sırada ekibin diğer kalanlarının hepsinin obsede olduğunu, gözlerinin yılan gözü şeklinde olduğunu ve yanlarındaki şeytani varlıkları görecektir. 

Bu sırada içlerinden biri kendisine de saldıracak ve O'nu kurtaran ekipten sağ kalan diğer arkadaşı, sonrasında yaratıklar tarafından yakalanacaktır. 

Ve bu saldırılardan kaçmayı başaran Danielle, doktor Alan'ın çıkardığı patlama ile kendisini dışarıda bulacak ve O'nu bölgenin yerlileri bularak bir ayin ile kutsayacaklardır. Tüm bu olaylar sonrasında Danielle, kendisini Dünya'yı bu varlıklardan korumaya adayacak ve bu çalışmaları sırasında uzaydan kendisine yardım eden uzaylı varlıklar ana gemileri ile geleceklerdir ve film böylelikle son bulacaktır.

Su altı mağaralarında mayalarla ilgili keşif yapmak amacında olan bir grup insanın yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız aksiyon, korku ve bilim kurgu filmidir.