Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Ocak 2021 Cumartesi

Sinema: Aç Gözlüler - Aç Gezenler - Les affamés - Aniden Ortaya Çıkan Bir Zombi Salgını Sonrasında Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Aç Gözlüler - Les affamés

Oyuncular; Marc-André Grondin, Monia Chokri, Charlotte St-Martin
Yönetmen; Robin Aubert
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, aniden ortaya çıkan bir zombi salgını sonrasında bir araya gelen insanların verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Quebec isimli bir kasabada aniden ortaya çıkan zombi salgını sonrasında insanların bir çoğuna virüs bulaşacak ve hayatta kalanlar yaşam mücadelesi vermeye başlayacaklardır. Kimileri ormanda yaşayarak saklanmaktadır, kimileri arabası ile sürekli yolculuk etmektedir ve her yer zombilerle doludur. Bu şekilde kendi kasabası tamamen zombilerden etkilenince yakın arkadaşı ile ormanda yaşam süren Bonin, bu yakın arkadaşını zombilerin saldırısında kaybedince, kendi kulübesine bağlanmış olan Tania isimli kadınla tanışacak ve zombi saldırısından kaçarken Tania ile birlik olmak zorunda kalacaklardır. Başka bir tarafta ise Céline isimli bir kadın, arabası ile yolculuk ederek zombilerden kaçmaktadır ve yol üzerinde benzin bulmaya çalışırken hayatta olan başka kadınlar, Therese ve Pauline ile karşılaşacak ve onlarla kalmaya karar verecektir. 





Artık hiç kimse hiç kimseye güvenmemektedir ve herkes tetikte yaşamaktadır. Başka bir tarafta ise ailesini öldürerek evinden ayrılmak zorunda kalan Ti-Cul ve yine ailesinden kaçmaya çalışan Real, ormanda karşılaşacaklar ve birlikte yol almaya başlayacaklardır. 

Bonin ve Tania ise yolculukları sırasında bir çiftliğe girecekler ve içeride erzak ararken Zoe isimli küçük bir kızında hayatta olduğunu görecekler ve artık O'nu da yanlarına alarak yolculuklarına devam edeceklerdir. Bu yolculuk sırasında zombilerin saldırısına uğrayacaklar ancak yine kurtulmanın yollarını bulacaklardır. Hatta zombilerin ekip halinde toplandıklarını ve kendilerine ait bilinçlerinin olduğunu fark edeceklerdir. 

Ve sonrasında Therese ve Pauline'nin yanına giden Bonin, tanıdıklarına kavuşmuş olacaktır ve hep birlikte, yanlarında Celine ile birlikte çözüm yolu bulmaya çalışacaklardır. Kimileri şehre gitmeleri gerektiğini söylerken kimileri kasabada kalarak evlerini daha güvenli hale getirip beklemeyi doğru bulmaktadır. Ancak sorun odur ki, zombiler kendilerine ait bilinçlerini kazanmışlardır ve ekip halinde saldırmaktadırlar ve bulundukları ev yol üzerindedir, her an gelebilme ihtimalleri vardır. Aynı zamanda Tania, elinden ısırılmıştır ve bunun köpek ısırığı olduğunu söylemiştir ancak herkes bu konuda telaşlanmaya başlamıştır ve Tania'nın bu durumu konuştukları gece, evlerine zombiler saldıracak ve hepsi apar topar kaçmak zorunda kalacak, karanlık ormanın içinde zombilere karşı zorlu bir mücadele verecekler, kimileri saklanacak, kimileri zombi gibi davranacak ve sonrasında hepsi de sağ salim kurtularak bir araya geleceklerdir. Bu bir araya geliş sonrasında ormanda bir nehrin kenarındayken Real ve Ti-Cul ile karşılaşacaklar ve konuşmadan ayrılacaklardır. 







Ancak sonrasında boş bir araziden geçerken zombilerin kendilerini fark etmelerine engel olan Real'in bu yaptığı şey yüzünden birlikte devam etmeye karar verecekler ve hep beraber mücadele etmeye başlayacaklardır. 

Kısa bir süre sonra yol üzerinde Real ısırılacak ve O'da Ti-Cul'ı ısıracak, sonucunda ikisi de hayatını kaybedecek ve başka bir zombide Pauline'yi ısırınca, O'nu öldürüp yollarına böyle devam edeceklerdir. Kısa bir süre sonra yine zombilerin olduğu bir alana gelecekler, burada zombilerin eşyalarla yaptıkları kuleyi görecekler ve kısa bir süre sonra sürülerce ortaya çıkan zombiler saldırınca, kimileri artık kaçmaktan yorulduğu için kendilerini zombilerin eline bırakacak ve Bonin ve Tania ise Zoe'yi de alarak kaçmaya devam edecek, ancak sonrasında kaçacak yer bulamayınca Zoe'yi bir köprünün altında bırakarak ikisi de ayrı yollara gideceklerdir ve sonrasında Bonin ısırılacaktır Tania ise ortalıklardan kaybolacaktır. 

Sonrasında Zoe, saklandığı yerden çıkacak, Bonin'in ısırıldığını ve kendisini öldürmek üzere olduğunu görecek ve Bonin'in gitmesini istemesi üzerine ormanda tek başına yola devam edecek, yolda Tania'nın eşyalarını bulacak ve ana yola çıktığında bir yarış arabalı insan tarafından bulunan Zoe, O'nun arabasına binerek uzaklaşacaktır ve film böylelikle son bulacaktır.

Zombilerin arasında yaşam mücadelesi veren bir grup insanın yaşadığı olayların sahnelendiği aksiyon, gerilim ve korku filmidir.