Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Kasım 2020 Pazartesi

Sinema: Leylekler - Storks - Bebek Teslimatı İle Uğraşan Leyleklerin Macera ve Sevgi Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Leylekler - Storks

Oyuncular; Andy Samberg, Katie Crown, Kelsey Grammer
Yönetmen;  Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Tür; Animasyon, Komedi, Aile, Macera

Konusu; Film, bebek teslimatı işi ile uğraşan leyleklerin yaşadığı komedi ve macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Çok uzun zamandır bebekleri ailelerine taşıyan leyleklerin bu zorlu mücadeleyi içeren işleri artık sona ermiştir ve insanların ulaşamadığı leylek dağında Corner Store isimli paket dağıtım işi ile uğraşmaya başlamışlardır. Ve bu şirkette çalışan Junior isimli leylek, patronunun mevki değiştirmesi sonrasında kendisinin patron olacağını öğrenecektir ve ilk olarak yıllar önce Jasper isimli bir leylek tarafından alı konulan öksüz Tulip isimli bebeğin şimdiki ergenlik halini şirketten çıkarmaya çalışacaktır. Öksüz Tulip, şirkete zarar vermektedir ve 18 yaşını geçtiği için insanların dünyasına gönderilecektir. Ancak bunu söylemeyi başaramayan Junior, öksüz Tulip'i uzun zamandır mektup alınmamasına rağmen mektuplarla ilgili çalışma alanında işe başlamasını söyleyecektir ve odasından çıkmamasını isteyecektir. 





Ve bu olaylar yaşanırken insanlar dünyasından Nate isimli ailenin yalnız çocuğu, anne ve babasının kendisine kardeş yapmasını isteyecek ancak ailesi buna gerek olmadığını düşününce, kilerden bulduğu leyleklerin uzun zaman önce çocuk getirmesini anlatan broşürden onlara mektup yazmaya karar verecektir ve şimdilerde sektörünü değiştirmiş olan leyleklerin şirketine kendisine ninja özellikleri olan bir erkek kardeş getirilmesi için ailesinin dilinden bir mektup yazacaktır. 

Bunun üzerine mektup leyleklerin şirketine ulaşacak ve Tulip'in ilgili olduğu bölüme gelecek ve uzun yıllar önce bebek üretimine son veren leyleklerin şirketinin içerisinde, gelen mektupları yerleştirdiklerinde isteğe göre bebek üreten bir makine vardır ve Tulip, mektubu arşive yerleştirmek yerine bu makineye koyacak ve Nate'in istediği gibi bir bebek üretilecektir. Junior, bu olayı görse de engel olmayı başaramayacak ve üretilen bebekle başları derde girecektir. Ve Junior, bebeği kimselere göstermeden insanlar dünyasına bırakarak sorunu halletmeyi düşünecek ancak kanatları bu sırada zarar gördüğü için Tulip'in tasarladığı uçak ile yola çıkacaklardır. Bu sırada bebek hırsızı olan Jasper isimli leylekte onları görüp peşlerine takılacaktır. Bu yolculuk sırasında bebeğin güvenliğinden endişe eden Tulip, uçağın düşmesine neden olacak ve bebeği karadan ilerleyerek bırakmak zorunda kalacaklardır. Ancak karlı yol üzerinde onları kurt sürüsü bulacak ve bebekle birlikte hepsini tutsak alacaklardır. 

Bebeğin tatlılığına dayanamayan kurt sürüsü, şirinliğinin etkisinde kalıp bebeği de kurt sürüsünün bir elemanı yapacaklardır ancak Tulip ve Junior, tutsak oldukları yerden kurtları kandırarak kurtulmayı başaracaklar ve bebeği de alıp kaçacaklardır. Ve kurtlarla aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanmaya başlayacaktır. Diğer tarafta iş yerinden arkadaşları olan paytak güvercin de onları takip etmiştir ve bebeği görüp patronları Avcı'ya onları şikayet etmiştir ve şimdi de teslimata engel olmak için Avcı peşlerine takılmıştır.





Nate ise kardeşinin geleceğini anlamıştır ve ailesi ile birlikte O'nun gelişi için hazırlık yapmaya başlamışlardır. Şirketteki paytak güvercin ise uzaktan kontrol ederek bebeğin ailesinin teslimat adresini değiştirmiştir. Bu sırada kurtar yine Junior ve Tulip'i bulmuşlardır ve aksiyon dolu kovalamaca devam etmeye başlamıştır. 

Kurtlar tarafından tam köşeye sıkıştırıldıklarında, onları Tulip'in peşinde olan Jasper kurtaracak ve onlara, Tulip bebekken O'nun teslimat adresi sistemi kırıldığı için ailesine götüremediğini ve kayıp parçaları birleştirdiğini ancak bir parçanın eksik olduğunu söyleyecektir. Bu parça ise Tulip'tedir ve Tulip'te yıllardır bulmaya çalıştığı ailesini bu sebeple bulabilecektir. Tulip'in Jasper ile yanlarından ayrılmasından sonra bebeğin ailesini bulduğunu düşünen Junior, aslında Avcı'nın bulunduğu bir eve gidecektir ve şirketinin yeniden bebek ürettiğinin bilinmesini istemeyen Avcı, bebeği alarak büyütmesi için penguenlere emanet edecektir.

Ve Junior ve bebeği bırakmaya dayanamayan Tulip, ailesinin evine gitmeden geri dönecek ve bebek ile Junior'u kurtarıp, bebeği ailesine götürmeye çalışacaklardır. Bu sırada Avcı'ya yakalanacaklar ve Junior, leylek şirketindeki bebek fabrikasına bütün mektupları yerleştirmekle Avcı'yı tehdit edecek ve bütün mektupları makineye gönderince yüzbinlerce bebek oluşturulacaktır. Bu durumdan hiç hoşlanmayan Avcı, bebek fabrikasını yok etmeye çalışacak ancak kendisi de makineleri ile birlikte leylek dağından aşağı düşecektir. Bunun üzerine bütün leylekler artık eskisi gibi bebek teslimatı yapmaya karar verecek ve bütün bebekleri ailelerine götüreceklerdir. Son olarak Nate'in kardeşi olan bebeği de ailesine götürecekler ve erkek kardeş bekleyen Nate, ninja özellikleri olan bir kız kardeş geldiğini görecektir. 











Sonrasında Tulin'de yıllardır aradığı ailesine kavuşacak ve leylekler artık eskisi gibi bebek teslimatı yaparak yaşamaya devam edeceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Bebekleri ailelerine teslim eden leyleklerin oldukça komik ve eğlenceli maceralarına tanık olacağınız, özellikle vahşi ama sevgi dolu olan kurtları beğeni ile izleyeceğiniz, animasyon, komedi, aile ve macera filmidir.