Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Kasım 2020 Pazartesi

Sinema: Jumanji: Yeni Seviye - Jumanji: The Next Level - Jumanji 3 - Yeniden Jumanji Oyununa Girmek Zorunda Kalan Arkadaşların Maceraları... / Konusu, Özeti, Afişler

Jumanji: Yeni Seviye - Jumanji: The Next Level

Oyuncular; Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart
Yönetmen; Jake Kasdan
Tür; Komedi, Macera, Aksiyon

Konusu; Yeniden jumanji oyununa girmek zorunda kalan arkadaşlar bu seferde şahin elmasını bulmak zorunda kalacaklardır ve aksiyon ve komedi dolu bir çok olay  yaşayacaklardır.

Özeti; Son maceradan sonra 4 arkadaş kendi hayatlarını yaşamaya başlamışlardır ve yeniden bir sabah kahvaltısında bir araya gelmeye karar verirler. Ancak Spencer, Martha ile ayrılmışlardır ve bu durumun yaşattığı duygusal sorunlar nedeni ile buluşmaya gitmemiştir. Sebebin jumanji deki karakterin olduğunu düşünerek yeniden sakladığı jumanji disketini ortaya çıkaran Spencer'ın evine giden arkadaşları oyun disketini bulacak ve Spencer'a ulaşamadıklarında O'nun oyuna girdiğini anlayacaklardır. Bunun üzerine O'nu oyundan çıkarmak için kendileri de oyuna girmeye karar vereceklerdir ancak sadece kendileri oyuna girmeyecek evdeki Spencer'ın büyük babası ve O'nun arkadaşıda oyuna çekilecektir.  Spencer'ın büyük babası Eddy, Dr. Smolder Bravestone olmuştur ve O'nun arkadaşı Maylo'da oyuna çekilecektir ve Moose Finbar olacaktır, önceki karakterlerin yerini alacaklardır. Aynı zamanda Fridge, Profesör Shelly Oberon olmuştur ve bir tek Martha önceki gibi Ruby Roundhouse olmuştur. 




Bethany ise oyunun dışında kalmıştır içeri çekilmemiştir. Bu sırada yine bir dev hipopotamın saldırısına uğrayacaklar ancak önceki tecrübelerinden dolayı ondan kurtulmayı başarsalar da Fridge, dev bir yılana yem olacaktır ve bir canı gidecektir. Sonrasında oyunu tanıtan rehber bu sefer uçakla gelecek ve onlara amaçlarından bahsedecektir. 

Şimdide zalim Jurgen the Brutal isimli bir zorba jumanji de ortaya çıkmıştır ve Jumanjinin bereketini sağlayan, jumanji de yaşayan halkın topraklarının verimli olmasını sağlayan bereket veren şahin elmasını çalmıştır ve onu karanlığa hapsetmiştir. Çok kısa zaman içinde bu elması bulmaz iseler jumanjinin geleceği tehlike altına düşecektir ve yeni amaçları zalim Jurgen the Brutal ve adamlarından şahin elmasını almak olacaktır. Uçağın içinde onlara amaçlarını anlatan rehber, bir harita verecektir ve hepsini bir çöl alanına indirecektir. Ve burada ne yapmaları gerektiğini düşünürlerken kum arabalarına rastlayacaklar ve ardından sürülerce saldırgan deve kuşu peşlerine düşecektir. 

Aksiyon dolu bir kovalamaca sonrasında onları atlatmayı başaracaklar ve avatarlarının güçlerini ve zayıflıklarını inceledikten sonra yola koyulacaklardır. Yol üzerinde bir kasabaya denk gelecekler ve ipuçlarını takip ettiklerinde elması saklayan Jurgen the Brutal'ı görecek ve O'ndan elması çalmaya çalışan hırsız Ming Fleetfoot'ın Spencer olduğuna tanık olacaklardır ve Spencer, bundan önceki oyundan çıktıklarında oyunu ırmağa attıktan sonra onu geri aldığını itiraf edecektir. Ve bir araya gelerek elması almak için plan yapacaklar ve bu mücadele sırasında Martha ve Fridge, avatarları değiştirmeye neden olan su yüzünden avatarlarını değiştirmek durumunda kalacaklardır ancak kısa bir süre sonra yeniden kendi avatarlarına döneceklerdir. Ve bu sırada gruplara ayrılmış şekilde kimileri deve bulmaya gidecek ve Dr. Smolder Bravestone'da kasabadaki insanlarla kavga edecektir. Üstün güçlerini burada deneyecektir. 




Oyun içindeki herkes otomatik bir şekilde davranmaktadır ve oyunun kurallarına göre hareket etmektedir. Dr. Smolder Bravestone yüzünden sustalı isimli gangıster peşlerine takılmıştır ve bazuka ile hepsinin bir canını alacaktır. Yeniden canlanan oyuncular develere binerek yola devam edeceklerdir. 

Ve Jurgen'in kalesine yaklaştıklarında karşılarına köprülerden oluşmuş bir uçurum gelecek ve geometrik şekillerle yollarını bulabilecekleri bu köprülerde peşlerine vahşi maymunlar çıkacak ve hep birlikte aksiyon dolu bir mücadele içine girerek köprülerin üzerinde maymunlara karşı mücadele vermek zorunda kalacaklardır. 

Maymunların saldırı altında iken birden karşılarına oyunun dışında kalmış olan Bethany çıkacaktır. Bethany, dışarıda olan Alex'i de oyuna dahil etmenin yolunu bulmuştur ancak Bethany, siyah bir at olarak oyuna girmiştir. Alex ve Bethany, onları maymunlardan kurtaracak ve hep birlikte mücadeleye devam edeceklerdir. Bu sırada avatarların kullanımı konusunda fikir ayrılıklarına düşecekler ve yine karşılarına avatarları değiştirmelerine neden olan su çıkınca hepsi suya girecekler ve avatarların yerleri değişecek, Spencer yeniden Dr. Smolder Bravestone olacak, Bethany ise Profesör Shelly Oberon olacaktır, diğerleri de değişimi yaşadıktan sonra kaldıkları yerden elması aramaya devam edeceklerdir. Sonunda zalim Jurgen'in kalesine ulaşacaklar ve takımlara ayrılarak içerideki elması almaya çalışacaklardır. Ancak yine karşılarına bir çok engel çıkacak, elmasın saklandığı kasada olmadığını görecekler ve Jurgen'in boynunda asılı olan elması almak için mücadele içine gireceklerdir. Aynı zamanda hepsinin son canı kalmıştır ve kalenin içi tamamen tuzaklarla ve Jurgen'in askerleri ile doludur. Jurgen'in evlenmek için beklediği Kubibik kardeşlerin kılığına girerek aralarına karışma numaralarıda işe yaramayınca aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ve kalenin içinde askerlerle canla başla kavga etmeye başlayacaklardır. 








Bu sırada boynundaki şahin elması ile kaçan Jurgen'in peşinden giden Dr. Smolder, kendisindeki jumanji meyvesinin Jurgen'in zayıf yönü olduğunu anlayacak ve güç yetiremedikleri Jurgen'i bu meyveyi kullanarak alt etmeyi başaracaktır ve boynundaki şahin elmasını alacaktır. 

Ancak elmasın güneşe tutulması ve jumanji isminin söylenmesi gerekmektedir ve bu sırada Maylo'nun avatarı olan atın özelliği olarak kanatları ortaya çıkacak ve Dr. Smolder'dan elması alan Maylo ve büyük baba Edie, bulutların üzerine çıkarak orada elması güneşe tutacaklar ve jumanji ismini söyleyerek laneti kaldıracaklardır. 

Ve sonrasında rehber gelecek ve hepsini oyundan çıkarmak istediğinde 75 yaşında olan Maylo, at olarak oyunda kalmak ve oyunda yaşamak isteyecektir. Diğerleri de Maylo'yu özgürlüğüne uğurladıktan sonra yeniden kaldıkları yerden hayatlarına geri döneceklerdir. Böylelikle film son bulacaktır.

Yeniden jumanji oyununa girmek zorunda kalan arkadaşların yaşadığı macera dolu anlara tanık olacağınız, serinin 3.sü olan film aksiyon, komedi ve macera filmidir.