Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Kasım 2020 Pazar

Sinema: Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle - Jumanji 2 - Jumanji Ormanında Macera ve Aksiyon Dolu Bir Oyun... / Konusu, Özeti, Afişler

Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle

Oyuncular; Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart
Yönetmen; Jake Kasdan
Tür; Komedi, Macera, Aksiyon

Konusu; Film, oyuncularını içerisine çekerek jumanji ismindeki bir ormanda macera dolu bir amacı gerçekleştirmelerini isteyen bir oyunda hapsolan gençlerin hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Sahile vurmuş olan Jumanji oyununu biri bulacak ve evine getirdiğinde içinden bu seferde zamanın şartlarına uyarlanmış şekilde oyun disketi çıkacak ve oyun disketini konsola taktıktan sonra ortalıklardan kaybolacaktır. Aradan yıllar geçecek ve Spencer, Fridge, Bethany ve Martha isimli okul arkadaşları okulda işledikleri suçlar yüzünden ceza alacaklar ve müdürleri tarafından depoda kağıtlardan zımbaların çıkarılması cezasına çarptırılacaklardır. Bu sırada depoyu karıştırırlarken Jumanji oyununun yeni versiyonu olan oyun konsollarını bulacaklar ve dört kişilik olan jumanji oyununa hepsi bir avatar seçerek dahil olacaklardır ve oyunu başlattıklarında hepsi teker teker oyunun içine çekilecekler ve kendilerini seçtikleri avatarların kendisi olarak vahşi bir ormanda bulacaklardır. 




Hepsi seçtikleri avatarların kılığında profesör, arkeolog ve maceracı olarak görünmektedirler ve bu sırada içlerinden birini ortaya çıkan dev hipopotam yiyecek ve sonrasında oyun yeniden hak vererek O'nu ortaya çıkaracaktır. Ölmeleri gibi bir durum can hakları şeklinde verilmiş olarak hipopotamlardan kaçarken oyunu açıklamak için bir rehber onları arabaya alacak ve amaçlarından bahsedecektir. 

Oyuna göre jumanji elması denilen değerli bir taş jaguar heykelinden çalınmıştır ve bir lanet ortaya çıkmıştır, onlara jumanji elmasını veren rehber jaguar heykeline elması yerleştirdiklerinde lanetin kalkacağını ve oyunu bitireceklerini söyleyecektir. Amaçları hep birlikte elması heykele yerleştirmek olacaktır, oyundan ancak böyle çıkabileceklerdir. 

Ve onlara bir harita verilmiştir ve bu şekilde heykele ulaşacaklardır. Tam haritayı incelemek üzerelerken peşlerine motorlu ve ateş eden, elması arayan askerler düşecek, aksiyon dolu bir kovalamaca sırasında kimileri özel güçlerini fark edecek ve bir şelaleden atlayarak hepsi kurtulacaklardır. Bu sırada açılan ateşte Martha vurulmuştur ve kısa bir süre sonra yok olup yeniden gelecektir. Bu sırada anlayacaklar ki hepsinin üç canı vardır ve oyunu bitirmeden canları bitenlerin öleceğini anlayacaklardır. Ve sonrasında yola devam edecekler ve kendilerini bir kasabada bulacaklardır, aynı zamanda hepsinin kendi özellikleri olduğu gibi zayıf yönleri de vardır ve bunlara dikkat etmek zorundadırlar. Kasabada onları bekleyen bir çocuk hepsini haritanın kayıp parçasına götürecek ve bir sepet ile karşılaşacaklardır. Sepetin içinde bir yılan vardır ve onu kandırıp içindeki parçayı almak zorundadırlar. Bu parçayı aldıktan sonra peşlerine düşen askerlerden kaçmaya devam edecekler ve Alex isminde oyunda hapsolmuş bir oyuncu ile karşılaşıp O'nun yardımlarını alacaklardır ve bu sırada aslında kayıp parçanın O olduğunu anlayacaklardır. 




Alex'de son bir canı kaldığı için oyunu tamamlayamamış ve onlarla birlik olup oyunu bitirmeye çalışacaklardır. Ve askerlerin koruduğu bir depo alanına girmek üzere plan yapacaklardır ve Martha'ya Bethany erkek tavlamak üzere dersler verecek ve askerlerin dikkatini çekmesini sağlayacaktır. Bu sırada diğerleri de içeri girmenin yolunu bulacaklardır. 

Aynı zamanda Alex'in 20 yıldır bu oyunda hapis olduğu ve kendi mahallelerinde kayıp olan Alex isimli çocuk olduğunu anlayacaklardır. Depoya girdikten sonra kapıdaki askerleri dans döğüşü ile etkisiz hale getiren Marhta sayesinde deponun içindeki helikopteri alarak peşlerinden gelen askerlerden kaçmaya devam edeceklerdir. Bu kaçış sırasında ateş açılan helikopter arızalanacak ve aksiyon dolu bir mücadele sırasında havalanmakta zorlanan helikopterin peşine albino gergedanlar takılacak ve onlardan kaçmaya çalışırlarken jumanji elmasını düşüreceklerdir. 

Geriye dönüp gergedanların arasından elması almayı başaracaklar ve kanyonu geçtikten sonra indiklerinde Alex, sivrisinek ısırığı yüzünden son canını kaybedince Bethany O'na kendi canından verecektir ve yeniden oyuna dahil olacaktır. Sonrasında ormanın içindeki jaguar heykelini bulacaklar ve ona ulaşmak için yola koyulacaklardır. Ancak peşlerindeki Van Pelt isimli ormandaki hayvanlara hükmeden ve elmasın peşindeki zorba onlara yetişmiştir ve bir çok hayvan ile saldıracak ve hepsi aksiyon dolu bir mücadele içinde elması jaguar heykeline yerleştirmeye çalışacaklardır. Van Pelt'in engelleri ve hayvanların saldırısı altında ustaca bir plan yapan ekip, sonunda heykele elması yerleştirmeyi başaracaklar ve Jumanji ismini seslenince her şey normale dönecektir. 


Ve sıra ile jumanji oyunundan ayrıldıktan sonra okuldaki anlarına geri dönen arkadaşlar, sonrasında Alex'in de 1996 yılına dönerek bir yetişkin olduğunu ve evlendiğine tanık olacaklardır. Alex, kızının ismini Bethany koymuştur ve bunu öğrenince çok duygulanacaklar ve kaldıkları yerden hayatlarına devam edeceklerdir. Spencer ve Martha'da jumanji de başlayan aşklarını yaşamaya başlayacaklar ve böylelikle film son bulacaktır.

Bu sefer bir oyun konsoluna adapte olmuş olan Jumanji ismindeki oyunla macera dolu bir ormanda oyuna başlayan gençlerin hikayesinin konu edildiği aksiyon, komedi ve macera filmidir.