Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Ekim 2020 Perşembe

Sinema: Vivaryum - Vivarium - Gizemli Bir Şekilde Bir Alana Tutsak Edilen Tom ve Gemma'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Vivaryum - Vivarium

Oyuncular; Imogen Poots, Danielle Ryan, Molly McCann
Yönetmen; Lorcan Finnegan
Tür; Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Yonder isimli bir sitede eve yerleşmeye karar veren Tom ve Gemma çiftinin yaşadığı gizem dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Gemma bir ana okulunda çalışmaktadır ve sevgilisi Tom ile birlikte yeni bir eve taşınmak istemektedirler. O gün birlikte yeni ev için bir emlakçı ile görüşecekler ve oldukça ısrarlı ve garip tavırları ile onları Martin ismindeki emlakçı karşılayacaktır. Onlara çok rabet gören Yonder evlerinden bahsedecektir ve bu evleri kaçırmamaları için biran önce bakmaları gerektiğini söyleyecektir. Evler için ne çok uzak nede çok yakın, olması gereken mesafede gibi gizemli sözler söyleyecek ve çifti evlere bakmak için götürecektir. Ve hepsi birbirine benzeyen, tıpkısının aynısı olan caddeler ve evlerin arasından 9 numaralı eve gelecekler ve Martin, çifte evin içini gezdirecek, bütün odaları gösterecek ve bahçeyi gezdikleri sırada ortadan kaybolacaktır. Martin'in kaybolması üzerine bu duruma bir anlam getiremeyen çift, dışarıda Martin'in aracını da göremeyince evi terk etmeye karar verecekler ancak arabalarına bindiklerinde her yeri aynı olan caddelerden ve evlerden dolayı Yonder sitesinin alanından çıkmayı başaramayacaklardır. Ve dönüp dolaşıp yine 9 numaralı evin önüne geleceklerdir. Telefonlarıda çekmeyen çift, sürekli aynı alanda dönmektedirler, çıkışı bulamamaktadırlar. Ve gece olunca araçlarının benzini bitecek ve mecburen 9 numaraları eve gireceklerdir. İçeride ev sahipleri için hazırlanmış olan içki ve çileği tadacaklar ve sonrasında uyumaya karar vereceklerdir. 




Sabah olunca uyanıp evin çatısına çıkacaklar ve her yerin ev olduğunu göreceklerdir ve sıralı dizilmiş bulutları fark edip güneşe doğru gitmeye karar vereceklerdir. Ve gün boyunca yönlerini hiç değiştirmeden yürüyecekler ancak yine kendi ayrıldıkları 9 numaralı evde kendilerini bulacaklardır. Ve evin önünde kendileri için bırakılmış bir erzak kutusu bulacaklar ve bunları birilerinin yapmış olduğundan şüphelenen Tom, kutunun parçaları ile evi yakacaktır ve yanan evi izlerken uyuya kalacaklardır. 

Uyandıklarında yine karşılarında bir kutu bulacaklar ve içinden bu seferde bir erkek bebek çıkacaktır. Sonrasında baktıklarında gece yaktıkları 9 numaralı ev aynen eskisi gibi yanmamış hali ile önlerine çıkacaktır ve kapısı açılan ev onları içeri davet edecektir. Ve aradan 98 gün geçecek, çatılarına yardım aradıklarına dair yazı yazacaklardır ve kutudan buldukları erkek çocuk büyümüş ve 10 civarı yaşlarında bir erkek çocuk olmuştur. 

Bu geçen süre içinde bunalıma girmiş olan çift, sürekli erzak kutusunu bitince dışarı koymaktadırlar ve kim olduğu bilinmeyenler tarafından erzak kutusu yeniden ihtiyaçları kapsamında dolmaktadır. Ve dışarı attığı sigara izmaritinin ortaya çıkardığı toprağı kazmaya başlayan Tom, günlerce toprağı kazacak ve garip bir toprak yapısı ile karşılaşacaktır. Çocuk ise sürekli Gemma'ya anne demektedir ancak Gemma annesi olmadığını söylemektedir. Çocuk evin içinde çifti rahatsız edecek şekilde davranmaktadır ve Tom ile Gemma çifti tam bir bunalım hayatı yaşamaktadırlar. Evdeki televizyonda ise hipnotik görüntüleri olan garip bir şekil dizisi yayınlanmaktadır sürekli ve çocuk bunları izlemektedir. ihtiyaçları olduğunda yada istemediği şeyler yaşandığında çığlık atarak Gemma ve Tom'u rahatsız etmektedir. Ve Tom artık bu duruma dayanamayıp şey olarak tanımladıkları çocuğu arabaya kapatacaktır ve O'nun ölmesinin buradan çıkmaları ile ilgili olabileceğini düşünecektir ancak Gemma, buna izin vermeyecek ve çocuğu arabadan çıkaracaktır. Ve zamanla Gemma, çocukla yakınlaşmaya başlayacak ve O'nun gizemini çözmeye çalışacaktır. Tom ise kazdığı çukurun içinden bir çıkış yolu aramaya devam edecektir. Sonraki günlerde ise çocuk evden kaybolacaktır ve Gemma, O'nu aradığında elinde bir kitap ile bulacaktır. Kitapta hiç bilmediği bir dilin anlatımlarını, televizyondaki işaretleri ve kendilerini ifade eden görselleri görecektir. 










Ve kitabı bulan çocuğun ağzını aradığında biri ile karşılaştığını öğrenecek ve bu kişinin taklidini yapmasını istediğinde, boğazının şiştiğini görecek ve ürkecektir. Ve günler geçtikçe büyüyen çocuk olgun bir insan olacaktır ve evde Tom ve Gemma, O'ndan korkarak yaşamaya başlayacaklardır. Hala çocuğun ve bulundukları alanın gizemini çözememişlerdir ve büyüyen çocuk elindeki kitabın içindeki bilgileri bilen hali ile gizemli davranmaya devam etmektedir. 

Elindeki kitap ile her gün düzenli olarak dışarı çıkıp gelmektedir ve Tom'da kazdığı çukurun içinden bir ceset bulmuştur ve çok hastalanmıştır. Tom'un hastalığı için büyüyen gizemli çocuktan yardım isteyen Gemma, belki de kurtulma zamanı gelmiştir cevabını alacaktır ve kısa bir süre sonra Tom, kollarında hayatını kaybedecektir. Sonrasında büyüyen çocuk gelecek ve Tom'un cesedini bir ceset torbasına koyarak kendi kazdığı çukura atacaktır. Ve bu duruma üzülen Gemma, ertesi gün büyüyen çocuk evden çıktığında kazma ile O'na saldıracak ve gizemli çocuk yaralanınca kaldırımın taşını bir halı gibi kaldıracak ve içine girip başka boyutlardan kaçacaktır. 

O'nu takip eden Gemma, kendileri gibi başkalarının da aynı şekilde bir çocuk tarafından böyle alanlara tutsak edildiğini görecek ve sonra yine kendi yaşadığı 9 numaralı evde bulacaktır kendisini. Bu olay sonrasında büyüyen çocuk ile konuşmaya başlayan Gemma'ya çocuk, kendisini büyütmek için burada bulunan bir anne olduğundan bahsedecek ve artık ölüm zamanı gelmiş olan Gemma'nın ölümünden sonra O'nu da bir ceset torbasına koyacak ve Tom'un kazdığı çukura atacaktır ve ikisini de bu çukura gömecektir. Bunun üzerine hazırlanıp, Tom ve Gemma'nın arabasını alacak ve Tom ve Gemma'yı buraya getiren emlakçı Martin'in yanına giderek burada Martin'in son nefesini verdiğini görecek ve O'nun da cesedini bir ceset torbasına koyarak kaldıracak ve kendisi emlakçı Martin'in yerine geçecektir. Kısa bir zaman sonra yeni insan müşteriler gelecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Farklı bir uzaylı istila filmi gibi görünen, gizeminin filmin başından sonuna kadar devam etmesi gibi ilgi çekici bir yanı olan film gizem, bilim kurgu ve gerilim filmidir.