Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Ekim 2020 Pazartesi

Sinema: Kadınlar Ne İster? - What Women Want - Kadınların Düşüncelerini Okumak Gibi Bir Yeteneğe Kavuşan Nick'in Romantik Komedi Tadındaki Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kadınlar Ne İster? - What Women Want

Oyuncular; Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei
Yönetmen; Nancy Meyers
Tür; Fantastik, Romantik, Komedi

Konusu; Film, birden bire kadınların düşüncelerini okumaya başlayan Nick'in yaşadığı romantik komedi tadındaki olayları konu almaktadır.

Özeti; Nick, annesi Las Vegas'ta şov kızı olan ve bu yüzden çocukluğunu birbirinden eğlenceli ve frapan şov kızlarının arasında geçirmiş ve büyüdüğünde de kadınlara olan ilgisi çok fazlalaşmış bir iş adamıdır. Ve yakınlarda kadınlarla ilgili olan bir iş için patronu Nick'in yerine direktör olarak Darcy isimli bir kadını alacaktır ve bu durum Nick'in hoşuna gitmeyecektir. Kadınlarla ilgili bir çok ürünün satıldığı bu şirkette direktör olarak çalışan Nick, işini yeniden kazanmak için kadın ürünlerini kendi üzerinde kullanmayı deneyecek ancak komik bir şekilde kızına ve erkek arkadaşına yakalanacaktır. Sonrasında ise durumu toparlamaya çalışırken eline aldığı fön makinesini yerdeki kadın kozmetik malzemelerinin üzerine bastığı için küvetin içine düşürecektir ve kaçamadan ayağı yüksek voltaja takılacak ve Nick'i bayıltacaktır. 







Ve uyandığında ise evine gelen temizlikçi kadının düşüncelerini duymaya başlayacak ve dışarı çıktığında Vale kadının kendisine sarkıntılık yapan düşüncelerini duyacak ve bu işe bir anlam veremeden bütün cadde ve sokaklardaki kadınların düşüncelerini duyduğunu fark edecektir. Panik ile iş yerine giden Nick, artık bütün kadınların düşüncelerini duymaktadır ve yüzüne gülümseyen kadınların içlerinden hakkında düşündüğü kötü şeyleri de duymaktadır. Hastalandığını yada içine bir şeytan girdiğini düşünen Nick, bununla baş etmenin yollarını arayacaktır.

İş yerindeki toplantıda kadınların düşüncelerini duyarak projelerini çalmayı deneyecek, eve geldiğinde kızının düşüncelerini duyarak aralarındaki iletişimi şekillendirecek ve bu özelliğinden kurtulmak için bir gece önce yaptığı şeylerin aynısını yapacak, kendisine bu sefer yıldırım çarpacak ancak hiç bir şey değişmeyecektir ve artık günlük hayatında bu özelliğini mecburen kullanmaya başlayacaktır. 

Ayrıca bir psikoloğa giden Nick, burada doktora yeteneğini ispatlayacak ve gördükleri karşısında çok şaşıran kadın doktor, düşüncelerinin okunduğuna tanık olacak ve Nick'e, bunun çok güzel bir yetenek olduğunu ve kullanarak Dünya'da çok önemli bir yere gelebileceğinden bahsedecektir. Ve artık mecburiyet istekleri ile birleşecek ve bu yeteneğini seve seve kullanmaya başlayacaktır. İş yerindeki kendi yerine gelen direktörün fikirlerini çalarak patronun gözüne girecek, sürekli ziyaret ettiği cafedeki Lola isimli kadının düşüncelerini okuyarak O'nunla gece çıkacak ve bir çok konuda bu özelliğini kullanmaya başlayacaktır. Lola ile çıktıkları gece evine gidecek ve Lola'nın bütün cinsel fantezilerini öğrenip O'nun istediği gibi davranacaktır ve Lola, bu durumdan oldukça fazla keyif alacaktır. Sonrasında iş yerindeki direktörü Darcy'nin düşüncelerini okuyacak, projelerini çalacak, kadınların düşüncelerini duyacak ve işi için kullanmaya başlayacaktır. Darcy ile aralarında aynı zamanda yakınlaşmalar başlamıştır ve Darcy'in kendisinden hoşlandığını öğrenen Nick, bu konuda O'nun üzerine giderek bu durumu ilerletmeyi planlamaktadır.







Ve çıktıkları gece artık birbirlerine olan hislerini açıklayacaklardır ve çıkmaya başlayacaklardır. Aynı zamanda bu yeteneğini kullanarak kızı ile arasını da düzeltmeye çalışacaktır ve son geçirdikleri geceden sonra Nick'in kendisini aramaması üzerine evinin bulunduğu yere gelen Lola, kadınları bu kadar iyi tanımasını homoseksüel olmasına verecek ve Nick, Lola'nın kırılmaması için kendisi ile ilgilenmemesinin nedenini homoseksüel olmasına bağlayacak ve komik bir durumla bunu kabul edecektir. 

Bununla birlikte Darcy'in projelerini çalan ve iş yerinde patronları tarafından bu girişimi beğenilen Nick, Darcy'in kovulmasına neden olacaktır ve sonrasında patronuna gerçekleri açıklayıp, bütün fikirlerin Darcy'e ait olduğunu söyleyerek O'nun yeniden işe alınmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte iş yerindeki Alan isimli dosyacı kızın düşüncelerinde hayatından memnun olmadığını duymuştur ve intihar etme meylini fark etmiştir. 

O gün iş yerindeyken Alan'ı göremeyince intihar ettiğini düşünerek evine doğru gidecek ve yolda yağmurlu hava yüzünden bir kabloya denk gelecek ve elektrik çarpması sayesinde kadınların düşüncelerini duyma yeteneğini kaybedecektir. Alan'ın evine gittiğinde bunu fark edecek ve senaryo yazarlığı işini teklif edecek ve eski haline geri dönmüş olarak yaşamına devam edecektir. Aynı zamanda Darcy, Nick'e işten çıkarıldığı için darılacak ve bu süre zarfında Nick ile görüşmeyince Nick, O'na aşık olduğunu anlayacak ve bir gece evine giderek O'na tüm gerçekleri anlatacaktır. Düşünceleri okuyarak O'nun projelerini çaldığını ve işini geri aldığını, O'na bu sırada aşık olduğunu söyleyecek ancak bu seferde kendisi işten kovulduğunu öğrenecektir. Darcy, bu yaptıklarından ötürü O'nu işten kovmuştur ancak çok kısa bir süre sonra bundan vazgeçtiğini söyleyecek ve yeniden birlikte olmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Birden bire kadınların düşüncelerini okumaya başlayan Nick'in yaşadığı eğlenceli ve romantik anlara tanık olacağınız, Mel Gibson'ın baş rolünde yer aldığı fantastik romantik komedi filmidir.