Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Ekim 2020 Pazartesi

Sinema: Kadaver - Cadaver - Post Apokaliptik Bir Zamanda İnsanlar Üzerinde Oynanan Canice Oyunlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Kadaver - Cadaver

Oyuncular; Gitte Witt, Thomas Gullestad, Thorbjørn Harr
Yönetmen; Jarand Herdal
Tür; Dram, Gerilim, Korku

Konusu; Post Apokaliptik bir zamanda geçen filmde, açlıktan ne yapacağını şaşırmış olan bir toplum üzerinde oynanan canice oyunlar konu alınmaktadır.

Özeti; Dünya, nükleer savaş ve felaketi yüzünden artık yaşanılmaz bir hale gelmiştir. İnsanlar açlıktan ve yokluktan dolayı kendilerini öldürmekte, toplumlarda tam bir sefalet kol gezmektedir. Böyle bir kıtlık ve toplum düzeninde Leonora ve Jacob çifti kızları olan Alice ile birlikte yaşamaktadırlar ve çok zor bir şekilde yaşamlarını devam ettirmektedirler. Çocukları için sürekli endişelenen çift, bir gün bulundukları sokakta bir göstericinin insanları bir oyuna davet ettiğini ve karşılığında yiyecek elde edeceklerini söylediğini göreceklerdir. Bunun üzerine Leonora'nın da ısrarları ile bir otelde düzenlenen bu oyuna katılmaya karar vereceklerdir. Otele geldiklerinde kapıda oyun düzenleyici Mathias, çocukların alınmamasına rağmen Alice'in girmesine izin verecek ve ailece oyuna katılacaklardır. İçeride uzun zamandır yemedikleri yemekleri yiyecekler ve bunun üzerine Mathias, oyundan bahsedecektir. Oyun, bir tiyatronun sahnelenmesidir ve tiyatronun gösteri alanı otelin kendisidir. 




Otelin bütün odalarında bir çok gösteri sahnelenecektir ve gelenlere bir maske dağıtmışlardır, maske takanlar izleyici, takmayanlar ise oyuncu olacaklardır. Ve oyun başlatılır, maskelerini takanlar otelin içinde dağılmaya başlarlar. Ve maskesiz bir çok kişi otelin farklı odalarında tiyatro yapmaktadır ve kimilerinde sex yapılırken kimilerinde kavgalar olmaktadır. 

Maskeli olanlarda bu tiyatroyu izlemektedirler. Ancak kısa bir süre sonra Jacob ve ailesi etrafta kimseleri göremeyecekler ve Rakel isimli başka bir tiyatrocunun odasını aradıklarında Alice, üst katlara çıkacak ve karanlık bir hole girdikten sonra birden gözlerden kaybolacaktır. Annesi ve babası O'nu arayacaklar ama bulamayacaklardır, bu sırada kendileri gibi eşi ve çocuğunu kaybetmiş olan Kathrine ile karşılaşacaklar ve hep birlikte ailelerini aramaya başlayacaklardır. 

Rakel'in odasına geldiklerinde kimseyi bulamayacaklar ve yandaki yatak odasına bakmak isteyen Kathrine'de bir anda ortalıktan kaybolacaktır. Bunun üzerine Jacob ve Leanora, kızlarını yalnız başlarına aramaya devam edecekler ve başka bir odada bir oyuncu ile karşılaşacaklar, kendisinin ele geçirildiğini söyleyen oyuncu, kimselere güvenmelerini söyleyerek kendi boğazını kesecektir. Bu olay üzerine iyice korkan aile, kızlarını aramaya devam edecek ve bu sırada saklanmış bir şekilde Kathrine'in eşi Lars ile karşılaşacaklardır. Oraya nasıl geldiğini bilmeyen Lars ile birlikte olanları incelerken Leonora, oyunculardan birinin tablonun içinden geçtiğini görecek ve tabloyu kontrol ettiklerinde arkasından bir çıkış bulamayacaklardır. Mathias ise salonda bir çok insanı toplamıştır ve onlarla bir ritüel düzenlemektedir. Bir fırında elbiselerin yakıldığını bulan 3'lü, bu sırada kendi boğazını keserken izledikleri oyuncunun aslında numara yaptığını fark edecekler ve bu oyuncu elinde bıçağı ile Jacob'a saldıracaktır. Elinden kaçmayı başaracaklar ve üçü de ayrı yönlere kaçacaklardır. 




Leonora yeniden saklanırken Mathias'ın Alice ile olan bir resmini görecek ve bunun üzerine salona gidince, Mathias'ın oyuncularla yaptığı konuşmayı izleyecektir ve yeni gelen oyunculara yapmaları gerekenleri anlattığını duyacaktır. Bu sırada salona gelen Kathrine'nin de oyunculardan biri olduğu anlaşılacak ve düğmenin yerinin değiştirildiği için doğruca tünele düştüğünden bahsedecektir. Bunun üzerine Kathrine'in düştüğü odaya giden Leonora, oradaki kesilmiş koyun kafası tablosunun altında gizli bir tuş bulacaktır ve basınca O'da tünele düşecektir. 

Tünelde özel kıyafetleri olan insanları gören ve bunları takip eden Leonora, içeride insanların kesildiği ve onları yemek olarak kullandıklarını görecektir. Bu oyun bahanesi ile buraya davet edilen insanlar kandırılarak yakalanmaktadır ve kıtlık yaşayan Dünya'da Mathias ve ekibi onları yemektedir.  Ve ilk geldiklerinde yedikleri etler insan etidir. İnsanların oyun adı altında otele toplatılmaları bir düzmecedir, tiyatronun hiç bir anlamı yoktur, maksat bütün insanları bir araya getirip onları yakalamak ve öldürmektir. 

İnsanlar tiyatroları izlerken tuşlara basarak ve aynı zamanda diğer oyuncuların saldırısı ile onları tünele sokmaktadırlar. Ancak oyuncuların bazıları da tüneldeki bu durumdan habersizdirler, onlar bu insanların değerli eşyalarının çalındığını sanmaktadırlar. Leonora, bunlara tanık olduktan sonra arkasından gelen Lars'ın darp etmesi yüzünden bayılacak ve aslında Lars'ın da bir oyuncu olduğu ortaya çıkacaktır. Sonrasında gözlerini tavana ters bir şekilde asılmış şekilde açan Leonora, karşısında Mathias'ı görecek ve O'na, bu kadar uzun süredir ölmeden ve yakalanmadan oyunda kaldığı için oyuncu olmayı teklif edecektir. Kabul etmeyince Jacob gelecek ve onların teklifini kabul ettiğini söyleyerek Leonora'yı da otelin oyuncuları arasına gelmesi için ikna etmeye çalışacak ancak Leonora ikna olmayınca Jacob, Leonora'nın ölmemesi için Lars ile bir mücadele içine girecek ve Leonora'yı bu durumdan kurtaracaktır. Ancak Jacob, ağır bir yara alacak ve hayatını kaybedecektir. Bunun üzerine yeni izleyiciler geldiği sırada Mathias'ın karşısına geçen Leonora, gerçekleri bütün insanların önünde anlatacaktır ve bu durumu bir tiyatro sanan insanlar, O'na inanmayınca O'nu takip etmelerini sağlayacak ve izleyicileri insanların yakalandığı ve kesildiği tünellere götürecektir. 






Burada insanların kesildiğini gören yeni izleyiciler ve haberi olmayan oyuncular Mathias'tan bunun hesabını soracaklar ve O'nu öldüreceklerdir. Sonrasında kızının öldüğünü sanan Leonora, kısa bir süre sonra O'nun geldiğini görecek ve bunun sevinci ile otelden ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Post Apokaliptik bir zamanda açlık ve kıtlık yüzünden bir çıkış yolu arayan insanların üzerinde oynanan akıl almaz oyunların konu edildiği dram, gerilim ve korku filmidir.