Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Eylül 2020 Salı

Sinema: Siyah Giyen Adamlar 4: Global Tehdit - Men in Black 4: International - MIB Ekibinin Yeni Ajanları Ajan H ve Ajan M'in Aksiyon ve Komedi Dolu Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

Siyah Giyen Adamlar 4: Global Tehdit - Men in Black 4: International

Oyuncular; Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani
Yönetmen;  F. Gary Gray
Tür; Komedi, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin dördüncü filminde şimdide Ajan H ve Ajan M, Dünya'yı yok etmeye çalışan Kovan isimli bir uzaylı istilacı varlık ile mücadele edeceklerdir.

Özeti; Fransa, Paris Eyfel kulesinde ajan H ve ajan T'nin Kovan isimli istilacı varlık ile olan mücadelesi sırasında başlayan film, sonrasında 20 öncesine dönecek ve Molly isimli küçük bir kızın evindeki yavru uzaylı varlığın bulunması ve O'na yardım etmesi ile devam edecektir. Molly, evlerine gelen MIB ekibinden bu varlığı saklamıştır ve Luca isimli olan bu varlık Molly'e bu yardımından dolayı '' Bir gün senin seçtiğin kişiyi en iyi şekilde öldüreceğim '' demiştir. Sonrasında MIB ekibi, ailesinin hafızasını silmiştir. Bu olayı yıllarca unutamayan Molly, senelerini MIB ekibini bulmaya adamıştır ve aradan 20 yıl geçmiştir. Kendisine özel ekipmanlarla uzaylıları arayan Molly, sonunda onların izine ulaşacak ve takip cihazı ile uzaylılara ulaştığı bir sırada MIB ekibine rastlayacak ve onları takip ederek merkez sahalarını bulacaktır. 








Buraya siyah kıyafetler giyip izinsiz giren Molly, içeri girerken yakalanacak ve MIB'nin yöneticisi ajan O, Molly'i sorguya alacak ve bir MIB elemanı olmak istediğini öğrenecektir. Bunun üzerine bazı testlere tabi tutulacak ve deneme için onay alacaktır. 

Ajan M olarak ismi değişen Molly, Londra'da bir işe gönderilecek, öncesinde Newyork'a giderek büyük ajan T ile tanışacak ve burada bulunan ajan H'nin Jabaviyan ırkından Vungus isimli bir varlığı koruma görevine gittiğini öğrenince, O'na eşlik ederek yardımcı olacaktır. Bir eğlence merkezinde Vungus ile birlikte zaman geçirdikleri sırada onlara iki gizemli ve maddenin bir çok halini kullanabilen çok güçlü varlıklar saldıracak ve bu saldırı sırasında Vungus'u öldüreceklerdir. 

Vungus'da ise çok değerli bir alet vardır. Evrenin en güçlü silahı Vungus'dadır ve ajan M'ye güvenen Vungus, ölmeden önce MIB'nin yapısında bir bozukluk olduğunu söyleyerek bu silahı ajan M'ye emanet edecektir. Ancak onlara saldıran bu uzaylı varlıkları yakalayamayacaklar ve sonrasında araştırdıklarında bu varlıkların Diad isimli DNA'ları kovan mutasyonu geçirebilen ve bir kovana bağlı olarak var olan varlıklar olduğunu öğreneceklerdir. Bu varlıklar bir kovan tarafından yönetilmektedir ve Vungus'un ölümünden sonra ajan M, MIB yönetimine merkezde bir köstebek olabileceğinden bahsedecektir. Vungus'un ölümü sırasında kovan varlıklarının O'na sapladığı küçük ve zehirli bıçaktan bu varlıkların izini sürmeye başlayacaklar ve Fas Marrakesh'e gideceklerdir. Burada piyon isimli bir varlıkla görüşecekler ve toplumu tamamen kovan varlıkları tarafından katledilmiş ve tek kalmış bu piyon varlığı da yanlarına alacaklar, kraliçesiz yaşayamayan piyon, ajan M'e sadakat yemini edecek ve artık O'na hizmet etmeye başlayacaktır. 








Bu sırada MIB'nin içinden ajan S, Vungus ölürken ajan M'ye verdiği silahı kamera kayıtlarından görecek ve onları suçlu ilan ederek MIB ekibini onların peşine gönderecektir. Bu sırada ajan H'ı arayan ajan T, peşlerinde MIB ekibinin olduğunu söyleyecek ve Fas'ın karışık sokaklarında aksiyon dolu bir kovalamaca içinde ajan H ve ajan M, hem kovan varlıklarından hem de MIB ekibinden uzay motoru ile kaçmayı başaracaklardır. 

Ancak sonrasında kendilerini bir çölde bulacaklar ve burada arızalanan motor sırasında kendileri ile gelen sakal varlığı, bu ellerindeki içinde bir yıldızın sıkıştırılmış olduğu silahı çalacaktır ve onu satmak için gezegenler arası silah kaçakçısı ve ölüm taciri olan Riza'ya götürecektir. Riza ise daha öncelerinde ajan H ile birlikte olmuş, üç tane kolu olan bir kadındır.

Ajan H ve ajan M, birlikte bir plan yapacaklar ve Riza'nin uzaylı varlıkları sevdiğini bilen ajan H, O'na yanlarındaki piyon varlığı hediye etmeye çalışacak, bir adada yaşayan Riza'nın yanına tek başına giden ajan H, burada Riza'nın yanındaki Luca isimli, daha önce ajan M'nin çocukken karşılaştığı yavru varlık ile karşılaşacak ve Riza, ajan H'ın silahı almak için geldiğini anlayınca O'nu geri gönderecektir. Ancak ajan H, bu duruma direnecek ve içeri girmek istediği sırada Luca ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek, bu sırada eve gizlice girmeye çalışan ajan M'de Riza ile bir mücadele içine girecek ve piyon varlığında yardımları ile evrenin en güçlü silahını almayı başaracaklardır. Ancak Luca'ya yenilmiş olan ajan H'nin ölüm tehlikesi söz konusu olunca silahı yeniden Riza alacak ancak bu sırada küçükken tanıştığı Luca'nın şimdi dev bir yaratık olduğunu gören ajan M, O'na kendisini hatırlatacak ve yavru iken Molly'e verdiği sözü hatırlayan Luca, onlara yardım edecek ve silahı yeniden ajanlar alacaktır. 








Ve silahı alan ajan H ve ajan M, adadan ayrılacakları sırada onları kovanın gizemli ve güçlü varlıkları karşılayacak ancak bu sırada onların yardımlarına gelen MIB ekibi, silahları ile bu varlıkları etkisiz hale getirecektir. Sonrasında MIB merkezinde bu başarının şerefine bir kutlama düzenleyecekler ve silahı MIB merkezinde güvenle saklamak için alacaklardır. 

Ancak bu sırada yaşananlarda bir terslik olduğunu düşünen ajan H ve ajan M, MIB'nin içindeki köstebeğin büyük T olduğunu düşünecekler ve silahı yeniden görmek istediklerinde, korunduğu yerden çalındığını fark edeceklerdir. Bunun üzerine ajan T'yi aradıklarında O'nun Paris'te olduğunu anlayacaklar ve özel sistemli araçları ile Paris'e giden ajanlar, burada Eyfel kulesine yaklaşan kovanı göreceklerdir. Oysaki kovan varlıkları olarak sanılan varlıklar, kendi gezegenlerini kurtarmak için kovana engel olmaya çalışan varlıklardır ve köstebek olan ajan T, yıllar öncesinden ajan H ile birlikte kovanı yok etmemişlerdir ve ajan H'ı kandırarak O'nun hafızasını silmiştir ve ajan H, hep kovanı yok ettiğini sanmıştır. 

Kovanın amacı ise bu silahı ele geçirmektir ve ajan T'nin bedenini ele geçirmiş olan Kovan, burada ajan T'nin bedeninden uzaylı bir yaratık olarak ortaya çıkacak ve ajanlarla mücadele edecektir. Bu mücadele sırasında ajan M'i kovanın içinde yok olma tehlikesinden kendisine hizmet eden piyon varlığı kurtaracak ve bu durumdan fırsat bulan ajan M, silahı kullanarak kovanı ve ajan T'yi yok etmeyi başaracaktır. 










Bu olay sonrasında ajan O, onları karşılayacak ve ajan M, artık deneme sürecinden geçmiş olarak MIB ekibine katılacaktır ve bu başarısından ötürü de ajan H, yönetici konumuna yükseltilecektir. Ajan H ve ajan M'in yüksek teknolojik özellikleri olan araçları ile keyifle seyahat etmeleri sonrasında ise film son bulacaktır.

İlk üç serisinde görmeye alıştığımız ajanların dışında ajan M ve ajan H ile tanışacağınız, birbirinden eğlenceli ve komik uzaylı varlıkların bulunduğu, sıkılmadan izleyebileceğiniz, serinin dördüncüsü olan, aksiyon, komedi ve bilim kurgu filmidir.