Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Eylül 2020 Pazartesi

Sinema: Siyah Giyen Adamlar 3 - Men in Black 3 - Dikenli Hayvan Boris ile Mücadele Eden Ajan J ve Ajan K'nın Aksiyon ve Komedi Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Siyah Giyen Adamlar 3 - Men in Black 3

Oyuncular; Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
Yönetmen; Barry Sonnenfeld
Tür; Macera, Komedi, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Ajan J ve Ajan K, şimdide Dünya'yı istila etmek isteyen uzaylı Boblodıte ırkından olan hayvan Boris'e engel olmaya çalışacaklardır.

Özeti; Bir Boblodite uzaylı varlık ırkından olan, kolu kesik hayvan Boris'e aydaki kendisi için özel olarak hazırlanmış hapishanesine sevgilisi pasta getirecektir ve pastanın içinden kendi bedenine ait olan bir yaratık çıkarak, O'nu bağlı olduğu zincirlerden kurtaracak ve dikenler atmasına neden olan bu bütünleşme sonrasında Boris, hapishaneden kaçmayı başaracaktır. Bu kaçış sırasında kendisini bekleyen güvenlik görevlilerini uzay boşluğuna gönderecek ve tarihi baştan yazma fikri ile Dünya'ya doğru yol alacaktır. Bu sırada ajan J ve ajan K, nöralizör ile bir uzay aracını görmüş olan insanların hafızalarını silmektedirler ve şefleri Zed, kısa bir süre önce hayatını kaybetmiştir. Merkezde Zed için bir anma töreni düzenleyeceklerdir ve yeni şefleri olan ajan O, göreve başlayacaktır. 








Sonrasında ajan J ve K'ya uzay kaynaklı bağırsak kurtları hakkında bir ihbar gelince bir Çin lokantasına gidecekler ve burada uzaylı varlıklarla aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Diğer tarafta hayvan Boris, Dünya'ya gelmiştir ve burada zamanda yolculuk yapmasını sağlayacak olan cihazı alacak ve zamanda geriye giderek kolunun kesilmesine neden olan ajan K'yı geçmişte öldürmeyi planlayacaktır. 

Ajan K, geçmişte Boris'in kolunu kestiği gibi Boblodite uzaylı ırkının da sonunu getiren kahraman olarak anılmaktadır. Ancak kısa bir süre sonra ajan K, birden ortalıktan kaybolacak, yaşadığı evde başkaları yaşamaya başlayacak ve K'ya ait olan bütün anılar yok olacaktır. Ajan K, hayattan silinecektir ancak O'nu bir tek ajan J hatırlayacaktır. Bunun sebebi ise Boris'in geçmişe giderek ajan K'yı öldürmüş olmasıdır ve aynı zamanda Dünya'ya Boblodite uzaylı ırkı saldırısı başlamıştır ve Dünya'yı koruyan Arknet isimli kalkan ise yoktur. 

Bunların sebebi geçmişte Boris'in yaptığı değişikliktir ve bunu öğrenen ajan J, 1969 yılına giderek bu olanları değiştirmeye karar verecektir. Zaman yolculuğu cihazına ulaşan ajan J, bir gökdelenin tepesinden atlayarak aksiyon dolu bir mücadele sonrasında geçmişe gitmeyi başaracak ve burada hala etnik kökenli insanların yaşadığı sorunlar yüzünden polisler tarafından alı konulunca, nöralizörü kullanarak onların hafızalarını silecektir. Sonrasında Boris'i bulmak için bir eğlence merkezine gittiğinde burada ajan K'nın 1969 yılındaki haliyle karşılaşacak ancak ajan K, O'nu tanımadığı için elektro şok cihazı ile bayıltacak ve merkeze götürecektir. Burada Siyah Giyen Adamlar teşkilatının 1969 yılındaki halini gören ajan J, olanları ajan K'ya anlatmaya çalışacak ve birlikte Boris'e engel olmaya karar vereceklerdir. 








Boris'in izini sürmeye başlayan ajanlar, bir uzaylı partisine gidecekler ve burada geleceği okuyan, eş zamanlı olarak farklı boyutların bilgilerini alabilen Griffin isimli bir uzaylı varlık ile karşılaşacaklar ve Griffin'den gelecekte Dünya'yı koruma işini yapacak olan Arknet kalkanını alacaklardır. 

Ancak bu sırada Boris, onlara ulaşacak ve aralarında aksiyon dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra yeniden Boris'i ellerinden kaçıracaklardır. Bu zamanda Boris iki tanedir ve gelecekten gelenin kolu kopmuştur. Geçmişteki kendisini uyaran Boris, O'nunla birlikte ajan J ve ajan K'ya engel olmaya çalışacaklardır. Ajan J ve K ise Griffin'den aldıkları Arknet'i kısa bir zaman sonra uzaya çıkacak olan roketin tepesine yerleştirmelidirler ancak bu şekilde Arknet çalışacak ve uzayda yayılıp atmosferi çevreleyecek ve Dünya'yı koruyan bir kalkan olarak çalışacaktır. 

Ancak bu durum Boris'in gelecekteki planları için olumsuz bir durumdur ve biran önce roketin fırlatıldığı Florida'ya sırt roketleri ile giden ajanlar, burada askerlerin engeli ile karşılaşacaklar ve albay Colonel'e uzaylı yeteneği ile bir görü gösteren Griffin sayesinde rokete çıkmayı başaracaklardır. Ancak bu sırada iki Boris'te rokette onları beklemektedir ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda iki Boris'i de öldürmeyi başaran ajanlar, Arknet'i rokete yerleştirmeyi başaracaklardır ve Dünya'nın korunması sağlanacaktır. 





Bu sırada Boris'lerden biri ölmeden önce albay Colonel'i öldürecek ve bu ölüm sonrasında anlaşılacak ki albay Colonel, ajan J'nin babasıdır ve ajan J'nin çocukluğunu görmesi sonrasında kendi zamanına geri dönecektir ve burada ajan K'yı bıraktığı gibi bulacaktır. Her şeyin normale dönmesi, Arknet'in yeniden çalışıyor olması ve uzaylı istilasının son bulması ile filmde son bulacaktır.

Birbirinden eğlenceli sahneleri ile uzaylılarla aksiyon dolu bir mücadelenin yaşandığı, beğenerek izleyeceğiniz, serinin üçüncüsü olan film, macera, aksiyon, komedi ve bilim kurgu filmidir.