Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Eylül 2020 Perşembe

Sinema: Ruhlar Bölgesi, Bölüm 4, Son Anahtar - Insidious, Chapter 4, The Last Key - İblis'lerin Azılı Bir Düşmanı Olan Elise'in Çocukluğu ve Anahtarlı Adam İblisi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ruhlar Bölgesi, Bölüm 4, Son Anahtar - Insidious, Chapter 4, The Last Key

Oyuncular;  Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson
Yönetmen;  Adam Robitel
Tür; Korku, Gizem

Konusu; Çocukluğunda yaşadığı acı tecrübelerin olduğu eve giden Elise, burada bir iblisin bir çok ruhu tutsak aldığını görecek ve iblisi yok etmek için gerilim dolu bir mücadele içine girecektir.

Özeti; 1953 yılının New Mexico'sun da Elise'in çocukluğunun görüntüleri ile başlayan filmde Elise, özel yetenekleri yüzünden babasından işkence görmektedir. Babası Elise'in bu yeteneklerinden korkmaktadır ve evde gördüğü hayaletler yüzünden kızına işkence yapmakta ve bodruma kapatmaktadır. Yine aynı şekilde gördüğü bir hayalet yüzünden babası tarafından bodruma kapatılan Elise, burada kendisi ile konuşan bir iblisin yönlendirmesi ile gizli bir kapıyı açacaktır ve kapı açılınca ortaya çıkan iblis, Elise'in bedenini etkisi altına alıp, Elise kurtarmaya gelen annesini boğarak öldürecektir. Bu olayın ardından 2010 yılına dönülen filmde Elise'i Ted Garza isimli bir adam arayacak ve çocukluğunda yaşadığı evde yaşadığını söyleyerek kendisinden yardım isteyecektir. 






Elise'in çocukluğundaki bu kötü tecrübelerin geçtiği evde şimdide Ted isimli bir adam hayaletlerle uğraşmaktadır ve Elise, bunun üzerine ekibini toplayarak New Mexico'ya gidecektir. Evi satın almış olan Ted, evde hayaletlerin olduğunu söyleyecek ve Elise ile ekibi evi araştırmaya başlayacaklardır. 

Elise, bu evde bir çok hayalet olduğunu bilmektedir ancak Ted'i rahatsız edeni bulmaya çalışmaktadır. Bu araştırma sırasında Elise, 16 yaşında iken aynı evde gördüğü bir kadının hayaletini görecek ve bu kadın hayalet, Elise'den kendisine yardım etmesini isteyecektir. Bu kadını 16 yaşında gördüğünde babası ile tartışan Elise, bu olay yüzünden bir daha eve geri dönmemiştir. 

Çocukluğunda bir erkek kardeşi ile yaşayan Elise, evden ayrıldıktan sonra yıllardır kardeşini görmemiştir, ta ki o günlerde kasabada kardeşinin kızlarını ve kardeşini bir cafede görene kadar. Kardeşi Elise'e kendisini terk ettiği için kızgındır ve O'nun yeteneklerinden O'da çekinmektedir. Elise, aynı zamanda küçükken annelerinin onlara verdiği ve korktukları zaman çalmaları gereken düdüğü evde bulmuştur ve sonrasında kaybolan bu düdük aracılığı ile Ted'in evindeki hayaletle iletişim kuracak ve bu hayalet, Ted'in evindeki bodrumda olan ve yıllar önce Elise'in açmaya çalıştığı gizli kapıya onları götürecektir. Elise, bu kapıyı açtığında içeride öncesinde hayalet sandığı ama sonrasında Ted tarafından gerçekten tutsak alınmış bir kızın olduğunu görecektir. Bu kızı kurtarmaya çalışırlarken yanlarına gelen Ted, onlara silah doğrultacak ve Elise ve Tucker'i odaya kapatacaktır. Ancak bu sırada dışarıda olan Elise'in ekip arkadaşı Specs, Ted'i etkisiz hale getirecek ve içeriden Elise ve diğerlerini kurtaracaktır. 





Olay yerine gelen polis uzun zamandır bu kadının kaybolduğunu söyleyecek ve anlaşılacak ki evdeki hayalet bu kıza yardım etmek istemiştir. Bu olay sonrasında polis merkezinde ifade veren Elise, polisin arkasında kardeşinin kızının yaralı bir şekilde görüntüsünü görünce hemen evlerine gelecek ve burada kardeşinin kızları ile birlikte annelerinden kalan düdüğü aradığını görecektir. 

Ancak kızlardan biri Melissa, bodruma girmiştir ve burada iblisin saldırısına uğramıştır ve ruhu tutsak alınmıştır. Komada olan Melissa'nın bedenini hastaneye kaldıracaklar ve Elise, anlayacak ki evdeki bu iblis Ted'i kullanarak bu insanları tutsak almıştır. Ted, aslında iblisin piyonudur. Ve Elise, bu iblisi yok etmeye karar verecektir. Sonrasında ekibi ile araştırma yaptığı sırada havalandırmada bir kadının geceliğini bulacak ve geceliğe dokunduğu zaman anılarına ulaşacak ve babasının da bu iblisin etkisi altında kaldığını ve bir çok kadını evinde öldürdüğünü öğrenecektir. Havalandırmanın içinde bavulun içine koyulmuş bir çok ceset bulan Elise, bavullardan birinden çıkan iblis sonrasında astral aleme geçiş yapacak ve burada kendi çocukluğu ile karşılaşacaktır. 

Ardından kendi çocukluğundan anahtarlı adam isimli iblis hakkında bilgi alan Elise, bu iblisin saldırısına uğrayacak ve kendisini yüzlerce insan ruhunun tutsak alındığı kırmızı kapılı alanın içerisinde bulacaktır. Bir hücrenin içinde ve zincire bağlı olarak. Ancak Elise'in diğer ekip arkadaşları O'nun bedeninin olduğu yerde Elise'e yardım etmek için kardeşinin kızı olan Imogen'i astral aleme göndereceklerdir ve Imogen, burada Elise'i arayacaktır. Imogen'i zamanında Elise'in babasının öldürdüğü Anna isimli kızın hayaleti karşılayacak ve O'nu kırmızı kapıya götürecektir. 









Burada içeri giren Imogen, içeride Elise'in iblisin etkisinde olarak babasından intikam aldığını görecek ve O'nu uyarınca kendisine gelen Elise, bunların iblisin oyunu olduğunu anlayacak ve direnmeye başlayacaktır. 

İçeride yüzlerce insan ruhu aynı şekilde tutsak alınmıştır ve iblis, iki kız kardeşi ve Elise'i tutsak almaya çalışmaktadır. İblis, Elise'e saldırmak üzere iken babasının ruhu buna engel olacak ve Imogen'de olan annelerinden kalan düdüğü üfleyen Elise, ışıklar içinde annesinin ruhunun geldiğini görecek ve annesinin ruhu iblisi yok edecektir. Bu olay sonrasında astral alemden çıkmaya çalışan Elise ve diğer iki kız kardeş, açtıkları bir kapıda serinin birinci filmindeki Dalton'un merdivenden düştüğü sahneyi görecekler ve açtıkları kapıyı açık bırakıp kendi kapılarını aramaya başlayacaklardır. 

Hastanedeki bedenini bulan Melissa, bedenine girecek ve Elise ve Imogen'de kendi bedenlerine döneceklerdir. Annesi ile vedalaşan Elise, yeniden dünyaya geri dönecek ve ekibi ile yeni işler için çalışmaya koyulacaktır. Ancak kısa bir süre sonra evinde uyurken Dalton'u rüyasında görecek ve peşindeki serinin birinci filmindeki kırmızı başlı iblisi fark edecektir. Böylelikle filmde son bulacaktır. 

İblislerin azılı bir düşmanı olan Elise'in çocukluğunun anlatıldığı, şimdide anahtarlı adam isimli bir iblisin yok edilmeye çalışıldığı, serinin dördüncüsü olan gizem ve korku filmidir.