Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Mayıs 2020 Pazartesi

Dizi Film: Black Mirror: Metal Kafa - Metalhead - Dünya'yı Ele Geçirmiş, Ölümcül ve Tehlikeli, Yapay Zekaya Sahip Robotik Sistemler... / Konusu, Özeti, Afişler

Black Mirror: Metal Kafa - Metalhead 

Oyuncular; Maxine Peake, Jake Davies, Clint Dyer
Yönetmen; David Slade
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu
4. Sezon 5. Bölüm

Konusu; Film, bir depodan malzeme almaya giden insanların peşlerine yapay zekaya sahip ölümcül bir  robotik köpeğin takılması ile gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Bella, Clarke ve Anthony, üçü birlikte bir depoya girecekler ve Clarke, dışarıda bir minibüse girmeye çalışırken diğer ikisi depoda gerekli olan malzemeleri arayacaklardır. Bella'nın özellikle aradığı bir ürün vardır ve seri numarasına göre kutuları inceledikten sonra aradığı ürünü bulacak ve Anthony yanına gelerek Bella'ya yardım etmeye çalışacaktır. Bunun üzerine üst raflarda bulunan kutu için merdiveni getirecekler ve Anthony, merdivene çıkıp kutuyu aldıktan sonra birden arkasında uyku modunda olan, ortalama bir köpek boyunda, robot bir köpeğin olduğunu görecektir ve uyanan robot, önce çevresine içinde vericiler olan iğnelerden fırlatacak ve yaralanan Anthony, merdivenden düşünce aşağı inen robot, kendisindeki etkili silah ile Anthony'i öldürecektir.









Bunun üzerine Bella, kaçmaya başlayacak ve ileri bir yapay zekaya sahip robot, O'nu kovalamaya başlayacaktır. Bella'nın bedeninde verici vardır ve bu sayede O'nu gittiği her yerde izleyebilmektedir. Ancak dışarıdaki Clarke'ı da fark eden robot, Clarke'ın çalıştırmayı başardığı minibüsle kaçmasına rağmen arkasından içeriye girecek ve şoför koltuğundaki Clarke'ı da aynı ateşleme sistemi ile anında öldürecektir.

Bunun üzerine araba duracak ve kendisindeki elektronik cihazları yönlendirebilen mekanizması sayesinde minibüsü kullanmaya başlayacak ve Bella'yı araç ile takip edecektir. Arkasından hızlıca giderek Bella'nın aracını yakalayacak ve O'nun uçurumdan ormanın içine girmesine sebep olacaktır. Korku ve panik içinde aracı ile uçuruma doğru savrulan Bella, tam uçurumun kenarında iken aracı duracak ancak minibüsten inen robot, Bella'nın aracına binecek ve O'na saldıracaktır. 

Bu sırada araçtan çıkmayı başaran Bella, içinde robot varken aracın uçurumdan düştüğünü görecek ve oradan uzaklaşacaktır. Ancak uçurumdan düşmesine rağmen bozulmayan robotun sadece ön ayağı kopacaktır ve takibe üç ayaklı şekilde devam edecektir. Kopan ayağı aynı zamanda ateşli silahın olduğu yerdir ve artık bu şekilde saldıramayacaktır. Bella ise bir akarsu kenarında dinlenmek için durmuş ve bu sırada bedeninde saplı olan vericiyi çıkarmıştır ve bir pet şişenin içine koyarak akarsuya bırakmıştır. Vericiyi takip eden robot ise onu akarsu kenarında takılmış bir şekilde bulacak ve bu sırada telsiz ile dostlarına mesaj göndermeye çalışan Bella'nın da sesini duyacaktır.









Telsiz yayınını algılayan robot, sonrasında Bella'nın kan izlerini takip edecek ve Bella'yı bulacaktır. Uzaktan kendisine doğru gelen robotu gören Bella, bir ağaca çıkacak ve robotun ağaca çıkamadığını fark edecektir. Ön ayağı koptuğu için tırmanamayan robot köpek, Bella'yı ağacın altında beklemeye başlayacaktır.

Ve bu sırada uyku moduna geçecek, ancak Bella, O'nun çalışma sistemini bildiği için her 1000 saniyede bir uyku modundan çıkmasını sağlayacak ve bu şekilde enerjisinin bitmesine neden olacaktır. Güneş enerjisi ile çalışan ve kendini şarj eden robotun gece yarısında enerjisinin bittiğini anlayan Bella, ağaçtan inecek ve kaçmaya başlayacaktır.

Güneş doğduğu zaman kendisini şarj eden robot, ağaçta göremeyince yeniden Bella'yı aramaya başlayacaktır. Bella ise kaçarken bir eve denk gelmiştir ve bahçesinde bulunan arabayı almak istemiştir. Ancak arabaya giremediği için eve girmenin bir yolunu bulacak ve yukarıdaki odada evin sahiplerinin çürümüş bedenlerini bulacaktır. Aynı şekilde onlarda robot köpekler tarafında öldürülmüştür ve Bella, cesetlerin üzerinden tüfek ve arabanın anahtarını alacak ve yaralı olan yerini tedavi etmek için banyoya girecektir. Bella'yı takip eden robot ise yine kan izlerini takip edecek ve bulunduğu eve gelecektir. Elektronik bütün sistemlerin şifrelerini çözebilme yeteneği olan köpek, eve rahatça girecek ve yukarı kata çıkarken çıkardığı ayak sesini Bella duyacaktır.








Bu sırada kendisinde ateşleme mekanizması olmayınca yürüyemediği ön koluna bir bıçak alacak ve bu şekilde Bella'ya saldıracaktır. Ancak Bella saklanmıştır ve kendisine yaklaştığında robotun ön tarafında bulunan algı ve görme sistemine beyaz bir boya dökecektir ve kaçmaya başlayacaktır.

Robot artık sadece sese duyarlı şekilde hareket etmektedir ve aşağı inerek arabaya giren Bella, arabanın çalışmadığını anlayacak ve arabanın kapılarını açıp, müziği son ses açacaktır. Müziği duyan robot, hızlıca arabadan sesin çıktığı hoparlörlere saldırmaya başlayacak ve bunu fırsat bilen Bella, elindeki tüfek ile robot köpeği vuracaktır. 

Ancak ilk vuruşunda bozulmayan robot, ayaklanacak ve elindeki bıçakla Bella'ya saldırmaya devam edecektir. Bunun üzerine Bella, ikinci bir kez daha ateş edince bu sefer robot tamamen etkisiz hale gelecektir. Kısa bir süre sonra ise yine onlarca verici iğnesini otomatik bir şekilde çevresine fırlatacak ve bunlardan bir çoğu, Bella'nın bedenine saplanacaktır. Bozulan robot, bu şekilde son saldırısını yapmıştır ve bu vericiler, bölgede bulunan bütün robot köpeklere sinyal gönderecek ve evde banyoda vericileri çıkarmaya çalışan Bella, bundan vazgeçecek ve sevdiklerine veda ederek intihar edecektir. Sonrasında anlaşılacak ki, Bella'nın depoda aradığı şey oyuncak bir ayıdır ve Dünya, robotların kontrolü altındadır. Böylelikle film son bulacaktır.

Oldukça tehlikeli ve ölümcül bir robot köpeğin saldırısına uğrayan Bella'nın yaşam mücadelesine tanık olacağınız, yapay zeka ve robotlar üzerine düşülmesi gereken ayrıntılara sizi teşvik edebilecek, birbirinden orijinal ve etkileyici konuları ile Black Mirror dizi serisinin 4. Sezon 5. Bölümü olan Netflix yapımı, gerilim, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.