Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Nisan 2020 Pazar

Sinema: Yıldız Savaşları: Bölüm 2, Klonların Saldırısı - Star Wars: Episode 2, Attack of the Clones, 2002 - Darth Sidious ve Kont Dooku İş Birliği İle İşgal Edilmeye Çalışılan Cumhuriyet... / Konusu, Özeti, Afişler

Yıldız Savaşları: Bölüm 2, Klonların Saldırısı - Star Wars: Episode 2, Attack of the Clones, 2002

Oyuncular; Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman 
Yönetmen; George Lucas
Tür; Aksiyon, Savaş, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film genel olarak, Darth Sidious'un yönetimi altında olan federasyon, bazı şirketler ve bir jedi olan Kont Dooku'nun galakside yönetimi ele geçirmek için devam ettiği hain planları karşısında mücadele eden Cumhuriyet ve jedilerin hikayesini konu almaktadır.

Giriş Yazısı;
Galaktik Senato'da huzursuzluk var. Birkaç bin güneş sistemi Cumhuriyet'ten ayrılma niyetlerini açıkladı. Gizemli Kont Dooku'nun önderliğindeki bu ayrılıkçı hareket, sınırlı sayıda Jedi Şövalyesinin galakside barış ve düzeni sürdürmesini zorlaştırdı. Naboo'nun eski Kraliçesi Senatör Amidala, zor durumdaki Jedi'ye yardım etmek için CUMHURİYET ORDUSU oluşturma kritik meselesinde oy kullanmak için Galaktik Senato'ya geri dönüyor...





Özeti; Film, artık senatör olmuş olan Amidala'nın dublörüne, gemiden inerken yapılan saldırı ile başlamaktadır. Naboo gezegeni istilası üzerinden 10 yıl geçmiştir ve bazı güneş sistemleri cumhuriyet birliklerinden ayrılmaya karar vermişlerdir. 

Amidala, senatoda önemli bir yer teşkil etmektedir ve konsey, bu saldırı sonrasında Obi-Wan Kenobi'in Amidala'yı özel olarak korumasını istemiştir. Hala Obi-Wan Kenobi'nin bir öğrencisi olan ve artık ergen bir genç gibi görünen Anakin'de bu koruma işinde görev alacaktır. Kenobi ve Anakin, birlikte Amidala'nın yanına giderek O'nun çevresinde koruma görevine başlayacaklardır ancak diğer tarafta gizemli bir adam, bir suikastçıya zehirli kırk ayaklara benzeyen böceklerden verecektir ve bu böcekleri bir droid ile Amidala'nın yatak odasına bırakılacaktır. 

Amidala'nın yalnız uyuduğu bu odada olanları hisseden Kenobi ve Anakin, hemen odaya girerek böcekleri öldürecekler ve Kenobi, droidi yakalamayı başaracak ve O'nunla şehir içinde uçmaya başlayacaktır. Anakin'de boş durmayacak, özel bir araç bulup onların peşinden gidecektir ancak böcekleri veren gizemli adam ( Jango Fett ), Kenobi'nin asılı olduğu droidi vuracak ve Kenobi'yi ölümden, peşinden gelen Anakin kurtaracaktır. Aynı zamanda kaçmaya çalışan suikastçıyı takip edecekler ve bir eğlence mekanında kıstırıp yakaladıklarında, O'nu konuşturmaya çalışırlarken gizemli adam uzaktan zehirli ok ile vurarak suikastçıyı öldürecektir. 





Saldırının arkasındaki ismi öğrenemeyecekler ve bu olayı konseye anlatacaklardır. Bunun üzerine konsey, Amidala'nın Naboo gezegenine gitmesine karar verecektir. Bu dönemde cumhuriyetin başkanı da Palpatine'dir.

Bu olay üzerine Anakin ve Amidala, birlikte Naboo gezegenine gidecekler ve bu süre zarfında Anakin, Amidala'ya olan aşkını itiraf edecektir. Çocukluğundan bu yana sürekli Amidala'yı düşünmüş ve O'na aşık olmuştur. 

Diğer tarafta Kenobi, eski bir dostundan suikastçıyı öldüren zehirli ok ile ilgili bilgiler alacak ve bu okun klon varlıklar üreten Kamino isimli bir gezegenden geldiğini öğrenecektir. Ancak cumhuriyetin kayıtlarında Kamino'yu bulamayınca, bu olayı usta Yoda'ya soracak ve birlikte Cumhuriyetin içinden birilerinin bu kayıtları silmiş olabileceğinden şüpheleneceklerdir. Bunun üzerine Yoda, Kenobi'ye Kamino'nun olduğu yere gitmesini ve bizzat görmesini söyleyecek ve Kamino'nun bulunduğu alana giden Kenobi, orada gezeni bulacaktır. Gezegene iniş yaptıktan sonra O'nu beklediklerini söyleyen başbakan ile tanışacak ve 10 sene öncesinden Cumhuriyet içinden sipariş edilmiş olan klon ordusunun olduğunu öğrenecektir. Klonlar, daha çok itaat etmeleri için genetik yapıları ile oynanmış ve hızlı bir şekilde gelişim evresine sokulmuş askerlerdir. Hazır bir şekilde bekleyen bu klon ordusu için geldiğini sanan yetkililer, O'na klonlarla ilgili bilgiler verecek ve klonların örnek olarak alındığı Jango Fett isimli kelle avcısı ile tanıştıracaklardır. 





Kenobi, kelle avcısı olan Jango Fett ile tanıştıktan sonra merkezden ayrılacak ve bu durumu jedi konseyine bildirecektir. Onlar da klon ordusundan haberlerinin olmadığını söyleyecek ve bu duruma çok şaşıracaklardır.

Bu sırada Kenobi, yeniden klon üretim merkezine dönecek ve Jango Fett'in kaçmaya çalıştığını ve kendisine saldırdığını fark edecektir. Jango Fett'in yanında kendi klonu olan bir çocukta vardır ve birlikte Kenobi ile mücadele ederek, sonrasında gemilerine binip kaçmayı başaracaklardır. Ancak Kenobi, gemilerine takip cihazı takmıştır ve onların Geonosis gezegenine gittiğini öğrenecektir. Gezegene iniş sırasında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak, gemileri arasında ölüm kalım savaşı başlayacak ancak Jango Fett, Kenobi'nin öldüğünü sanarak gezegene iniş yapacaktır. 

Diğer tarafta Anakin, sürekli rüyasında annesini görmektedir ve Amidala ile birlikte annesini bulmak için Tatooine gezegenine gideceklerdir. Burada eski patronu Watto'yu bulacak ve annesini sattığını öğrenecektir. Annesini satın alan adam O'nunla evlenmiştir ve onların yanına giden Anakin, burada eski robotu C-3PO'ü görecektir. Annesinin vahşi bazı yaratıklar tarafından kaçırıldığını öğrenen Anakin, tek başına annesini bulmaya gidecek ve annesini bulduğunda kollarında hayatını kaybedecektir. Bu olay sonrasında sinirlenip orada bulunan bütün yaratıkları öldürecektir. 





Kenobi ise bu sırada Geonosis gezegenindeki droid döküm hanesine girecek, bir droid ordusu oluşturulduğunu görecek ve içeride federasyonun valileri, başka şirket yetkilileri ve Kont Dooku'nun, jediler ve cumhuriyet ile ilgili planlarını duyup, Amidala'ya yapılan saldırının arkasında onların olduğunu anlayacaktır.

Bunları öğrenen Kenobi, jedilere ve Anakin'e mesaj gönderecek ama bu sırada yakalanacaktır. Kont Dooku ile tutsak bir şekilde konuşan Kenobi'ye, Cumhuriyet birliğindeki yüzlerce senatörün Darth Sidious'a hizmet ettiğini söyleyecek ve kendilerine katılmasını isteyecektir.
Kenobi, söylediklerine itimat etmeyip reddedecek ve tutsaklığı devam edecektir. 

Diğer tarafta Amida ve Anakin'de Kenobi'nin mesajını görmüştür ve Geonosis gezegenine gelmişlerdir. Burada dökümhaneye girecekler ve aksiyon dolu olaylar sonrasında ölmekten son anda kurtulacaklar ancak onlarda yakalanacaklar ve tutsak alınacaklardır. Bu tutsaklık sırasında başından bu yana Anakin'in aşkına cevap vermeyen Amidala'da, O'na olan aşkını itiraf edecek ve Kenobi, Amidala ve Anakin, üçü birlikte vahşi yaratıkların onları öldürmesi için arenaya götürüleceklerdir. Üç dev vahşi yaratıktan kurtulmayı başaracaklar ancak droidler onları çevreleyeceklerdir. Bu sıkışmışlık içindeyken yardıma diğer jediler gelecek ve hep birlikte droidlerle savaşmaya başlayacaklardır. Ancak droid ordusu çok fazladır ve onlara gücü yetmeyen jedilerin sıkıştığı bir anda, yardıma bu seferde usta Yoda gelecek ve yanında klon ordusu da bulunacaktır. 



Kamino gezegeninden aldığı klon askerlerle jedileri kurtaran usta Yoda, birlikte gemilerinde toplanıp federasyonun ordularına ve gemilerine saldıracaklardır. Bu savaşta Jango Fett, hayatını kaybedecek ve Kont Dooku, özel aracı ile kaçmaya başlayacaktır.

Kont Dooku'nu takip eden Kenobi ve Anakin, O'nu kapalı bir alanda sıkıştıracaklar ancak kendisi de usta bir jedi olan Kont Dooku, ikisini de ışın kılıcı
mücadelesinde mağlup edip yaralayacaktır. 

Bu yenilgi sonrasında bulundukları alana usta Yoda gelecek ve Kont Dooku ile ışın kılıcı mücadelesi içine girip, O'nu yenilgiye uğratacaktır. Ancak Kont Dooku, kaçmayı başaracaktır. Geonosis gezegeninden kaçan Kont Dooku, Darth Sidious'un yanına gidecek ve O'nun için çalıştığı ortaya çıkacaktır. Sonrasında Cumhuriyet, bütün klon ordularını toplayacak ve savaşa hazırlanacaktır. Bu mücadele sırasında tek kolunu kaybetmiş olan ve robotik bir kol ile eksikliğini gideren Anakin, Amidala ile Naboo gezegeninde evlenecek ve böylelikle film son bulacaktır.

Darth Sidious'un etkisi altında olan federasyon ve onlara katılmış olan başka organizasyonlarında iş birliği ile cumhuriyete ve jedilere yapılan saldırıların konu edildiği, diğer bölümü gibi birbirinden renkli ve eğlenceli varlık görüntülerinin olduğu, sıkılmadan izleyebileceğiniz aksiyon, savaş ve fantastik bilim kurgu filmidir.