Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Otel - Hostel - İnsanlara İşkence Yapan Bir Organizasyonun Tuzağına Düşen Gençlerin Gerilim Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Otel - Hostel

Oyuncular; Jay Hernandez, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson
Yönetmen; Eli Roth
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, Amsterdam'a eğlenmek için giden 3 arkadaşın, kendilerini işkence yapmaktan zevk alan bir organizasyonun içinde bulmaları ile gelişen gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; 2 Amerika'lı arkadaş Amsterdam'a eğlenmek için gidecekler ve orada Oli isminde kendilerine arkadaşlık yapacak başka biri ile tanışacaklardır. Paxton, Josh ve Oli, üçü birlikte aynı otelde kalacaklar ve geceyi eğlenmek için dışarıda geçireceklerdir. Bir gece kulübüne gidecekler ve oradan kovulunca geceyi sex kulüplerinde geçireceklerdir. Çok geç saatte otele döndükleri için içeri alınmayacaklar ve otelin yan komşusu olan Alex isminde bir genç, onları evine alacaktır. Eve gelen arkadaşlar Alex ile sohbete başlayacaklar ve birlikte olmak için kızlar aradıklarını söylediklerinde Alex, onlara bunun için en iyi yerin Slovakya Bratislava'da bulunan bir pansiyon olduğunu söyleyecektir. Kızların erotik resimlerini gören arkadaşlar, ertesi gün yola çıkacaklar ve Alex'in verdiği adresteki pansiyona gitmek için trene bineceklerdir. Trende kompartımanlarına Hollanda'lı bir iş adamı binecektir ve Josh'a dokunduğu için tepki görüp yanlarından ayrılacaktır.





Trenden inen arkadaşlar taksi ile pansiyona gidecekler ve burada odalarını başkaları ile paylaşacaklarını öğreneceklerdir. Oda arkadaşları aradıkları gibi kızlardır ve bundan memnun olup odaya girdiklerinde, kızlarında çıktığını ve kendilerini hamama davet ettiklerini göreceklerdir. Natalya ve Svetlana isimli bu kızlarla hamama gidecekler ve orada erotik anlar yaşayıp, gecede barda buluşacaklardır.

Kızlar üç arkadaşa da uyuşturucu hap verecek ve bu sırada dışarı hava almak için çıkan Josh, trende kendisine dokunan Hollanda'lı iş adamını görecektir. Oda buradadır ve O'ndan özür dileyip bir içki ısmarladıktan sonra kızlarla odalarına çıkacaklar ve cinsel birliktelik yaşayacaklardır. Ancak Oli, onların yanından ayrılmıştır ve ertesi sabah kalktıklarında Oli'yi yanlarında göremeyeceklerdir. Oli'yi resepsiyona soracaklar, ayrıldığını öğrenecekler ve gece Vala isimli bir kız ile birlikte olduğu için Natalya ve Svetlana'ya da sorup, sonrasında gerçekten gittiğini düşüneceklerdir.

Ancak bu sırada otelde kalan asyalı Kana isminde bir kız, kendi arkadaşını da kaybetmiştir ve Paxton ve Josh'a, arkadaşı ile Oli'nin çekilmiş resmini gösterecektir. Bu olaydan bir anlam çıkaramayacaklar ve yolda yürürlerken Oli'nin montunu giymiş bir adamı takip edecekler ve O'nun işkence müzesine girdiğini göreceklerdir. Onlarda müzeye girecek ve adamı yakaladıklarında, Oli'den haberinin olmadığını öğreneceklerdir. Oysaki insanlara işkence yapılması için para alan ve bu iş için Dünya'nın bir çok yerinden zengin iş adamlarını müşteri olarak Bratislava'ya getiren kişiler, Oli ve Asya'lı kızın ölümüne neden olmuşlardır. Gelen fotoğraf ikisininde kafasının kesilmiş hallerinin fotoğrafıdır. Bu pansiyon, müşterilerinin istekleri neticesinde insanları avladıkları ve kandırdıkları, sex, uyuşturucu gibi tuzaklarla hapis ettikleri bir bekleme alanıdır. Sonrasında gelen zengin iş adamları, yüksek ücretler ödeyerek avladıkları insanlara özel olarak hazırlanmış işkence aletlerinin olduğu odalarda diledikleri gibi işkence etmektedirler. Elite Hunting ismindeki organizasyon, iş adamlarına bu konu ile ilgili bütün olanakları sağlamaktadır.




Tüm bunlardan habersiz olan Paxton ve Josh, o gece yine kızlarla bara gidecekler ve içkilerine katılan uyuşturucu yüzünden Josh, kendini kötü hissedince odasına götürülecek, Paxton'da tuvalete giderken yanlışlıkla kilere girip orada sızacaktır. Sonrasında Josh'ı da işkence odasına alacaklar ve O'na işkence etmek için trende gördükleri Hollanda'lı iş adamı gelecektir.

Ürkütücü ve korkunç şekillerde vahşice Josh'a işkence edildikten sonra sıra Paxton'a gelecektir. Gece boyunca kayıp olduğu için O'na işkence yapamışlardır ve Paxton, kendine gelince Jason'ı bulamayacak, ardından resepsiyona giderek kendisine yeni bir oda isteyecektir. Yeni odaya girerken yine aynı şekilde iki tane kızın odadan çıktığını ve kendisini hamama davet ettiğini görecektir. Düzenek aynıdır, herkese aynı oyunları yapmaktadırlar. 

Bunun üzerine polise giden Paxton, polisin bir şey yapamayacağını öğrenecek ve Natalya ve Svetlana'yı bulup, onlardan Jason'ın yerini öğrenecektir. Natalya, O'na Jason ve Oli'nin bir sanat sergisinde olduğunu söyleyecek ve Paxton'ı alıp insanlara işkence edilen alana götürecektir. Bu kapalı alana giren Paxton, arkadaşı Jason'ın paramparça olmuş bedenini ve Hollanda'lı iş adamını görecek, panik ile kaçmaya çalışırken O'nu darp ederek bir odaya kapatacaklardır. Bu sırada diğer odalarda insanlara yapılan vahşeti izleyecek ve çok korkacaktır. Bulunduğu odaya işkenceci bir adam gelecek ve Paxton'ı korkutmaya çalışırken, elindeki döner testere ile Paxton'ın elini ve kolundaki kelepçeyi kesecektir.





Yerde Paxton'ın kanı olunca O'nun üzerine basan işkenceci adamın ayağı kayacak ve testere kendisini kesmeye başlayacaktır. Bu fırsattan istifade kaçmayı başaran Paxton, bulduğu silah ile görevliyi de öldürecek ve cesetleri toplayan adamın el arasına binerek oradan çıkmayı başaracaktır.

Cesetleri toplayan adamı da öldürdükten sonra iş adamlarının soyunma odalarına gelecek ve orada onlardan birinin elbisesini giymeye çalışırken cebinden çıkan kartı görecektir. Elite Hunting yazan kartın arkasında Ruslar 5.000 dolar, Avrupalılar 10.000 dolar ve Amerika'lılar için 15.000 dolar fiyat listesi yazmaktadır. Camdan baktığında polislerinde onlarla iş birliği içinde olduğunu görecek ve odaya gelen başka bir işkenceci adam ile yaptığı mecburi sohbet sonrasında dışarı çıkmayı başaracaktır. 

Bir araba bulacak ve tam kaçmak üzere iken asyalı kız Kana'nın çığlıklarını duyacak ve O'nu kurtarmak için geri döndüğünde, az önce konuştuğu iş adamının Kana'nın gözünü yaktığını görecektir ve silahla adamı öldürecektir. Acılar içinde kıvranan Kana'yı da alarak arabaya binecek ve kendisini kovalamaya başlayan korumalardan kaçarak kasabanın dışına çıkmaya çalışacaklardır. Bu kaçış sırasında kasabanın çocukları onlarda yardımcı olacak ve peşlerindeki adamları öldürecektir. Aynı zamanda yol üzerinde Alex, Natalya ve Svetlana'yı gören Paxton, onları araba ile ezerek öldürecektir. Bunun üzerine tren garına gidecekler, orada kendilerini arayan korumaları görecekler, saklanarak kolilere girmeye çalışırlarken Kana, reklam panosunda yüzünün parçalanmış halini görünce, kendini gelen trenin altına atacaktır.



Kana'nın ölümünden sonra trene binen Paxton, trende Hollanda'lı adamın sesini duyacak ve trenden indikten sonra bir tuvalette adamı sıkıştırıp, aynı şekilde işkenceler içinde öldürecektir. Sonra yeniden trene binecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Eğlenmek ve kızlarla tanışmak için çıktıkları yolculukta akla hayale gelmeyen bir kötülüğü yaşayan gençlerin korku ve gerilim dolu anlarını izleyeceğiniz, insanlara işkence etmekten zevk alan insanların görüntülerinin bulunduğu ve oldukça fazla rahatsız edici sahneleri ile, filmin yapımında Quentin Tarantino'nun dokunuşları da olan ve başka serileri de bulunan gerilim ve korku filmidir.