Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Hellboy 2: Altın Ordu - Hellboy 2: The Golden Army - Elfler, Troller, Goblinler ve Perilerle Dolu Fantastik Bir Dünya'da İyilik İçin Mücadele Eden Şeytanın Oğlu Hellboy... / Konusu, Özeti, Afişler

Hellboy 2: Altın Ordu - Hellboy 2: The Golden Army

Oyuncular; Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones 
Yönetmen; Guillermo del Toro
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Çok eski zamanlarda elfler ve insanlar arasındaki savaşın sonucu olarak üretilen ve uyutulan altın ordular, ortaya çıkan elf prensi Nuada tarafından yeniden hayata döndürülerek insanlara karşı kullanılacaktır ve Hellboy ve ekibi, bu konuda elf prensi Nuada'ya engel olacaklardır.

Özeti; İnsanlarla sihirli yaratıkların birlikte yaşadığı zamanlarda, insanların Dünya'yı yönetme ve aç gözlülüğü yüzünden sihirli yaratıklarla insanlar arasında bir savaş başlamıştır. Bir çok elf, goblin ve insanlar, bu savaş sırasında hayatını kaybetmişlerdir. Bunun üzerine elf kralı bir altın ordu ve bu orduları yönetmeyi temsil eden birde altın taç yaratmıştır. Ancak yok edilmesi imkansız olan bu altın ordular, insanları acımasızca öldürünce, bu duruma dayanamayan elf kralı, insanlarla bir anlaşma yapmaya karar vermiştir ve insanlar şehirlerde, sihirli yaratıklarda ormanlarda yaşamaya başlamışlardır. 








Ve elf kralı, bu anlaşma sonrasında altın orduları yöneten tacı üçe bölmüştür ve iki parçası elflerde, bir parçası da insanlarda kalmıştır. Ancak bu anlaşmadan hoşnut olmayan ve insanlara güvenmeyen elf prensi Nuada, yeniden geri dönmek üzere topraklarından sürülmüştür. 

Bu hikayeyi çocukluğunda babasından duyan Hellboy, şimdilerde sevgilisi Liz Sherman, en yakın dostu Abe Sapien ile paranormal araştırma merkezinde ajan olarak çalışmakta ve yaşamaktadırlar. Bu sırada bir açık arttırma müzayedesinde altın orduların tacının insanlarda olan kısmı satılmaktadır ve yeniden ortaya çıkmış olan elf prensi Nuada, yanındaki savaşçı dev trol Wink ve trol pazarından aldığı diş perileri ile müzayedeyi basacaktır ve tacın parçasını alarak bütün insanları öldürecektir.

Bu olay sonrasında Hellboy ve arkadaşları acil durum bildirisi alacaklar ve müzayedenin olduğu yere gideceklerdir. Ancak burada hiç bir şekilde ceset bulamayacaklar, sadece yüzlerce diş perisi ile karşılaşacaklardır. Diş perileri ise özellikle diş yemeyi seven ama kemik ve ette yiyen vahşi, minik yaratıklardır. Burada yüzlerce diş perisinin saldırısına uğrayacaklar ve onları Liz, alev gücü ile bir anda yok edecektir. Bu sırada ise Abe, Liz'in hamile olduğunu hissetmiştir ve O'na söylemiştir. Sonrasında içlerinden birini alarak araştırma laboratuvarına getirecekler ve ekiplerine katılan ektoplazmik bedeni ile bir medyum olan Dr. Johann Krauss, ölü diş perisinin bedenine girerek trol pazarından alındıklarını öğrenecektir.








Diğer tarafta tacın bir parçasını alan prens Nuada, babasının bulunduğu yere gitmiştir ve tacın diğer parçalarını istemiştir. Ancak bir elf kralı olan babası, bu durumu isyankarlık olarak görecek ve Nuada'nın öldürülmesi emrini verecektir. Ancak Nuada, bu mücadele sonrasında elfleri ve babasını öldürecek, babasından tacın diğer parçasını da alacak ve tacın üçüncü parçası kendisinde olan prenses Nuala, kaçacaktır. 

Bu sırada trol pazarına gelen Hellboy ve dostları, burada insan kılığında görünen ve kedileri yemek derdinde olan bir trolden pazarın yerini öğrenecekler ve içeri girmeyi başarıp, kimi trolleri zorla konuşturarak, diş perilerini prens Nuada'nın aldığını ve altın orduları uyandırıp insanları yok etmek istediğini öğreneceklerdir. 

Ancak pazarda prenses Nuala'da vardır ve Abe, O'nu hissetmiş ve takip etmiştir. Prenses Nuala ise binbir çeşit trolün bulunduğu bu pazarda babasının sakladığı altın orduların yerini gösteren haritayı almıştır ve bu sırada Abe ile tanışmış ancak kardeşi Nuada'da onları bulmuştur. Nuada ile Nuala arasında koparamayacakları bir bağ vardır ve diğerine olan şeyler ötekini de etkilemektedir. Bu sırada Nuada'nın savaşçısı olan dev trol Wink ile mücadele eden Hellboy, O'nu zorda olsa öldürmeyi başarmış ve prens Nuada'nın karşısına geçmiştir. Nuada ise bu sırada bir orman tanrısı olan elemental tohumu çıkaracak ve su ile buluşan bu elemental, dev bir canavara dönüşecek ancak zorlu mücadeleler sonrasında Hellboy tarafından yok edilince, ortaya çiçeklerle bezenmiş çok özel bir manzara çıkacaktır. Sonrasında prensesi de alarak araştırma merkezine gelecekler ve bu olaylar yaşanırken Abe, prenses Nuala'ya aşık olacaktır.








Ancak onların yerini bilen Nuada, araştırma merkezinin kapısındaki görevlileri öldürerek içeri girecek ve kardeşinden haritayı almayı başaracak ancak Nuala, tacın parçasını sakladığı için onu bulamayacaktır. Bu sırada yanlarına gelen Hellboy ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ve bu mücadelede Hellboy'a, sürekli kalbine doğru ilerleyen büyülü bir mızrak saplayacaktır. 

Prensesi götüren Nuada, Abe'nin O'na aşık olduğunu bildiği için prensesi ve Hellboy'u kurtarmak için tacın parçasını getirmesini isteyecek ve altın orduların bulunduğu yere gidecektir. Onlar gittikten sonra isteseler de Hellboy'da ki mızrağı çıkaramayacaklar ve Abe, kitapların arasına saklanmış olan tacın parçasını bulacak ve hep birlikte İrlanda'da ki altın orduların bulunduğu dağa gideceklerdir. 

Burada bir goblin ile karşılaşacaklar ve goblin onları, mızrağı çıkarabilecek ve kanatlarında gözleri olan gizemli bir büyücünün yanına götürecektir. Büyücü, ölmek üzere olan Hellboy'un gelecekte Dünya'yı yok eden kişi olacağını söyleyecek ve Liz'in bir seçim yapmasını isteyecektir. Her şeye rağmen O'nun yaşamasını isteyen Liz, sonrasında yaşaması için bir sebep söylemesi gerekince, Hellboy'un kulağına yakında baba olacağını söyleyecek ve Hellboy, kendine gelecektir. Bunun üzerine prens Nuada'yı bulmaya gidecekler ve uyuyan altın orduların arasında geçip, yanında prenses Nuala olan Nuada'ya ulaşacaklardır. Burada Nuala'ya aşık olan Abe, herkesten habersiz bir anda tacın parçasını Nuada'ya verecek ve parçaları birleştiren Nuada, altın orduları uyandıracaktır ve hepsi Hellboy ve arkadaşlarına saldırmaya başlayacaklardır. Onlarla kısa bir süre mücadele eden Hellboy, altın orduların ölümsüzlüğünü anlayacak ve prens Nuada'ya meydan okuyacaktır. 






Kendisi de tanrı soyundan gelen Hellboy'un meydan okuması kabul edilecek, altın ordular saldırmayı bırakacak ve Nuada ile aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Bu mücadeleyi Hellboy kazanacak ancak Nuala'nın ölmemesi için Nuada'yı öldürmeyen Hellboy, arkasından kendisini öldürmeye çalışan Nuada'nın ölmesi için kendi kalbine bıçak saplayan Nuala'yı görecektir ve bu olay sonrasında ikisi de, Nuala ve Nuada, diğer bütün elfler gibi toprak olup yok olacaklardır. 

Bu olay sonrasında tacı eline alan Hellboy, onun gücüne hükmetmeyi düşünürken Liz, tacı alıp eriterek yok edecektir ve 4900 tane olan altın orduları, oldukları yerde uykuya dalacaklardır. 

Tüm bunlar bittikten sonra dağın içinden arkadaşları ile çıkan Hellboy ve Liz, dışarıda ajan Tom'u görecekler ve O'na işi bıraktıklarını, artık onlar için çalışmayacaklarını söyleyerek, doğacak olan ikiz bebekleri için kırsalda bir yaşam üzerine planlar yapmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Elfler, troller, goblinler, periler ve bir çok fantastik karakterin renk verdiği filmde Hellboy, şeytanın oğlu olarak yine iyilik için mücadele etmektedir. Serinin ikincisi olan ve eğlenerek izleyebileceğiniz aksiyon ve fantastik macera filmidir.