Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Nisan 2020 Salı

Sinema: El Camino: Bir Breaking Bad Filmi - El Camino: A Breaking Bad Movie - Esaretten Kurtulup Yeni Bir Başlangıç İçin Mücadele Eden Jesse Pinkman'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

El Camino: Bir Breaking Bad Filmi - El Camino: A Breaking Bad Movie

Oyuncular; Aaron Paul, Jonathan Banks, Matt Jones
Yönetmen; Vince Gilligan
Tür; Aksiyon, Suç, Dram, Gerilim

ÖKonusu; Filmde, Breaking Bad dizisinden bilinen Jesse Pinkman, kendisini esir alan kişilerden, kanundan ve geçmişinden kaçmaktadır.

Özeti; Film, Jesse'in polislerden kaçmaya çalıştığı anlarla başlamaktadır ve Skinny Pete ile Badger'ın yanına giden Jesse, buraya öldürdüğü Todd'un arabası ile gelmiştir. Diziden örnekle Jessi'nin kısa hikayesi ise şöyledir; Jesse, Todd ve Neo-nazi grupları tarafından aylarca özel olarak hazırlanmış bir kafesin içine kapatılıp, uyuşturucu hazırlaması için zorlanmıştır. Ancak Walter White tarafından kurtarılmış, bu sırada Jesse, Todd'u zincirle boğarak öldürmüştür ve Todd'un arabası ile olay yerinden uzaklaşmıştır. Film bu sahneden sonrası ile devam etmektedir.







Eski dostlarının yanına gelen Jesse, yaşadığı psikolojik travmayı atlatamamıştır ve arabayı sakladıktan sonra eve girdiği gibi uykuya dalmıştır. Hatta uyandığında hala kendini tutsak sanmış ve arkadaşlarına saldırmıştır. 

Belirli bir süre dinlendikten sonra saçlarını kazıyacak ve arabasını alması için eski dostu bir hurdacı ile görüşecektir. Ancak hurdacı gelince kendisindeki alet ile arabanın bağlı olduğu şirkete sinyal gönderdiğini anlayacak ve biraz sonra polislerin geleceğini söyleyerek, Jesse'in kaçmasını önerecektir. Bunun üzerine arkadaşlarının arabasını alan Jesse, giderken koca bir polis konvoyunun Todd'un arabasının olduğu yere doğru gittiğini görecektir. Ülkede bütün haberler Jesse'den bahsetmektedir ve polisler her yerde O'nu aramaktadır. 

Bu sırada Todd ile yaşadığı anıları hatırlayan Jesse, kafeste kaldığı zamanlarda Todd'un kendisini çıkararak yardım istemesi üzerine evine götürüldüğünü ve burada para zulasını bulduğu için Sonia isimli temizlikçisini öldüren Todd'un, cesedi yok etmek için Jesse'den yardım istediğini ve kimselere görünmeden arabaya yerleştirerek bir kanyonda gömdüklerini hatırlayacak ve bu hatıra ile Todd'un evindeki paraları bulup almaya karar verecektir. Jesse, gizlice Todd'un evine girecek ve evi alt üst edip her yerde para zulasını arayacaktır. 






Gece boyunca evde parayı arayan Jesse, buzdolabının kapağının içinde olan paraları bulacak ancak bu sırada eve polis kılığında Neil ve Casey gelecektir. 

Neil, Jesse'nin zincirle bağlandığı sırada kaynak işlerini yapan ustadır ve onlarda Todd'un ölümünden sonra evinde değerli eşyalar ve para aramaya gelmişlerdir. Ancak bu sırada evde olan Jesse, saklanacak ve Casey ile karşılaşıp O'nu tutsak alacaktır. İlk başta Neil'i tanımayan ve onları polis sanan Jesse, polis öldürmek istemediğinden teslim olmayı kabul edecek ancak sonrasında onların polis olmadığını anlayınca, parayı aramak için geldiklerini fark edecek ve kendisini bırakmaları şartı ile paranın yerini söyleyeceğini belirtecektir. 

Casey, Todd'un meraklı komşusunu oyalarken Jesse'de paraların yerini gösterecek ve milyon dolara yakın parayı üçe bölerek paylaşacaklar ve evden ayrılacaklardır. Ayrılırken Neil'in kamyonetini görünce kim olduğunu hatırlayacak ve kendisine yeni bir kimlik, yeni bir başlangıç yapmak için süpürgeci Ed'in yanına gidecektir. Ed'in bu işlerle ilgili özel olarak kullandığı bir parolası vardır ve parolayı hatırlamayan Jesse, O'nu ikna etmekte zorlanacak ve 125 bin dolar verip kendisine yeni bir başlangıç için yardım etmesini isteyecektir. Ancak Ed, 125 bin doların önceki işi ile ilgili borcu olduğunu ve bir 125 bin dolar daha gerektiğini söyleyecektir. 






Bunun üzerine bütün parasını verecek ancak 1.800 dolar eksik çıkacaktır. Bu eksiği
Ed kabul etmeyince, parayı getireceğini söyleyerek yanından ayrılacaktır ve ailesini arayıp evden çıkmalarını sağlayacak, sonrada eve girip kasadaki babasının silahını alacaktır. 

Silahı aldıktan sonra Neil'in hurdacı dükkanına gidecek, burada arkadaşları ile alem yapan Neil'den 1.800 dolarlık iyilik yapmasını isteyecektir. Ancak Neil, kabul etmeyecek ve kovboylar gibi silahları ile düelloya tutuşmayı ve kazananın bütün parayı almasını teklif edecektir. Jesse'in ise cebinde ikinci bir silah daha vardır ve bundan haberi olmayan Neil'i, bu düelloda öldürecek ve orada bulunan Casey'i de öldürmek zorunda kalacaktır. Sonrasında dükkanda bulunan 3 kişiyi tehdit ederek gönderecek ve Neil'in bütün parasını alarak dükkanı patlatacaktır.  

Bu olay üzerine Jesse, Ed'in yanına giderek parasını verecek ve son olarak Mr. White ile buluşacaktır. O'nunla yemek yiyerek sohbet edecek ve yeni hayatı ile ilgili konuşacaklardır. Mr.White, O'na üniversiteye başlayıp pazarlamacı yada işletmeci olmasını önerecek ve sonrasında Ed ile buluşan Jesse, gerekli bütün bilgileri, evrakları, vatandaşlık numarasını alacak ve yeni ismi gibi işlemlerin halledilmesi ile, Alaska'da ki yeni hayatına doğru yol alacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Bir Breaking Bad Filmi olan yapımda esaretten kurtulan Jesse'in yeni bir başlangıç için gösterdiği son mücadelesi konu alınmaktadır. Breaking Bad dizisi hayranlarının ilgiyle izleyeceği aksiyon, dram, suç ve gerilim filmidir.