Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Nisan 2020 Pazar

Sinema: 400 Gün - 400 Days - Bir Uzay Yolculuğu Simülasyonuna Giren 4 Astronotun Yaşadığı Gizem ve Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

400 Gün - 400 Days

Oyuncular; Brandon Routh, Dane Cook, Caity Lotz
Yönetmen; Matt Osterman
Tür; Gizem, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Bir uzay yolculuğu simülasyonunun içine giren 4 astronot, burada 400 gün kalacaklar ve sanrılar ve yanılgılar içinde geçen bu 400 günde bir çok gizem ve gerilim dolu anlar yaşayacaklardır.

Özeti; Bir uzay yolculuğu düzenleyen şirket tarafından bir çöl alanında, toprağın altında düzenlenmiş uzay gemisi simülasyonuna 4 astronot gönderilecektir. Burada 400 gün kalarak teste tabi tutulacak olan astronotlar, basın eşliğinde yerin altındaki gemiye yerleştirileceklerdir. Projenin yöneticisi olan Walter, içeride geminin kalkması ile başlayan yönlendirmeleri dışarıdan bağlandığı ekran ile yapacak ve uzaya çıkarken kısmı tehlikeler yaşadıktan sonra gemiyi atmosferden çıkarmayı başaracaklardır. Gemi, sözde atmosfere çıktıktan sonra astronotlar geminin içindeki yaşamlarına başlayacaklardır. Hastaneye benzer düzeni ile kabinleri olan alanda birde botanik bahçesi vardır.






Ve kendi idrarlarını arıtıcılar sayesinde suya dönüştürmektedirler ve onları içmektedirler. Aynı zamanda astronot olan Theo ve Emily, eski sevgilidirler ve Walter yüzünden ayrılmışlardır. 

7. ve 26. güne kadar her şey normal bir şekilde seyrederken, birden gemi bir darbe alacak ve enerjileri kesilecektir. Bu darbe sonrasında geminin enerji sisteminde sorunlar oluşacak ve komuta merkezi ve Walter ile iletişim kuramayacaklardır. Sadece yaşamlarını sürdürebilecek şekilde enerjileri kalmıştır ve Emily, aralarındaki sağlık uzmanı olarak belirli aralıklarla hepsine bağışıklıklarını güçlendirici aşılar yapmaktadır. 

200. güne de bu şekilde gelecekler ve Dvorak, bilgisayarında '' kadın sizi zehirliyor '' şeklinde uyarı gibi bir yazı görecektir. 218. güne geldiklerinde gemide bir fare bulacaklar ancak Dvorak, onun zararlı olduğunu düşünerek öldürecektir ve Theo ile kavga edeceklerdir. Aynı zamanda sürekli kameralarla izlenen bu ortamda Dvorak, halüsinasyonlar görmeye başlayacak ve yüzünden kanlar geldiğine şahit olacaktır. Yine bilgisayarında '' senden nefret ediyorlar '' şeklinde bir yazı gören Dvorak, artık dayanamayıp bilgisayarını parçalayacaktır. Diğer astronot Bug ise kendisini odasına kapatmıştır ve duvarına garip şekiller çizdikten sonra oğlu Sam'in halüsinasyonlarını görmeye başlamıştır. 






373. güne gelindiğinde ise geminin giriş kapısına birilerinin vurduğunu duyacaklar ve kurallara göre her hangi bir tepki vermemeleri gerektiği için geçmesini bekleyeceklerdir. O gece uyanan Dvorak, geminin içinde yarı çıplak bir adam görecek ve diğerlerini uyandırıp adamı uyuşturucu ile bayıltacaklardır. 

Sonrasında ise uyumaya karar verecekler ve gece gemideki oksijen seviyesi düşünce Emily, baygınlık geçirecek ve son anda O'nu ölümden kurtaracaklardır. Ancak baktıklarında uyuşturdukları adamı bulamayacaklar ve artık bu işin tehlikeli olduğunu düşünmeye başlayıp, dışarı çıkmaya karar vereceklerdir. Ancak Dvorak buna karşı çıkınca O'nu bayıltacaklar ve Theo ile Bug, gemiden çıkıp dışarıyı inceleyeceklerdir.

Havalandırmadan çıktıklarında dışarının başka bir yer olduğuna tanık olacaklar ve dışarıdaki topraktan örnekler alıp incelediklerinde ise, içinde Dünya'da olmayan ve Ay'a ait maddeler olduğunu göreceklerdir. Bunun üzerine hepsi elbiselerini giyecekler ve dışarıyı incelemeye çıkacaklardır. Oldukça karanlık ve soğuk olan bir ortamda belirli bir süre yürüdükten sonra bir ev bulacaklar ve içerisini incelediklerinde, gemilerine giren adamın ailesi ile birlikte çekilmiş resmini göreceklerdir. Aynı zamanda bir harita vardır ve haritada gösterilen Tranquility isimli kasabaya gitmeye karar vereceklerdir. Oldukça sessiz olan kasabada bir restoran işletmecisi ile karşılaşacaklar ve içeri girdiklerinde tuhaf davranışlı insanları göreceklerdir. 






Neler olduğunu anlamaya çalışacaklar ancak kimse onlara bilgi vermeyecek, sadece belirli bir zaman önce gökyüzünde bir ışık gördüklerini ve Ay'ın patladığını, sonrasında Dünya'nın üzerine bir toz bulutu yağdığını ve herkesin yok olduğunu söyleyeceklerdir.

Dvorak, tüm bunların Walter'ın hazırladığı simülasyon ile ilgili olduğunu düşünerek yandaki bara girmek isteyecek ve hep birlikte bara gideceklerdir. Kısa bir zaman sonra barda bir kadın ile tanışan Dvorak, ortalıklardan kaybolacak, diğerleri de barda uyumak zorunda kalacaklardır. 

Uyku sırasında nöbet tutan Bug'da halüsinasyonları ile ilgilenirken ortalıktan kaybolacak ve 399. güne uyanan Theo ve Emily, yanlarında kimseleri göremeyeceklerdir. Kısa
bir zaman sonra bara restoran işletmecisi gelecek ve onlara yalnız geldiklerini, arkadaşlarının olmadığını, sanrılar gördüklerini söyleyerek tehdit edecektir. Bunun üzerine Theo ve Emily, kaçmaya başlayacak, dışarıda birbirlerini kaybedecekler ve Theo, insanları kafeste tutarak onları yemek için saklayan yamyamların evine girecek ve gemilerine giren adamı kafeste görüp, O'nu kurtaracaktır. Bu sırada yaralanan Theo, sonrasında Emily ile buluşacak ve çok
korkmuş bir şekilde gemilerine geri döneceklerdir. Ancak onları kasaba halkından üç kişide takip etmiştir ve gemilerine gelmişlerdir. Bunun üzerine onlarla mücadele etmeye karar verecekler ve Theo, adamların ikisini öldürecek ve tam kendisi ölmek üzere iken Emily, adamı arkasından bıçaklayacak ve öldürecektir.






Yaşadıkları olayın şaşkınlığı üzerlerindeyken 400. gün dolacak ve ekranda kontrol merkezinden proje sorumlusu Walter'ın görüntüsü belirecek ve onlara simülasyonun bittiğini söyleyecektir, başarıları için kutlayacaktır. Ardından kapılar açılacak, tüm bu yaşananların simülasyonun bir parçası olduğu anlaşılacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Bir uzay yolculuğu simülasyonuna giren ve içeride belirli bir süreden sonra simülasyonda olduklarını unutan astronotların yaşadığı gizem ve gerilim dolu anlara tanık olacağınız, gizem, gerilim ve bilim kurgu filmidir.