Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ocak 2020 Cumartesi

Sinema: Kara Kule - The Dark Tower - Evreni Koruyan Bir Kule, İblisler, Bir Silahşor ve Bir Psişik Çocuk... / Konusu, Özeti, Afişler

Kara Kule - The Dark Tower

Oyuncular; Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor
Yönetmen; Nikolaj Arcel
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, evreni korumak üzere bulunan kara bir kuleyi yok etmeye çalışan iblis gruplarından korumak için onlarla mücadele eden bir silahşor ve Jack isminde bir çocuğun hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Jack, kendisinde parıltı olarak adlandırılan özel psişik güçleri bulunan bir çocuktur. Sürekli rüyalar gören Jack, rüyalarında siyah elbise giymiş bir adam ve O'nunla mücadele eden bir silahşoru görmektedir. Bu gördükleri rüyaların resimlerini çizen Jack'in, ailesi psikolojik sorunlarının olduğunu düşünecek ve O'nu bir sağlık merkezine göndermeye karar vereceklerdir. Diğer tarafta orta dünya olarak adlandırılan bir bölgede yaşayan insanlar ve iblisler evreni korumak ile yükümlü olan bir kara kule için mücadele etmektedirler.





Jack'in gördüğü rüyalar orta dünyada yaşananlar üzerinedir ve orta dünyadaki iblisler, dünyadan parıltıları olan çocukları kaçırarak kendi ürettikleri bir silah için kaynak olarak kullanıp kara kuleye sürekli saldırı düzenlemektedirler.

Çocukların psişik güçlerini kullanarak çalışan bu silah, kara kuleye her ateş ettiğinde depremler oluşturmaktadır ve bu depremler dünyada da hissedilmektedir.

İblislerin yöneticisi olan siyahlı adam yani Walter, kara kuleyi yok etmek için uğraşmaktadır ve bu konuda önündeki tek engel elf soyundan son kalan bir silahşordur. Bütün silahşorları öldürmüş olan Walter, kendisindeki sihir özelliklerini son kalan silahşorun üzerinde gerçekleştiremediği için O'nu öldürememiştir. Aynı zamanda dünyadan özel yetenekleri olan çocukları toplayan iblisler, şimdide Jack'in evine gelmişlerdir ve ailesini kandırıp O'nu güvenli bir tedavi merkezine götüreceklerini söyleyecekler ancak Jack, onların iblis olduğunu anlayıp kaçacaktır. Kaçtıktan sonra sürekli rüyalarında gördüğü bir harabe eve gidecek ve bu evin içindeki ev iblisi ile verdiği mücadele sonrasında orta dünyaya açılan kapıdan orta dünyaya geçecektir. Orta dünyada ise rüyalarında gördüğü silahşor ile karşılaşacak ve O'na rüyalarındaki çizimleri gösterip birlikte bu çizimlerin ne anlama geldiğini anlamak için orta dünyadaki bir köye gideceklerdir.





Yolda kendilerine bir iblis saldıracak, bu saldırı sırasında silahşor zehirli bir şekilde yaralanacak ve köye geldiklerinde usta bir psişik onlara yardım edip, çizimlerin anlamlarını açıklayacaktır.

Silahşorun tek amacı Walter'ı öldürmektir ve bu sayede kara kulede güvende olacaktır. Ancak onları Jack'in parıltı gücü sayesinde uzaktan izleyen Walter, iblislerini bulundukları köye gönderecek ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda silahşor ve Jack, bir kapıdan geçerek yeniden dünyaya gidecekler ve buradaki başka bir kapıdan Walter'ın bulunduğu bölgeye geçmeye çalışacaklardır. 

Ancak dünyada bir silah satış mağazasında Walter, onları bulacak ve iblisler Jack'i kaçıracaklardır. Walter, Jack'in güçlerini kullanarak kara kuleyi yok etmeyi planlamaktadır ve kaçırılan Jack'i kara kuleye ateş etmelerine neden olacak cihaza yerleştirecekler ancak Jack, zihinsel güçleri ile silahın çalışmasına engel olmak için uğraşacaktır. Bu sırada onların peşinden giden silahşor, Jack'in güçleri ile kapıyı açık tutması sayesinde bulunduğu yere gitmeyi başaracak ve Walter ile silahşor aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Bu mücadele sırasında Walter, silahşorun ustalaşmış atış teknikleri sayesinde sonunda ölecek ve Jack, bağlı olduğu cihazdan kurtulacaktır.




Sonrasında bu cihazı da yok edecekler ve kara kuleye saldırılmasından dolayı oluşmuş olan kara bulutlar dünyanında, orta dünyanında üzerinden kalkacaktır.

Ve silahşor ile Jack, Jack'in ailesinden geriye kimse kalmadığı için orta dünyada yaşamaya karar vereceklerdir. Dünyadan orta dünyaya açılan bir kapıdan geçmeleri sonrasında film son bulur.

Stephen King'in aynı isimli romanından uyarlanmış, dünya ile ilişkisi olan bir orta dünyada geçen film, sürükleyici konusu ve heyecan verici görüntüleri ile yer yer gerilim sahnelerinin de olduğu aksiyon ve fantastik macera filmidir.