Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Aralık 2019 Salı

Sinema: Yeniden Doğuş - Inkarnacija - Geçmişinden Kurtulmaya Çalışan Bir Suikastçının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeniden Doğuş - Inkarnacija

Oyuncular; Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić
Yönetmen; Filip Kovačević
Tür; Gizem, Aksiyon, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, geçmişinden kurtulmaya çalışan bir adamın araf misali bir alanda bir bankın üzerinde tekrar tekrar gözlerini açarak ( bir zaman döngüsü şeklinde hayata gelerek ) geçmişindeki hataları ile hesaplaşmasını konu almaktadır.

Özeti; Film, Covek'in gözlerini kalabalık insanların bulunduğu bir bankın üzerinde açması ile başlamaktadır ve buraya nasıl geldiğini, nerede olduğunu hatırlamamaktadır. Kendi yüzünü ve ismini bile hatırlamayan Covek'i kısa bir zaman sonra 4 tane maskeli suikastçı kovalamaya başlayacaktır ve ellerinde silah olan bu suikastçılar, Covek'i öldürdüğü zaman Covek, yeniden aynı bankta gözlerini açacaktır. Bunların neden olduğunu ve ne yapmasını gerektiğini anlamaya çalışan Covek, etrafı araştırmaya başlayacak ancak O'nu kovalayan suikastçılar yine bir sokakta öldürmeyi başaracaklardır. Sonrasında bir hastanede gözlerini açacak, burada kimliğini tespit edemeyen polis ve doktorlarla konuştuktan sonra gelen suikastçılar tarafından yeniden öldürülecektir.





Yine bankta gözlerini açan Covek, bu seferde bankın altına yapıştırılmış bir taş parçası bulacak ve onun ne anlama geldiğini anlama çalışırken kendisini tanıyan bir doktora ulaşacaktır. Bu doktor Covek'e istediği bilgiyi vermeden kaçacak, sonrasında elindeki taşın bir kaldırım taşı olduğunu anlayıp yolda eksik parçayı bulmaya çalışacaktır.

Yoldaki eksik parçası olan taşın yerini bulacak ve yanındaki taşın altında üzerinde 541 yazan bir not bulduktan sonra Covek'i bulan suikastçılar tarafından yeniden öldürülecektir ve gözlerini yeniden aynı bankta açacaktır. Çevresinde hep aynı şekilde oluşan olayların içinde bir çocuktan suikastçıların yer altı tünellerini bilmediğini ve oraya gitmesi gerektiğini öğrenecek, bu sırada koşarak gelmeye başlayan
suikastçılardan kaçan Covek, yer altı tünellerine girecek ancak suikastçılar O'nu burada da bulacaklardır.

Ve onlardan kaçmayı başaran Covek, yeniden nedenlerin peşine koşacaktır ve kendisini bambaşka arazilerde bulacak, bu arazilerde düşünmekle geçen zamanının sonrasında yine suikastçılar O'nu bulacaktır ve öldüreceklerdir. Aynı zamanda Covek'in sürekli gördüğü bir hayal vardır ve bu hayalde kendisini kovalayan beyaz maskeli adamların bir aileye düzenlediği suikasttır ve gerçekler Covek'in bu uyanışında ortaya çıkacaktır. Yine aynı bankta uyanan Covek, suikastçılardan saklanırken O'nu fark etmediklerini görecek ve yine suikastçılardan kaçarken içlerinden biri ile mücadele etmeye karar verecek ve bu mücadele sırasında eski bir binanın içine girecekler ve eline silahı alan Covek, bazı şeyleri hatırlamaya başlayacaktır.




Covek, aslında dünya hayatında bir suikastçıdır ve peşindeki bu dört suikastçının beşincisi O'dur. Beyaz bir maske ile suikastlar yapan bu çetenin kurallarına uygun bir şekilde davranmayan ve aralarından ayrılmak isteyen Covek, en son bir aileye suikast düzenlediklerinde küçük çocuğu öldürme görevi O'na verilmişken bunu yapmamıştır ve sürekli gördüğü anıda bu olaydır. Bu çeteden ayrılmak, geçmişte yaptığı hataları unutmak isteyen Covek, bu yüzden hafızasını sildirmiştir ve hiç bir şeyi hatırlayamadığı bir dönemde diğerleri tarafından öldürülmüştür. Ancak bir araf gibi bir alanda sürekli yeniden yeniden doğan ve ölen Covek, sonunda kendisininde bir suikatsçı olduğunu anlamış ve kaçmadığı sokak, cadde kalmadıktan sonra artık son olarak uyandığı bankta oturup beklemeye karar vermiştir.


Uyandığı bankın üzerinde suikastçıların gelmesini beklemekten başka çare bulamayan Covek, suikastçıların yeniden aralarına katılma isteklerine olumsuz cevap verecek ve O'nu yeniden öldüren suikastçıların ardından artık bankın üzerinde uyanmayacak, nerede olduğunu bilmediği bir alanda var olmaya devam edecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Filmin sonlarına doğru tam olarak neler olduğunu anlayabileceğiniz, belki de bazen anlam kargaşası içine de düşebileceğiniz film, bir suikastçının kaçmaya çalıştığı geçmişinin kendisini kovalamasını konu almaktadır. İlginç ve farklı bir senaryosu olan, yer yer dram sahneleri de bulunan gizem, aksiyon ve psikolojik gerilim filmidir.