Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Saklambaç - Ready or Not - Şeytani Bir Ritüeli Gelenek Haline Getirmiş Zengin Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Saklambaç - Ready or Not

Oyuncular; Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien
Yönetmen; Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, şeytani bir ritüeli gelenek haline getirmiş zengin bir aileye gelin olarak giren Grace'in, ritüel gereği öldürüleceğini fark etmesi sonrasında yaşadığı gizem ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Grace ve Alex, evlenmek üzere olan ve düğünlerini Alex'in zengin ve soylu olarak bilinen ailesinin yaşadığı malikanede yapacak çifttirler. Grace, koruyucu ailede büyüyen biri olduğu için aile yaşantısına çok imrenmektedir ve Alex'in geniş üyeleri olan ailesinin içerisine gireceği için çok mutludur. Ancak olaylar hiç tahmin ettiği gibi olmayacaktır. Düğün sırasında Alex'in aile üyeleri ile tanışan Grace, sonrasında hepsi ile birlikte gece yarısı olduğunda bir oyuna katılmak zorunda kalacaktır. Grace'e bu oyunun bir aile geleneği olduğunu ve aileye yeni katılan üyelerin mutlaka oynaması gerektiğini söyleyeceklerdir.




Oyuna başlamadan önce büyük büyük babalarından kalan oyun kutusundan bahsedecekler, bu geleneğin kendilerine kadar nasıl geldiğini kısaca anlatacaklar ve gizemli oyun kutusunun içinden Grace'in bir kart seçmesini isteyeceklerdir.

Kutudan kartı seçen Grace, kartta saklambaç yazdığını görecek ve bu oyunun bildiği sıradan bir saklambaç oyunu olduğunu düşünecektir. Ancak ritüele göre, saklambaç kartını seçen kişinin sabah güneş doğana kadar bulunması ve ritüelin kurallarına göre kurban edilmesi gerekmektedir. Yoksa oyunu oynayan diğer aile üyelerinin hepsi ölecektir.

Tüm bunlardan habersiz olan Grace, sıradan bir saklambaç oyunu sanarak ve aile geleneklerine saygı duyduğu için oynamayı kabul edecek, çok büyük olan malikanenin içindeki yük asansörüne binecek ve bekleyecektir. 7 kişilik üye ve garsonlardan oluşan aile, ritüelin ilk başladığı zamanlardan kalan silah ve malzemeleri alacaklar ve evin içinde Grace'i aramaya başlayacaklardır. Bu sırada Alex, bekleme odasında bekleyecek, diğerleri Grace'i yaralayarak ritüel masasına getirmeye çalışacaklardır. Diğer tarafta asansörde beklemekten sıkılan Grace, dışarı çıkacak, bu sırada evin içinde olan ve aile üyelerinden Emilie'nin iki çocuğundan biri uyanacak, bakıcısının yanından ayrılacak, çocuğu aramak için malikanenin içinde dolaşan bakıcıyı Grace sanarak öldüreceklerdir ve bu olaya Grace'de şahit olacaktır.




Bu olay sırasında Alex'de Grace'e ulaşacak ve ailesi ile ilgili gerçekleri anlatacaktır. Aynı zamanda malikanenin bütün kapıları kilitli, kameraları kapalıdır çünkü ritüel gereği böyle olması gerekmektedir.

Sonrasında Alex, Grace'i kurtarmaya çalışacak, bunun için malikanenin kontrol odasına gidecek ve Grace, gitmesi gereken kapıyı şaşırınca kendisini malikanenin içinde ve aile üyelerinin arasında bulacaktır. Bu andan sonra aksiyon dolu bir kovalamaca yaşanacak, Alex'i aile üyeleri yakalayıp bağlayacak ve Grace'in peşine düşeceklerdir. 

Grace, garsonlarla, evin diğer üyeleriyle saklanarak ve kavga ederek bir şekilde kendini kurtarmayı başaracak ve sonunda dışarı çıkabilecektir. Ancak dışarı çıkınca evin ahırına girmek zorunda kalacak, bu sırada Emilie'nin oğlu elinde silahla gelip Grace'i yaralayacaktır. Bu yaralanma sonrasında çocuğu bayıltan Grace, ahırın içindeki ailenin şu ana kadar öldürdüğü insanların cesetlerinin bulunduğu kuyuya düşecek, ama oradan da çıkıp yine kaçmayı başaracaktır. Sonrasında çevresi ormanlarla kaplı olan malikanenin dışına çıkacak, ormana girecek ancak evin garsonu O'nu yakalayacaktır. Arabanın içinde kendine gelen Grace, garsonu arabada darp edince kaza geçirecekler ve kaza alanına Alex'in kardeşi Daniel gelerek Grace'i bayıltıp ritüel masasına götürecektir. Daniel aslında Grace'i kurtarmak istemektedir ancak bu sırada babası Tony bunu izlediği için yapamamıştır.





Ancak Daniel, sonrasında ritüel masasında herkesin içtiği kadehe geçici etkisi olan zehir koyarak Grace'i kurtarmayı başarmıştır.

Yine kaçmayı başaran Grace, Daniel'in kendisini korurken öldürüldüğüne şahit olacak, bu sırada Alex'in annesi kendisine saldırdığı için O'nu öldürmek zorunda kalacaktır. Bağlı olduğu yerden kurtulan Alex ise, kardeşi ve annesinin öldüğünü görünce taraf değiştirecek, Grace'i kurban etmenin doğru olduğunu düşünecek ve Grace'i yakalayıp, ailenin geri kalan üyeleri ile ayine başlayacaklardır. 

Güneşin doğmasına saniyeler kala Alex, Grace'in omzuna bıçağı saplayınca bulunduğu yerden kurtulan Grace, sonrasında güneşin doğması ile aile üyelerinin balon gibi teker teker patladığına şahit olacaktır. Ritüel gerçekleşmediği için aile üyeleri ölecek, son kalan Alex'in Grace'e yalvarmasından sonra O'da patlayarak ölecektir. Ardından ritüel masasında tapındıkları büyük büyük babaları olan şeytani gücün görülmesinden ve Grace'in kurtulmasından sonra film son bulur.

Şeytani bir ritüeli gelenek olarak kendi soyların da yıllarca yaşatmış olan zengin bir ailenin akıl almaz oyunlarına şahit olacağınız, kan ve dehşet görüntüleri ile dolu, yer yer komik sahnelerinde olduğu, gizem, gerilim ve korku filmidir.