Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Aralık 2019 Pazar

Sinema: Radyo Dalgası - Radioflash - Dünya'da Elektrikler Kesilince... / Konusu, Özeti, Afişler

Radyo Dalgası - Radioflash

Oyuncular; Brighton Sharbino, Dominic Monaghan, Fionnula Flanagan, Will Patton
Yönetmen; Benjamin McPherson
Tür; Post Apokaliptik, Dram, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Film, elektromanyetik bir dalganın ülkedeki bütün elektriği kesmesi nedeni ile kaos ortamına dönüşen toplumdan uzaklaşmaya çalışan baba ve kızın dram, macera ve gerilim dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Reese, babası Chris ile yalnız yaşamaktadır ve kısa bir zaman önce annesini hastalığı nedeni ile kaybetmiş, babası ile hala bu durumun acısını yaşamaktadırlar. Ve birden bire bütün ülkede elektrik kesintisi olacak, Reese, bunun üzerine bodrum kattaki dedesi Frank'in bıraktığı radyoyu kullanarak ve ona bir akü bağlayarak dedesi ile iletişime geçecek, dedesinden acilen kendi yanına gelmeleri gerektiğini öğrenecektir. Bu elektrik kesintisinin henüz başlangıç olduğunu, yakında insanlar arasında büyük bir kaos yaşanacağını ve uzun bir süre yaşayabilmeleri için gereken bütün erzakların yaşadığı ormanlık alandaki evinde olduğunu söyleyen Frank, Chris ile de konuşup gelmeleri konusunda ikna edecektir.




Bunun üzerine Reese ile Chris, acele ile hemen hazırlanacaklar ve arabalarında kalan benzin ile yeteceği yere kadar gitmeye çalışacaklardır. Yola çıktıklarında insanların panik içinde bir kaos yaşadıklarını görecekler, marketlerin yağmalandığına tanık olacaklar ve yollarına devam edeceklerdir.

Kalabalık trafikten çıkmayı başardıklarında dede Frank'a gitmeleri için girmeleri gereken kavşağı geçince haritaya bakmak isteyen Reese, babasının dikkatini dağıtacak ve önlerindeki terk edilmiş karavana çarparak kaza yapacaklardır ve ormanlık alanın içine gireceklerdir.

Kısa bir zaman sonra kendine gelen baba ve kız, arabalarını terk edecekler, yanlarına gereken eşyaları alıp dağlık alandan nehri takip ederek yollarına devam edeceklerdir. Ancak babası Chris, bu kazada ağır bir şekilde yaralanmıştır ve kızına bunu belli etmemeye çalışmaktadır. Ama babasının ağrılarını fark eden ve yarasını görecek olan Reese, sonrasında yolda babasının bayılması üzerine eşyaları bırakıp, panik ile koşarak çevreden yardım bulmaya çalışacaktır. Bu sırada iyi niyetli ve yardım sever bir çiftçi ile karşılaşacak ve babasını bulunduğu yerden alarak eve getirip tedavi edeceklerdir. Ancak tedavi işe yaramayacak ve Chris, kısa bir zaman sonra ölecektir. Bu duruma çok üzülen Reese, annesinden sonra babasını da kaybetmiştir ve bir şaşkınlık içine girmiştir.




Sonrasında babasını toprağa gömecekler ve çiftlik sahibi, Reese'i dedesine götürmeye
karar verecektir. Birlikte araba ile yolculuk edecekler, Reese'de ki harita ile yolu bulmaya çalıştıkları sırada yolda otostop çeken bir adam, Reese, arabanın arka kısmına saklandıktan sonra gelip çiftlik sahibi yaşlı adamı öldürecek ve arabayı alarak kaçacaktır.

Arabanın arkasında bulunan Reese, sesini çıkarmadan yolculuğa devam edecek, bu sırada katil şoför bir çiftliğe girecek ve oradan benzin çalmaya çalışırken çiftlik sahipleri O'nu öldürecektir. Bu olay yaşanırken arabadan kaçarak ormana giden Reese'i, bu çiftlik sahipleri yakalayacak ve evde tutsak alacaklardır. Bu ormanlık alanın içindeki çiftlikte Maw isimli yaşlı bir kadın, oğlu Bill ve torunu Quinn ile birlikte yaşamaktadırlar. Ancak Maw ve Bill, Reese'in kendi ailelerine katılmasını isteyecekler ve bunun için baskı yapacaklardır. Bunu kabul etmeyen Reese'i bir yerde kapatıp tutsak alacaklar ancak torun Quinn, ailesi gibi biri olmadığı için Reese'e yardım edecek ve birlikte kaçacaklardır. 

Sonrasında peşlerinden elinde silahla Bill gidecek, ormanın içinde aksiyon ve gerilim dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra Bill, Quinn'i yakalayacaktır ve O'nu öldürmek üzere iken yerdeki silahını Reese alacak ancak arkasından gelen Reese'in dedesi Frank, Bill'i öldürecektir. Aynı zamanda Reese, çevresinde birilerinin öleceği zaman sakallı yaşlı bir adamı görmektedir ve O'nu artık korkmadığı için son kez görecek, ardından Quiin, Reese ve Frank, kendi dağ evlerine gideceklerdir.






Ülkede hala elektriklerin kesik olması sorunu devam etmektedir ve bu yüzden bu üç kişi bir aile olarak burada yaşamaya başlayacaklardır ve film böylelikle son bulacaktır.

Babası ile birlikte dedesine ulaşmaya çalışan bir genç kızın yaşadığı gerilim dolu olaylara tanık olacağınız, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak deyiminin yaşandığı senaryosu ile izleyicisine duygu yüklü ve heyecan dolu anlar yaşatmayı başaran post apokaliptik, dram, aksiyon ve gerilim filmidir.