Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Kıyamet Gecesi - Vanishing on 7th Street - İnsanlığı Yok Eden Karanlık Bir Güç... / Konusu, Özeti, Afişler

Kıyamet Gecesi - Vanishing on 7th Street

Oyuncular; Hayden Christensen, Thandie Newton, John Leguizamo
Yönetmen; Brad Anderson
Tür; Post Apokaliptik, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, aniden gelen bir karanlık sonrasında yok olan bütün insanların arasından geriye kalan bir grup insanın yaşadığı gizem ve gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Detroit kentinde her şey olduğu gibi ilerlerken bir gece birden elektrikler kesilecek ve hemen akabinde yeniden gelen elektrik sonrasında görülecektir ki, insanlar yok olmuştur ve her yerde içi boş elbiseleri vardır. Bir şey insanları yok etmiştir ve geriye sadece eşyaları kalmıştır. Bu sırada bir sinemada olan Paul, kafasında pilli bir lamba olduğu için bu yok oluştan kurtulacak, Luke uyurken çevresinde mumlar yandığı için, Rosemary ise bu sırada sigarasını yakmak için kullandığı çakmağın verdiği ışık yüzünden yok olmaktan kurtulacak ve hepsi kendilerine neler olduğunu anlamaya çalışırken insanları yok eden bu karanlık içindeki varlıklarla gerilim ve korku dolu anlar yaşadıktan sonra 7. caddedeki bir barda bir araya gelmeyi başaracaklardır.






Önce bara Luke gelecek ve içeride James isimli bir çocuğu görecektir. Barın ışıkları içerideki bir jeneratör sayesinde yanmaktadır ve James, bardan ayrılmış olan annesini beklemektedir. 

Sonrasında bu felakette çocuğunu kaybetmiş olan Rosemary, bara gelecek ve ardından hepsi dışarıdan sinemacı Paul'un yardım seslerini duyacaklardır. Paul'a yardım ederek bara getirecekler ve O'nun karanlığın içinden bazı varlıklar tarafından çekildiğini ve onlarla ettiği mücadele sonunda kendisini güneş enerjisi ile ışık veren bir durağın içinde bulduğunu anlatacaktır. 

Dünya artık eskisi gibi bir yer olmaktan çıkmıştır. Gündüzler çok kısa geceler ise çok uzun sürmektedir. Çevrede karanlık bir gölge dolaşmaktadır ve bu gölge bütün ışıkları yok ettiği gibi ışıksız kalan insanları da yok etmektedir. Karanlık gölge elektronik aletleri ve arabaları bozmuş, insanların ışıksız kalması için her şeyi yapmıştır. Barın içinde bir araya gelen bu dört kişi sonrasında jeneratörün enerjisinin bitmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar. Bu sıralarda peşlerindeki karanlık gölge ile aksiyon ve gerilim dolu bir çok an yaşadıktan sonra Luke, bara gelirken gördüğü bir arabanın çalıştığını ancak jeneratörden aküsüne enerji verilmesi gerektiğini söyleyecektir. Bunun üzerine yaralı olan Paul ve O'na bakması için James, barda kalırken Luke ve Rosemary'de ellerinde son ışık veren aletlerle dışarı çıkıp çalışan arabayı peşlerindeki karanlık gölgelerden kaçarken iterek barın önüne getirmeye çalışacaklardır.





Bu sırada elinde fener olan küçük bir kız görecekler ancak kız onlardan kaçacaktır. Sonrasında ellerindeki ışıklı aletler bozulmaya başlayınca ışıksız kalacaklar, bunu fırsat bilen gölge varlıklardan benzin ile oluşturdukları bir meşale sayesinde kurtulacaklardır.

Bu sırada Rosemary, gölge varlıkların kendisini kaybolan çocuğunun sesi ile çağırdığını görünce hiç umursamadan karanlığın içine girecek ve yok olacaktır. Bu durumu gören Luke, arabayı tek başına iterek bara gitmeye çalışacak ancak barın içinde ise gölge varlıklar Paul'u da yok etmiştir ve ardından James'i de yakalayacakları sırada Luke, içeri girecek ve James ile birlikte arabanın aküsüne enerji vererek kaçmayı başaracaklardır. 

Çalışan arabanın farları yanınca oluşan ışık yüzünden onlara yaklaşamayan gölge varlıklar, arabanın kaputunu kapatmak için aşağıya inen Luke'dan sonra James'in bir kilise görerek ve annesinin orada olduğunu düşünüp kiliseye girmeye çalışması ile yeniden peşlerine takılacaktır. Ancak Luke, arabaya binerek uzaklaşacak ve sonrasında geri dönüp James'e yardımcı olmak isteyecektir. James ise, kilisenin içinde annesini gördüğünü sanmaktadır ve tam gölge varlıklar James'i yok edecekken kiliseye araba ile giren Luke O'nu kurtaracaktır ancak sonrasında gölge varlıklar Luke'ı yakalayacaklardır ve Luke, yok olacaktır.


Bunun üzerine yalnız kalan James, kilisenin içindeki yanan mumların arasına girecek ve O'nu yine gölge varlıklardan bu seferde herkesten kaçan ve tek başına yaşamayı ve gölge varlıklarla mücadele etmeyi başarmış Briana isimli küçük kız kurtaracaktır.

Ve akabinde güneş doğacak, Brina ile James yolda gördükleri bir atın üzerine binerek yol almaya başlayacaklardır. 

Ancak kısa bir zaman sonra güneş batacak ve ellerindeki feneri yakarak atın üzerinde giden James ve Briana'nın bu görüntülerinden sonra film son bulacaktır.

Neden olduğu ve nasıl geldiği bilinmeyen karanlık gölge varlıklar tarafından insanlığın yok edilişinin ve geriye kalan bir grup insanın bu varlıklarla verdikleri mücadelelerin konu edildiği, aksiyon ve heyecan dolu sahnelerin olduğu, post apokaliptik, gizem, gerilim ve korku filmidir.