Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Ocak 2020 Çarşamba

Sinema: John Wick 2 - John Wick: Chapter 2 - Bir Mühür İçin Yeniden Karanlık Geçmişine Dönen John... / Konusu, Özeti, Afişler

John Wick 2 - John Wick: Chapter 2

Oyuncular; Keanu Reeves, Common, Laurence Fishburne
Yönetmen; Chad Stahelski
Tür; Suç, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde John, şimdide kendisine borçlu olduğu eski dostu Santino'nun kız kardeşi Gianna'yı öldürmesini istemesi üzerine Roma'ya gitmek zorunda kalacaktır.

Özeti; John, hala 1969 model olan Mustang marka arabasının peşindedir ve araba şimdide Viggo'nun kardeşinin elindedir. John, arabanın bulunduğu mekanı basarak aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve çok sevdiği arabasına kavuşacaktır. Bu olay sonrasında evinde yeni köpeği ile sakin bir hayat geçirmeyi planlayan John'un, kapısına gelen eski dostu Santino D'Antonio sayesinde bu planı bozulacaktır. Santino'nun elinde yapılması gereken söz yerine geçen bir mühür vardır ve bu mührün içinde John'un parmak izli kanı vardır.





Geçmişte kendisine yardım eden 
Santino için John, kendi kanından parmak izi bırakmıştır ve mafya kurallarına göre bu mührün sahibi olan kişinin istediğini yapmak zorundadır.

John, mühür olmasına rağmen Santino'un isteğini reddedecek ancak Santino, dışarı çıktığında John'un evini çok güçlü ateşli silahlar ile yok edecektir. Evsiz kalan John, köpeğini de alarak otel Continental'e gidecek ve otelin sahibi Winston ile görüşüp, kural gereği Santino'un isteğini yapması gerektiğini kabul edecektir. 

Bunun üzerine Santino'ya ulaşan John, Santino'nun kendi kız kardeşini öldürmek istediğini öğrenecek ve bunun için Roma'ya gitmesi gerekecektir. Babalarının bütün mirası kız kardeşi Gianna'ya kalınca bu durumu kabullenemeyen Santino, O'nun öldürülmesini istemektedir ve bu iş için en iyi kişinin John olduğunu düşünmektedir. John, aynı zamanda kız kardeşi Gianna'yı da tanımaktadır ancak kurallara uymak için O'nu öldürmeyi kabul edecektir. Roma'ya giden John, Roma'da ki Continental otele giderek işe başlayacak, burada kurşun geçirmez özel kıyafetler ve silahlar alacak, Gianna'nın bulunduğu yere girmek için haritalar bulacak ve yer altı geçitlerini kullanarak, o sırada bir parti veren Gianna'yı kendi odasında yalnız bir şekilde yakalayacaktır.





John'u görünce kendisini öldürmeye geldiğini anlayan Gianna, bunu kardeşinin istediğini öğrendikten sonra kendi hayatına kendi son vermek isteyecek ve kollarını keserek kendini öldürecektir.

Gianna'yı öldürdükten sonra odadan çıkan John'u, Gianna'ın sağ kolu Cassian görecek ve John ile aksiyon dolu bir mücadele içine gireceklerdir. Bu mücadelenin sonu Continental otelinde bitince ayrılmak zorunda kalacaklar ve diğer tarafta Santino, ablasını öldürdükten sonra John'un öldürülmesini isteyecek ve O'nun başına 7 milyon dolarlık bir ödül koyacaktır. 

Bu haber bütün suikastçılara, tetikçilere gidecek ve John, artık yolda yürüyemez hale gelecek şekilde sürekli tanımadığı kişilerin saldırısına uğrayacaktır. Her yerde gizlenmiş tetikçilerle mücadele etmek zorunda kalan John, eski bir dostu olan, kral lakaplı ve gizli bir yerde kendi çetesi ile yaşayan lideri bulacaktır ve O'ndan silah yardımı alarak Santino'yu öldürmeye gidecektir. Santino'yu bir davette bulan John, burada aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve Santino'nun neredeyse bütün adamlarını öldürecek, Santino ise sonunda Continental otele kaçacaktır. Burada güvende olduğunu düşünen Santino, otelin sahibi Winston'ı tehdit ettikten sonra otele gelen John, otelin kurallarına aykırı olmasına rağmen Santino'nun sözlerini dinlemeden O'nu öldürecektir ve köpeğini de alarak otelden ayrılacaktır.



Yanmış ve yok olmuş evine giden John'u, sonrasında otel Continental'ın görevlisi alacak ve Winston'ın yanına götürecektir. Winston, John'u kuralları gereği öldürmek zorundadır ancak O'na bir ayrıcalık tanıyacak ve John'un başı için verilen ödülün iki katı daha arttığını ve bu durumun uluslar arası olduğunu söyledikten sonra John'a bir saat süre vererek O'nu serbest bırakacaktır.

Bu konuşma sonrasında John'un Continental'e çalışan tetikçilerin arasından köpeği ile bir saat dolmadan kaçmaya çalışması ile film son bulacaktır.

Serinin ikincisi olan filmde John, karanlık geçmişinden kurtulmak istedikçe daha da batmak zorunda kalmıştır. Diğer bölümü gibi bitmek bilmeyen aksiyon sahnelerinin olduğu, aksiyon sevenlerin kaçırmaması gereken ve genellikle Roma'da geçen film suç, aksiyon ve gerilim filmidir.