Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Aralık 2019 Salı

Sinema: Hotel Artemis - Suçlular İçin Özel Olarak Hazırlanmış Bir Hastanede Yaşanan Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Hotel Artemis

Oyuncular; Jodie Foster, Sterling K. Brown, Dave Bautista
Yönetmen; Drew Pearce
Tür; Aksiyon, Suç, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Los Angeles'da bulunan ve silah kaçakçılarından suikastçılara, azılı katillerden hırsızlara kadar her türden suçlunun geldiği son teknoloji cihazlarla işletilen hastanede çalışan hemşire Jean Thomas'ın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Los Angeles'da bulunan Artemis Hotel, suçlular için özel olarak hazırlanmış ve kurucusu bir mafya babası olan ancak işletmesi bir hemşireye verilmiş gizli bir hastanedir. Buraya sadece belirli suçlu kategorisine giren suçlular alınmaktadır ve onlara gereken yardım yapılmaktadır. Hemşire Jean, bu hastanenin işletmecisidir ve çok uzun zamandır burada çalışmakta ve yaşamaktadır. Aynı zamanda güvenlik ile ilgilenen birde Everest isminde yardımcısı vardır. İkisi birlikte hastaneyi idare etmektedirler ve o sıralarda Los Angeles'da büyük bir isyan başlamıştır.







Yıl 2028'dir ve insanlar su kıtlığı yaşamaktadırlar. Devlet temiz su kaynaklarını özel şirketlere verince insanlar su ihtiyaçlarını karşılayamaz olmuşlardır ve toplumda büyük bir kaosa sebep olan isyanlar başlamıştır.

Her yerde isyancı gruplarla polisler arasında çatışmalar başlamıştır, Los Angeles tam bir savaş alanına dönüşmüştür. Böyle bir zamanda bir soygun yapmaya çalışan Waikiki ve kardeşi Honolulu, kaçtıkları sırada polislere yakalanacaklar ve açılan ateş sonrasında Honolulu yaralanacaktır. Aynı zamanda Honolulu, kaçarken bir tutsağın cebinden bir kalem çalmıştır ve henüz haberi olmasa da o kalemin içinde çok değerli olan Yakutistan kanaryaları vardır ve bu kalem ile içindekiler Los Angeles'in en büyük mafyası olan Kurt Kral'a aittir. 

Tüm bunlardan habersiz Waikiki, kalem yanlarında iken kardeşini Hotel Artemis'e götürecek ve hemşire burada O'na 3d yazıcı ile yapay bir kara ciğer üretecek ve tedavi etmeyi başaracaktır. Hastanede nano robotlardan, organ üretebilen 3d yazıcılara kadar bir çok teknolojik aletler vardır ve bu hotel Artemis'in sahibi ise Kurt Kral'dır. Waikiki, otele geldiğinde içeride bir silah tüccarı olan Acapulco ve usta suikastçı Nice vardır. Nice ile öncesinden tanışan Waikiki'nin, Acapulco ile aralarında gergin anlar yaşanacak ve Nice, O'na kendisindeki kalemin içinde bulunan Yakutistan kanaryalarını gösterecektir.








Ve bunların Kurt Kral'a ait olduğunu söyleyecek, O'ndan bir şey çalanın sonunun ölüm olduğunu ise herkes bilmektedir. Ancak öyle ki, Nice'ın da hotel Artemis'e gelmesinin nedeni kendisini kiralayan Detroid'in isteği üzerine Kurt Kral'ı öldürmektir ve bu ölümü gözündeki kamerada Detroid'e izletmektir.

Bu sırada hemşire Jean'ın ölen oğlunun arkadaşı olan bir polis otelin önünde yardım isteyince, otel kurallarını çiğnemiş olmasına rağmen Jean, O'na yardım edecek ve sonrasında geri gönderecektir. Ancak bu sırada yaralanmış olan Kurt Kral, kendi adamları ve oğlu ile birlikte otele gelecek, Jean adamlarını ve oğlunu kurallar gereği dışarıda bırakarak Kurt Kral'ı içeri alacak ve tedavi edecek, ancak bu tedavi sırasında O'na yüksek dozda uyuşturucu verip oğlunun ölümü ile bir alakası olup olmadığını sorgulayacaktır. 

Sorgu sonrasında Kurt Kral'ın oğlunu öldürdüğünü öğrenecek ve tam O'nu öldürmek üzere iken, hemşire Jean, Kurt Kral'ı öldürmek isteyen Nice'in otelin elektriklerini kesmesi ile makine sistemi bozulan Honolulu'nun yanına gidecektir ve yardım etmeye çalışacaktır. Bulunduğu sedyede aşırı uyuşturucunun etkisinde kalan Kurt Kral'ı ise yanına gelen Nice, boğazını keserek öldürecek ve diğer tarafta Honolulu'da ölecektir. Waikiki, kardeşini Nice'ın öldürdüğünü düşünerek O'nu vurmayı planlarken bundan vazgeçecek ancak sonrasında silah tüccarı Acapulco'nun saldırısına uğrayacaklardır.







Öldüğü sanılan Waikiki, vücudunda kurşun geçirmez yelek olduğu için kendine gelecek ve Acapulco'yu öldürecektir.

Diğer tarafta Kurt Kral'ın öldüğünü anlayan korumalar ve oğlu içeri girmeye başlayacaklar ve Nice ile Everest'e karşı  aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra hemşire ile yaralı olan Waikiki, bu sırada kaçmayı başaracaklardır. Ancak kaçarken karşılarına Kurt Kral'ın oğlu çıkacak ve hemşire Jane'i öldürmek isterken Waikiki, kendisindeki Yakustistan kanaryaları ile O'nu oyalayarak sonrasında öldürmeyi başaracaklardır. Uzun yıllardır dışarı çıkmayan hemşire Jane, ilk kez dışarı çıkmış olacak ve Wakiki'de aynı şekilde uzun zamandır yaşayamadığı özgürlüğünü yaşayacak ve ikisi de kendi yollarına gitmeye karar vereceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Suçlular için özel olarak hazırlanmış bir hastanenin içinde yaşanan aksiyon ve gerilim dolu olaylara tanık olacağınız ve Jodie Foster'ın harika oyunculuğunu izleyeceğiniz bir aksiyon, gerilim, suç ve bilim kurgu filmidir.