Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Breaking In - Çocukları İçin Yılmadan Mücadele Eden Bir Annenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Breaking In

Oyuncular; Gabrielle Union, Billy Burke, Richard Cabral
Yönetmen; James McTeigue
Tür; Aksiyon, Suç, Gerilim

Konusu; Film, babasından miras kalan evin kasasında gizlenmiş yüklü miktardaki parayı çalmak için eve gelen hırsızların, mirasın sahibi Shaun isimli annenin iki çocuğunu da rehin alması sonrasında gelişen gerilim yüklü olayları konu almaktadır.

Özeti; Shaun'un babası narkotikçiler tarafından aranan ve kendi bütün mal varlıklarını nakite çevirmiş bir iş adamıdır. O'nun evinde yüklü miktarda nakit para olduğunu öğrenen kişiler bir trafik kazasında ölmesine neden olacaklar ve sonrasında eve girerek gizli kasayı bulup bütün paraları almayı planlayacaklardır. Ancak o gün eve, evin miras kaldığı Shaun, iki çocuğu ile birlikte gelecekler ve evi satmak için emlakçıya göstereceklerdir. Eve geldiklerinde her yerde kameraların ve güvenlik sistemlerinin olduğunu, evin içindeki ve çevresindeki her yerin üst kattaki bir odadan izlenebildiğini ve bir kumanda ile evin içindeki bütün alanların kontrol edilebildiğini göreceklerdir.





Son derece büyük ve lüks olan bu eve, Shaun ve çocukları evde iken Eddie, Duncan, Sam ve Peter isimli dört soyguncu girecek ve gizlice çocukları tutsak alacaklar ve Sam'de o sırada dışarıda olan anne Shaun'u yakalamaya çalışacaktır.

Ancak Shaun, Sam'a karşı koyacak ve çocuklarının evin içinde tanımadığı insanlar tarafından tutsak alındığını görünce camı kırmak isteyecek, kırılmayan camın ardından kendisini kovalayan Sam ile ormana girecektir ve ormanda Sam'ı bayıltıp, bağlayacaktır. Hemen eve dönen anne Shaun, kapının mikrofon sistemi ile içeridekilerle konuşacak, onlara dertlerinin ne olduğunu soracak ama öğrenemeyecektir. 

Shaun'un telefonu olmadığı gibi çocuklarını da bırakıp yardım istemeye gidememektedir. Çocuklarını kurtarmak için plan yapmaya başlayan Shaun, eve gelen emlakçıyı görecek, arabasından inen emlakçı kadın evin kapısını çaldığında kapıyı Eddie açacak ve sanki evden biriymiş gibi davranmasından şüphelenen emlakçı, arabasına dönüp 911 ararken Duncan tarafından boğazı kesilerek öldürülecektir. Sonrasında soyguncular evin içinde kasa bulmak için her yeri dağıtacaklar, çocukları bir odaya kapatacaklar ancak kasanın yerini bulamayacaklardır. Bu sırada evin içine girmenin yollarını arayan Shaun, garajın kapısının açık kaldığını fark edecek ve gizlice içeri girecektir. İçeride çocuğunun oynadığı dronu kullanarak evin içindeki dedektör sistemini yanıltacak ve odaların içerisine girmeyi başaracaktır.





Sonrasında evin içindeki elektrik sistemini bozacak ve evin içinde bir kedi fare kovalamacası başlayacaktır. Diğer tarafta çocuklar Glover ve Jasmine, odadan çıkmanın yollarını arayacaklar, Jasmine, havalandırma borusundan diğer odaya geçecek ve orada annesi ile karşılaşacaktır.

Annesine bu insanların kasayı aradıklarını söyleyince kasanın yerini bilen Shaun, Jasmine'in odaya geri dönmesini ve onlara kasanın yerini söylemesini isteyecektir. Odaya dönen Jasmine, soyguncular odaya gelince onlara kasanın yerini gösterecek ancak şifresini annesinin bildiğini söyleyecektir. 

Bunun üzerine bahçede Sam'in boğazına bıçak dayamış şekilde bekleyen Shaun, diğerlerinin bahçeye gelmesini isteyecek ve Sam ve paraları almaları karşılığında çocuklarını değiştirmek isteyecektir. Ancak Eddie, bunu kabul etmeyip Sam'i silahla öldürecek ve kaçan Shaun, sonrasında çatıdan eve girmeye çalışacaktır. Bu  sırada soyguncular kasayı şifresiz bilgisayar programları ile açmayı başaracaklar ve paraları üçe bölüp evi yakarak, çocukları da öldürüp gitmeyi planlayacaklardır. Ancak Shaun, çatıdan içeri girmeye çalışacak, bu sırada Peter ve Duncan, çatıda çevresini saracak ancak Peter'ın çatıdan düşmesini sağlayan Shaun, kendisi de aşağı atlayacak ve diğer tarafta kendi ellerini çözüp kaçmayı başaran çocukları ile dışarıda karşılaşacaklardır.





Sonrasında hep birlikte ormana doğru kaçmaya başlayacaklar, bir araba bulacaklar ancak bindikleri arabaya arkalarından ateş edilince kaza yapacaklar ve kalan iki kişide dışarıda olduğu için Shaun ile çocukları eve geri dönerek kapıları kapatacaklardır.

Para çantası evde kaldığı için dışarıda paraları almadan gitmeyecek olan Eddie ve Duncan, az sonra eve gelen Shaun'un eşi Justin'i yaralayacaklar ve bu seferde Shaun'u Justin'i öldürmekle tehdit edeceklerdir. Yine bir plan yapan Shaun, çocuklarını dışarı gönderecek ve Eddie'ye kapıyı açacak, Eddie'yi paraları yakmak ile tehdit edip silahını bırakıp gitmesini isteyecek, bunu kabul eden Eddie, paraları alıp giderken arkasından gelen Duncan, O'nu öldürecek ve Shaun'u da öldürmeye çalışırken bıçağını Shaun'a kaptıracaktır ve kendisi ölecektir. 

Bu olay sonunda bir araya gelip birbirine sarılan ailenin görüntüleri ve Shaun'un bir anne olarak ailesine tüm yaşananlara rağmen '' Ben İyiyim '' diye seslenmesi sonrasında film son bulur.

Gerçek bir annenin çocukları ve ailesi için canını hiçe sayacak şekilde verdiği mücadelelere tanık olacağınız, annelik iç güdüsünün her şeyin üstünde bir güç olduğunu gösteren yapıt, oldukça sürükleyici ve heyecan verici sahneleri ile bir aksiyon, suç ve gerilim filmidir.