Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Aralık 2019 Cuma

Sinema: Boş Oda 2: İlk Kurgu - Vacancy 2: The First Cut - Boş Oda Saldırılarının İlk Kurgusu... / Konusu, Özeti, Afişler

Boş Oda 2: İlk Kurgu - Vacancy 2: The First Cut

Oyuncular; Agnes Bruckner, David Moscow, Beau Billingslea
Yönetmen; Eric Bross
Tür; Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Serinin ikincisi olan film, aynı otelde ilk saldırıların nasıl başladığını konu almaktadır.

Özeti; İzbe bir otel olan Meadow'da Gordon ve Reece birlikte çalışmaktadırlar ve otelin odalarına kameralar yerleştirmişlerdir. Otelde kalan çiftlerin birlikteliklerini gizli kameraya çekip bu elde ettikleri görüntüleri satarak para kazanmaktadırlar. Yine bir gece yarısı gelen iki yeni evli çiftin cinsel birlikteliklerini kameraya çekecekler ve onlar gittikten sonra başka bir çift daha gelecektir. Smith ismindeki gelen adamın yanında birde kadın vardır ve onlara bir oda veren Gordon, Reece ile birlikte odalarını izlemeye başladıklarında Smith'in otele getirdiği hayat kadınını yatakta bıçaklayarak öldürdüğüne tanık olacaklardır ve bu anın görüntülerini kameraya çekeceklerdir.



Sonrasında Smith'i, odadan çıkarken bayıltacaklar ve bir odaya bağlayıp kapatacaklardır. Bu olay sonrasında çektikleri gizli kamera görüntülerini almaya gelen ortakları, yeni evli çiftin gizli kamera görüntülerini çok beğenmeyince sonrasındaki Smith'in işlediği cinayetin görüntülerini izletecekler ve bunun üzerine Smith ile konuşmaya giden Gordon ve diğerleri, Smith ile konuşup, bu tarz cinayet videolarından çok fazla para kazanabilecekleri düşünüp, Smith ile birlikte çalışmaya karar vereceklerdir.

Smith için bu iş istediği ve arzuladığı bir şey olduğu için onlarla seve seve çalışmayı kabul edecektir. Bunun üzerine oteli hazırlamaya başlayacaklar ve ilk müşterilerini bekleyeceklerdir.

Bu sırada otele yakın bir yol üzerinde bulunan üç arkadaş, Jessica, Caleb ve Tanner, bir karavan ile Jessica'nın ailesini ziyarete gitmektedirler ve yolda çok yorgun oldukları için bu tuzaklar ve psikopatların olduğu otelde kalmaya geleceklerdir. Gordon, onlara bir oda verecek ve odaya giren Jessica ile Caleb'e, sonrasında arka pencereden gelen Tanner'de katılacak ve Tanner'i fazla para ödememek için yan odaya sokacaklardır. Yan odada Tanner, televizyonu açtığında Jessica ile Caleb'in görüntülerine şahit olacak ve hemen onlara haber verecektir. Bu olay sonrasında panik ile odadan gitmeye karar verecekler ve arabalarına bindiklerinde iki araba ile, ellerinde kamerayla Gordon ve diğerleri onların önünü kesecektir ve odalarına girmeleri için zorlayacaktır. Üç arkadaş korku içinde odalarına girecekler ve banyonun camından dışarı kaçmaya çalışacaklar, Tanner ve Jessica çıkmayı başaracak ancak Caleb'i yakalayan Smith, bir sandalyeye oturtarak bıçaklayıp öldürecektir. 



Bunun üzerine Caleb'i kurtaramayacaklarını anlayan Jessica ve Tanner, ormana doğru kaçacak ve aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda ormanın derinliklerinde bir çiftçinin evine ulaşacaklardır.




Uykularından kalkan çiftçi Otis ve eşi, Jessica ve Tanner'in söylediklerine inanmayacaklar, bunun üzerine polisi aramalarını isteyecekler, ancak Otis ile Gordon dost oldukları için Otis, polisi aradığını söyleyerek otelci Gordon'u arayacak ve eşinin de haberi yokken eve üç psikopat gelerek Otis ve eşini öldürüp, Jessica ile Tanner'i yakalamaya çalışacaklardır.

Bu kovalamaca sonunda yakalanan Tanner'i yine kameraya çekerken öldürecekler ve Jessica için özel bir ortam hazırlayıp öldürmek için otele götüreceklerdir. Jessica, bir odada sandalyeye bağlı iken elindeki bıçak ile kendini çözecek ve yanına O'na işkence etmek için gelen Smith'in yüzüne bıçağı saplayarak kaçmayı başaracaktır. 

Kaçtıktan sonra cesetleri attıkları evin altındaki alana giren Jessica'yı bulmakta zorlanacaklar ve Reece, evin altındaki alana girince saklanan Jessica, tavandaki çivilerin avantajını kullanarak O'nu öldürmeyi başaracak, sonrasında dışarı çıkıp otelin yanındaki gölete girip Gordon'u öldürecek ve son olarak Smith'i de benzin ile yakarak otelin bulunduğu alandan ayrılacaktır. Sonrasında gün aydınlanacak ve Jessica'yı bulan insanlar O'nu polislere teslim edecek ancak polisler olay yerine geldiğinde cesetler dışında hiç bir şey bulamayacaklardır. Sonrasında anlaşılacak ki Smith, ölmemiştir ve o gece otelde olmayan video görüntülerini satan iş birlikçi ile başka yerde işlerine devam etmektedirler. Böylelikle film son bulur.

İlk filminden daha fazla gerilim dolu anların yaşandığı, olayların ilk nasıl başladığı ve tam olarak neden yapıldığının anlaşıldığı, öldürmekten zevk alan bir psikopat ile video görüntülerinden para kazanmayı amaçlayan insanların ortaklaşa yürüttüğü olayların sahnelendiği aksiyon, gerilim ve korku filmidir.