Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Bay Evet - Yes Man - Her Şeye Evet Diyen Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bay Evet - Yes Man

Oyuncular; Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper
Yönetmen; Peyton Reed
Tür; Dramatik Komedi

Konusu; Film, her şeye hayır demeye alışmış bir adam olan Carl'ın, bir kişisel gelişim programına katılması ve her şeye evet demeye başlaması ile gelişen romantik ve komedi dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Carl, bir bankada çalışan, eşinden ayrılmış, yalnız yaşayan ve karamsar bir şekilde her şeye hayır demeye alışmış bir adamdır. Her şeyin üst üste geldiği bir dönemde bankada iken eski bir arkadaşına rastlayacak ve arkadaşı O'na bir kişisel gelişim programından bahsedecektir. Her şeye evet diyerek hayatın düzenlenmesi ile ilgili bir yöntemi olan bu kişisel gelişim programına katılması için bir broşür bırakacak ve Carl, kötü geçen günün ve kabusların sonrasında bu broşürü görecek ve kişisel gelişim programına katılmaya karar verecektir. Bir çok insanın bulunduğu bu toplantıya katılan Carl, burada Terrence Bundley isminde programın kurucusu ile tanışacak ve Terrence O'na artık her şeye evet demesi ile ilgili yönlendirmelerde bulunacaktır.





Carl, istemeden de olsa bu programı evrenle yapılan bir anlaşma olarak görüp uygulamaya başlayacaktır. Toplantı alanından çıktıktan sonra bir evsiz, Carl'dan kendisini ıssız bir park alanına götürmesini isteyecek ve Carl, bu isteğe evet demek zorunda kalacaktır.

Arabasındaki evsiz, sonrasında da telefonunu alacak ve şarjı bitene kadar konuşacak, arabadan inerken de Carl'dan bütün parasını isteyecektir ve Carl, anlaşma gereği O'na bütün parasını verecektir. Ardından geri dönmeye çalışırken arabasının benzini bitecek ve yürüyerek aradığı bir benzin istasyonuna ulaşacak, burada da Allison ile tanışacaktır. Allison ile sempatik bir tanışma anı yaşadıktan sonra Allison, motoru ile Carl'ı arabasının olduğu yere bırakacak ve burada ayrılırken sempatik bir öpüşme anı yaşayacaklardır. 

Ve Carl, bu olayın evrenle yaptığı evet ile ilgili anlaşma nedeni ile olduğunu düşünecek ve bu olaydan sonra artık çok daha isteyerek her şeye evet demeye başlayacaktır. Bankaya gelen herkesin istediği krediyi onaylayacak, komşusu olan yaşlı kadın Tillie ile istemeden bir cinsel deneyim yaşayacak, banka müdüründen hoşlanmamasına rağmen bütün isteklerini kabul edecek ve çok iyi dost olacak, bir İran'lı kadınlarla sohbet sitesinden iran'lı bir kadın ile buluşacak ,dil kursuna, müzik kursuna gidecek ve bir çok konuyu kabul eder yaklaşımı sayesinde yolda kendisine uzatılan bir tanıtım reklamını da alacak ve gittiği barda kendisine uzun zamandır ulaşamadığı Allison ile karşılaşacaktır.






Bunun üzerine Allison ile çıkmaya başlayacaklar ve Carl, evrenle yaptığı bu evet anlaşmasının çok doğru olduğuna inanacaktır.

Allison'ı O'na getirmiştir ve Allison ile çok özel ve eğlenceli günler geçirdikten sonra yine bir hava alanındayken Carl ve Allison, FBI tarafından alıkonulacak ve bir yanlış anlama nedeni ile Carl'ı yaptıkları yüzünden terörist sanacaklardır.

Ancak bu sırada Allison, Carl hakkında bilmediği gerçekleri öğrenecektir ve bu gerçekler hoşuna gitmediği için O'nu terk edecektir. Evrenle yaptığı evet anlaşması yüzünden Allison üzerinde ısrarcı bile olamayan, git demesi üzerine gitmek zorunda kalan Carl, bu duruma dayanamayıp bir çare bulmak için sonrasında programın kurucusu olan Terrence Bundley'in arabasına gizlice binecektir ve aniden Carl'ı gören Terrence, kaza yapacak ve ikisi de gözlerini hastanede açacaktır. Hastanede kendine gelen Carl, Terrence'a her şeye evet demek ile ilgili problemlerinden bahsedince Terrence, O'na bunun bir evre olduğunu ve belirli bir süreden sonra artık istemediğin şeylere hayır diyebileceğini anlatacak ve bunu duyan Carl, hemen Allison'ın yanına gidecek ve açılmış olan aralarını düzeltmenin bir yolunu bulacaktır.






Yaşanan olaylarda Carl'ın masum olduğunu anlayan Allison, O'nu affedecek ve aşk dolu öpüşmeleri sonrasında insanlara yardım etmekle ilgili bir hayat tarzını benimseyecekler, evetçilerden alarak yoksullara dağıtacaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Oldukça komik ve eğlenceli bir Jim Carrey filmi ile karşı karşıya kalacağınız, hayattaki her şeye evet diyerek içinde bulunduğu depresif durumdan kurtulan ve sonrasında nelere evet demesi gerektiğini anlayan bir adamın komedi dolu hikayesine tanık olacağınız, romantik ve dramatik komedi filmidir.