Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Kasım 2019 Cumartesi

Sinema: Tünel - The Tunnel - Çöken Bir Tünel İçinde 35 Gün Boyunca Yaşam Mücadelesi Veren Bir İnsanın Hikayesi.. / Konusu, Özeti, Afişler

Tünel - The Tunnel

Oyuncular; Jung-woo Ha, Bae Doona, Nam Ji hyun, dal-su Oh
Yönetmen; Kim Seong-Hun
Tür; Dram, Gerilim

Konusu; Film, arabası ile yolculuk yapan bir adamın bir tünele girmesi sonrasında çöken tünel içinde 35 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Ha Lee, kızının doğum gününü kutlamak için bir yaş pasta alıp araba ile bulundukları şehre doğru yol almaktadır. Yol üzerinde bir benzin istasyonunda duracak, burada yanlışlıkla deposunun tamamen doldurulması ile fazla zaman kaybedecek ve iki şişe su alarak yoluna devam edecektir. Yolda girdiği tünel birden çökmeye başlayacak ve ne olduğunu anlayamadan taş yığınlarının altında kalacaktır. Kendine geldiğinde arabasının içinde sıkıştığını gören Ha Lee, çevresinin tamamen taş yığınları ile dolu olduğunu fark edecektir.






Hemen telefonu ile yardım merkezlerini arayacak ve durumunu bildirecek, bunun üzerine arama kurtarma çalışmaları başlayacaktır. Çöken tünel girilmesi çok zor bir alandadır ve yetkililer buraya ancak bir kaç hafta içinde ulaşabileceklerini söylemektedirler.

Bu zaman zarfında Ha Lee'nin beslenmesi için 2 şişe suyu ve bir kutuda yaş pastası vardır. Bunları idareli bir şekilde kullanması gerekmektedir ve arabanın içinde hayat mücadelesi verecektir. Telefonunun şarjının da bitmemesi için idareli kullanmak zorundadır. 

Diğer tarafta insanlar bu olayı duyacaklar ve Güney Kore halkı tamamen tünelin enkazında kalan Ha Lee'nin kurtarılması konusuna odaklanacaklardır. Hükumet yetkilileri de Ha Lee'nin kurtarılması için bütün imkanlarını kullanacak ve kurtarma çalışmaları başlayacaktır. Öncelikle Ha Lee'nin yerinin tespit edilmesi gerekmektedir ve yukarıdan bulunduğu yere kazı çalışmaları yapılacaktır. Saptadıkları bir bölgeden kazı çalışmalarına başlarlar ve bu çalışma günlerce sürecektir. Diğer tarafta Ha Lee, bulunduğu yerde bir köpek görecek ve ardından bir kızın sesini duyacaktır. Bulunduğu yerde yalnız değildir, kendisinden yardım isteyen başka biri daha vardır ve O'da enkaz altında mahsur kalmıştır. 





Sürünerek dar alanlardan yollar açarak sesin geldiği yere doğru gidecek ve arabanın içine tamamen sıkışmış olan kızı görecektir.

Kız, şoför koltuğunda kalmıştır ve üzerine büyük bir taş parçası çökmüştür. Bulunduğu yerden kımıldayamayan kıza Ha Lee, yardım edecek, su içirecek ancak belirli bir süre sonra kız hayatını kaybedecektir. Bunun üzerine köpek ile yalnız kalan Ha Lee, geriye kalan pastasını da köpeğe kaptırmıştır, suyu da oldukça azalmıştır.

Sürekli dışarı ile iletişimde olan Ha Lee'ye suyu bittiği zaman kendi idrarını içmesi söylenmiştir ve suyu bitince artık bunu denemek zorunda kalmıştır. Görevliler kazı çalışmalarını ilerletmişlerdir ancak ulaştıklarını sandıkları bir anda yanlış yeri kazdıklarını anlamışlardır ve bu çalışmalar için 17 gün geçmiştir. Haritanın yanlışlığı ile bu hatayı yapan yetkililer, yeni kazı bölgesinde de çalışmalara başlamışlardır ancak bunun için bir 17 gün daha gereklidir. Artık Ha Lee'den umutlarını kesecekler, enkazın altında yaşam mücadelesi veren Ha Lee'nin telefonunun da şarjı bitince artık ölmüş olabileceğini düşünmeye başlayacaklardır. Oysaki Ha Lee, yaşamaktadır ve enkazın içinde boş bir alan bulmuştur ve köpek ile orada yaşam mücadelesi vermektedirler.







Aynı zamanda diğer arabadan köpek maması bulmuştur ve bununla beslenmeye çalışmaktadır. Ve kazı çalışmaları sırasında görevlilerden biri hayatını kaybedince insanların artık tahammülü kalmayacak ve kazı çalışmalarını bitirmek isteyeceklerdir.

Bunun için Ha Lee'nin eşine bir belge imzalatacaklar ve kazı çalışmalarını durduracaklardır. Ancak işçilerin arasından Ha Lee ile telefonla görüşen ve O'nu kurtaracağına söz veren Dae Kyung, son kez kazdıkları alanın içine girecek ve orada Ha Lee'den bir iz arayacak ve sonrasında Ha Lee'nin arabanın kornasına bastığını duyacak ve ekip ile yeni kazdıkları alanın içine girerek enkazın içindeki baygın haldeki Ha Lee'yi 35 günün sonunda kurtaracaklardır. 

Yanındaki köpekte yaşamaktadır ve kurtarma görevlileri ikisini birden kurtaracaklardır. Bu güzel olay sonrasında Ha Lee, tedavi görecek ve kendisine geldikten sonra eşi ile birlikte kızına doğru araba ile giderken yine bir tünelden korku ile geçtikten sonra film son bulacaktır.

35 gün boyunca yerin altındaki enkazın içinde yaşam mücadelesi veren bir insanın yaşadığı zorluklara tanık olacağınız, Güney Kore yapımı dram ve gerilim filmidir.