Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

1 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Görünmez Adam - Hollow Man - Görünmeyen Tehlike - Görünmez Olunca Tehlikeli Olan Bir Bilim Adamının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Görünmez Adam - Hollow Man - Görünmeyen Tehlike

Oyuncular; Kevin Bacon, Josh Brolin, Elisabeth Shue
Yönetmen; Paul Verhoeven
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, görünmezlik serumunu bulan bir bilim adamının bu serumu kendi üzerinde kullanması sonrasında yeniden görünür olmayı başaramayınca yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Sebastian Caine ve ekip arkadaşları canlı organizmaları görünmez kılan bir serum bulmuşlardır ve bu serum hayvanlar üzerinde olumlu sonuçlar vermiştir. Ancak uzun zamandır görünmez yapan bu serumun birde yeniden görünür yapabilecek olanını bulmaya çalışmaktadırlar. Bir çok hayvanı görünmez yapmışlardır ve uzun uğraşlar sonucu Sebastian, görünür olmak için gereken serumu bulur. 





Görünmez yaptıkları goril üzerinde bu serumu denediklerinde sonuç olumlu çıkar ve goril eskisi gibi yeniden görünür hale gelir.

Bu serumu da bulmaları sonrasında Sebastian, görünmezlik serumunu kendi üzerinde deneyimlemek isteyecek ve bir kaç gün görünmez olduktan sonra yeniden O'nu görünür yapmaya karar vereceklerdir.

Görünmez bir insan olmanın nasıl bir his olduğunu deneyimlemek isteyen Sebastian'a bu serumu verecekler ve çok büyük bir acı ile hücreleri yavaş yavaş görünmez olmaya başlayacak ve sonunda tamamen görünmez bir hal alacaktır. Belirli bir süre uyuduktan sonra kendisine gelen Sebastian, uyku sorunu çekmeye başlayacaktır. Çünkü göz kapakları da şeffaf olduğu için gözünü kapatamamaktadır. Laboratuvarın içinde görünmez bir şekilde zaman geçiren ve bunu eğlenceli bulan Sebastian, bir kaç gün geçtikten sonra yeniden görünür olmak isteyecek ve serumu aldığında bir şeyler ters gidecek, kalbi durma noktasına geldiğinde yeniden görünmez hale geri dönecektir.





Yani görünür kılan serum insan üzerinde başarılı sonuç vermemiştir ve Sebastian, görünmez hali ile kalmıştır. Bir yandan ekip arkadaşları yeni serum için çalışmalar yaparken Sebastian'da kapalı bir şekilde laboratuvarda beklemektedir ve O'nu sadece ısıya duyarlı özel tasarlanmış gözlüklerle ve kameralarla görebilmektedirler.

Ancak zaman geçtikçe Sebastian'ın psikolojisi bozulacak, sürekli üzerinde deneyler yapılması, uykusuzluk ve radyasyona maruz kalması gibi olumsuz durumlar yüzünden dışarı çıkmak isteyecektir ve kendi evine gidip, karşı komşusu olan ve yalnız yaşayan genç bir kadının evine girerek, önce O'nu korkutacak, sonra tecavüz edecektir. 

Sebastian, artık kontrolden çıkmıştır, insanları rahatsız etmekten zevk alır hale gelmiştir. Görünmezliğin verdiği özgürlüğü olumsuz olarak kullanmaktan hoşlanmaktadır. Ve böyle bir durumda iken Sebastian'ın laboratuvardan çıkmaması gerekmektedir ve bu durumu anlayan ekip arkadaşları, O'nu kendilerinden sorumlu olan ve kariyerlerine son verecek işlemleri başlatacak doktora şikayet ederler ancak Sebastian, gizlice evine girerek bu doktoru havuzunda boğarak öldürür. Sonrasında laboratuvara gelerek ekip arkadaşlarını teker teker öldürmek için plan yapacaktır. Giriş ve çıkışları kapatacak ve laboratuvarın içinde kedi fare oyunu oynamaya başlayacaklardır. Kendilerindeki gözlüklerle de bir yere kadar görmeyi başaran ekipten bir çoğunu Sebastian öldürecek ve en sona eski sevgilisi Linda ve O'nun yeni sevgilisi, aynı zamanda Sebastian'ın iş arkadaşı olan Dr. Matthew kalacaktır. 





Linda ve Matthew'i donarak ölmesi için ısı ayarlı bir odaya kapattıktan sonra laboratuvarı patlatıp kaçmayı planlayan Sebastian, Linda'nın odadan çıkmanın bir yolunu bulması sonrasında O'nu yakarak etkisiz hale getirmesi ile yaralanıp çıkmayı başaramayacaktır. 

Üzerindeki elbiseler yandıktan sonra yeniden görünmez olan Sebastian, Linda'ya saldıracak ancak bu sırada arkasından gelen Matthew tarafından yediği darbe ile bayılacaktır. Yeniden ayağa kalkan Sebastian, Linda ve Matthew'e elindeki demir ile saldırmak üzere iken elektrik şalterlerine vuracak ve elektrik çarpması nedeni ile yere yığılacaktır. 

Bu sırada yarı görünmez hale gelen ve iskeleti belli olan Sebastian'ı öldü sanan Linda ve Matthew, laboratuvarda çıkan patlamadan kaçarken yine Sebastian, peşlerine takılacak ve bu sefer Linda, son kez O'nu asansör boşluğundan aşağı atarak öldürecektir. Bu olay sonrasında Sebastian, ölecek ve film de son bulacaktır.

Kendisini görünmez yapmayı başaran bir bilim insanının akli dengesini yitirip insanları rahatsız etmek ve kötülük yapmaktan haz almaya başlaması ile gelişen olayların konu edildiği, yer yer aksiyon sahneleri de olan gerilim ve bilim kurgu filmidir.