Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Kasım 2019 Cuma

Sinema: Fractured - Beyin Travması Geçiren Bir Babanın Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Fractured

Oyuncular; Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky
Yönetmen; Brad Anderson
Tür; Gizem, Psikoloji, Gerilim

Konusu; Film, bir araba yolculuğu sırasında ailesi ile birlikte kaza geçiren bir adamın eşini ve kızını hastaneye götürmesi sonrasında yaşanan gizemli ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Eşi ve kızı ile birlikte Minneapolis'e doğru araba ile yolculuk eden Ray, yol üzerinde kızının tuvalet ihtiyacı için bir tesiste mola verirler. Eşi Joanne ve kızı Peri, tuvalete gidip geldikten sonra kızının bir eşyasının tuvalette kalması nedeni ile Joanne, tekrar tuvalete gidecek ve bu sırada Ray, arabanın arka koltuğundan kızını indirecek ve kayıp olan bir eşyasını arayacak, ardından arabanın dışında ve arkasında kalan kızına bir köpek yanaşacak ve Peri, köpekten korkup geriye doğru adım atmaya başlayınca Ray, kızının arkasındaki boşluk inşaat alanına düşmemesi için mücadele ederken kızı ile birlikte boşluğa düşeceklerdir. 






Ardından kendine geldiğinde eşi Joanne, yanına gelmiş olacak ve kızını da alarak hastahaneye gideceklerdir. Hastaneye geldikten sonra belirli bir süre bekleyip sıraya girecekler ve Peri'yi muayene eden doktorlar kafasında sorun olabileceğini düşündükleri için röntgen çekilmesine karar vereceklerdir.

Bunun üzerine Joanne ve Peri, birlikte Ray'in yanından ayrılacaklar ve Ray, onları bekleme salonunda bekleyecektir. Aradan uzun bir zaman geçecek ve geri gelmeyen ailesini merak etmeye başlayan Ray, yetkililere soracak ama eşinden ve kızından haber alamayacaktır. 

Beklemekten yorulan Ray'e ailesi ile ilgili kayıtların olmadığı söylenecek, bunun üzerine çılgına dönen Ray, hastahanede ters giden bir şeylerin olduğunu düşünerek hasta odalarını aramaya başlayacak, kendileri ile ilgilenen hemşirelerle görüşecek ancak Ray'e kafasındaki yaralanma için geldiği söylenecektir, ailesi hakkında kimsenin bir bilgisi yoktur. Bu olay üzerine Ray, sinirlenecek ve O'nu bu halinin verdiği rahatsızlık yüzünden bir odaya kapatacaklardır. Kapalı kaldığı bu odadan kaçmayı başaran Ray, dışarıda polisleri görecek ve onlardan yardım isteyecektir. Polislerle beraber hastaneye gelerek ailesinin kaybolduğunu ve hastanede olduğunu söyleyecek, ilgili doktorlarla görüşecekler, kamera kayıtlarına bakacaklar ancak Joanne ve Peri'den bir ize rastlayamayacaklardır. 







Bunun üzerine hastahanenin psikiyatristi ile görüşen Ray, hep birlikte kazanın olduğu yere gidilmesi kararını alacaklar ve kazanın olduğu yerde kızının kanına rastlayacaklardır. Burada psikiyatrist Ray'e bir travma geçirdiğini ve olayları yanlış yorumladığını söyleyecek, onlara gerçekte ne olduğunu Ray'in bildiğini ama beyninin bunu kabul etmediği için O'na oyunlar oynadığını anlatacak ancak bu sırada Ray, kazaya sebep olan köpeği görünce kendisinin haklı olduğunu düşünecek ve polislerin silahını alarak orada bulanan herkesi bir yere kapatıp elinde silah ile yeniden hastahaneye gidecektir. 

Burada şüphelendiği alt kata girmeye çalışacak, alt katın asansörü kilitlidir ve anahtarı almak için güvenlik görevlisini öldürmek zorunda kalacak, sonrasında alt kata indiğinde doktorların insanların zorla organlarını aldığını görecektir. Bir çok insanın organlarının çalındığını gören Ray, bu sırada kendi kızının da organlarının alınmak üzere olduğunu görecek ve içeriye girerek doktorlara müdahale edecek, baygın haldeki olan eşini ve kızını bir sedyeye bindirerek hastaneden çıkıp, arabalarına binerek uzaklaşacaktır.

Ancak bu sırada olayların gerçek yüzü anlaşılacak ve aslında Ray'in bir beyin travması geçirdiği, kazanın ilk yaşandığı zaman kızının öldüğü ve bunun üzerine Joanne'yi kendi istemeden öldürdüğü ve onların cansız bedenini arabanın bagajına yerleştirdiği ortaya çıkacaktır. En ilginç olanı da hastanede gördüklerinin hepsinin bir yanılgı olduğu ve hastaneden eşi ve kızı diye getirdiği kişinin ameliyat olan bir hasta olduğu gerçeğidir. Arabanın arkasındaki koltukta bu hasta baygın halde bulunuyorken Ray, O'nu eşi Joanne olarak görmektedir ve bu şekilde yanılgılar içinde yolculuğa devam etmektedir. Böylelikle film son bulur.

Filmde tam olarak neler yaşandığını ancak sonlarına doğru anlayabileceğiniz, bir travma sonrasında gerçeklik algısı değişen bir babanın yaşadığı ve yaşattığı gerilim dolu olaylara tanık olacağınız, oldukça sürükleyici ve yer yer aksiyon ve dram sahneleri de olan gizem ve psikolojik gerilim filmidir.