Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Ekim 2019 Salı

Sinema: Troller - Trolls - Her Zaman Mutlu, Sevgi ve Hayat Dolu, Rengarenk, Dans Etmeyi Seven Minik Troller... / Konusu, Özeti, Afişler

Troller - Trolls

Oyuncular; Anna Kendrick, Justin Timberlake, Gwen Stefani
Yönetmen; Mike Mitchell, Walt Dohrn
Tür; Müzikal, Macera, Aile, Animasyon

Konusu; Film, her zaman mutlu, sevgi ve hayat dolu, rengarenk, dans etmeyi seven minik Trollerin, onların tam aksi gibi yaşayan dev Bergen'lara karşı verdikleri macera dolu mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Troller, minik ve kendi dünyaları çok renkli, eğlenceli, sürekli mutlu olan, dans etmeyi seven, günün belirli saatlerinde sarılarak partiler yapan çok sevimli yaratıklardır. Uzayan saçları ile bir çok şey yapabilmektedirler ve aynı bölgelerde yaşayan Bergen ismindeki dev yaratıklar ise trollerin aksine, oldukça mutsuz, kötümser, renksiz ve dans etmeyi bilmemektedirler.








Bergen'lar, mutlu trollerin bu mutlu hallerini görünce onlar gibi mutlu olabilmek için trol yemenin doğru olacağı kanısına varırlar ve yılın bir günü trol yeme bayramı olarak ilan ederler.

Yakaladıkları trolleri yedikten sonra onların mutluluğunun kendilerine geçtiğine inanan Bergen'lar, en son trol bayramında bütün trollerin kaçmayı başarmasından sonra uzun bir süre trol bulamamışlardır. Ve bu bayramda Bergen kralının oğlu ilk kez trol yiyecektir ama troller kaçınca bu hayali gerçekleşememiştir. Bunun üzerine Bergen kasabasından trolleri yakalayan şefi kovacaklar ve aradan yıllar geçecektir. 

Kaçan troller, ormanda kendilerine güvenli bir alan bulacaklar ve artık burada yaşayacaklardır. Trol kralının kızı olan Poppy, artık büyümüştür ve trollerin prensesi olmuştur. Aynı zamanda trollerin arasında geçmişte yaşadığı üzücü olaydan dolayı hayatı hep olumsuz algılayan ve Bergen saldırısına karşı önlemler alan Çalı isminde bir trol daha vardır. Trollerin yılın en büyük partisini verdikleri gece, etrafa saçtıkları ışık ve gürültü yüzünden Bergen şehrinden kovulan Şef, trollerin yerini fark edecek ve aralarından bir kaçını yakalayarak Bergen'ların yeni kralına götürecektir.








Arkadaşları çalınan Poppy ve Çalı, birlikte onları kurtarmak için yola çıkacaklar, yolda macera dolu bir çok olay yaşayacaklar ve şakacı bulut ile tanışacaklardır.

Bergen şehrindeki trol ağacına ulaştıktan sonra arkadaşlarının yerini bulacaklar ve Bergen kralının sarayında çalışan ve krala aşık olan bulaşıkçı Bergen kız ile tanışacaklardır. Troller, O'na yardım ederek güzel görünmesini sağlayacak ve Kral'ın dikkatini çekecek, bu vesile ile kral ile aralarında bir aşk başlayacaktır. Ama bu sırada yakalanan trollerden biri bütün trollerin yerini ispiyonlamıştır ve şef, hepsini bulundukları yerden yakalayıp özel trol gününde yenmesi için getirmiştir. 

Bunun üzerine bütün troller, Poppy, Çalı ve arkadaşları büyük bir tencerenin içine atılacak, yeni adı Parlak Pırıltı olan Bergen bulaşıkçı kız, sonrasında kendisine yardım ettikleri için trol gününde hepsini bu tencereden çıkarıp özgür bırakacaktır. Trol yemeden mutlu olamayacağını düşünen Bergen'lara Poppy'nin bir sürprizi olacak ve arkadaşlarını da yanına alıp Berger şehrine geri dönecektir. Burada Poppy, Parlak Pırıltı'yı cezalandıran Bergen'lara, kral ile Parlak Pırıltı'nın arasındaki aşktan, sevgiden bahsedecek ve mutluluk için trol yemeye gerek olmadığını, dans etmenin, sarılmanın, içlerindeki mutluluğu ortaya çıkarmalarının gerekli olduğunu anlatacak ve artık Bergen'lar da trol yemeden mutlu olmayı öğreneceklerdir.







Bu olay sonrasında tamamen renksiz olan Bergen şehri renklerle kaplanacak ve artık Trollerle Bergen'lar mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Rengarenk ve çok sevimli trollerin müzik ve eğlence dolu yaşantılarını izleyeceğiniz, mutluluğun ve sevginin içimizde olduğuna dair pozitif ve öğretici yönlendirmeleri olan müzikal, macera, aile ve animasyon filmidir.