Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Şrek 1 - Shrek 1 - Şrek Macerası Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Şrek 1 - Shrek 1

Oyuncular; Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz
Yönetmen; Andrew Adamson, Vicky Jenson
Tür; Aile, Macera, Romantik, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, yeşil bir dev olan Şrek'in kendi bataklığını kurtarmak için yola çıktığı macerada, geceleri kendisi gibi yeşil bir dev olan prenses Fiona ile karşılaşmasını ve sonrasında yaşanan romantik ve eğlenceli olayları konu almaktadır.

Özeti; Şrek, ormanda çevresi bataklıkla kaplı bir evde yalnız yaşayan yeşil bir devdir. O dönemin lordu Farquaad, ülkedeki bütün masal kahramanlarını toplattırmaktadır ve toplanan masal kahramanları arasında konuşan sevimli eşekte vardır. Lordun askerleri tarafından kovalanan eşek, Şrek ile karşılaşacak ve eşeği askerlerden Şrek kurtaracaktır ve aralarında bir dostluk başlayacaktır. Şrek ilk başta ne kadar istemese de sonrasında eşek ile aynı maceraya atılmak zorunda kalacaklardır.





Şhrek'in bataklığına gittiklerinde o gece birden evin çevresi tamamen masal kahramanları ile dolacak ve bu durumu düzeltmek için Şhrek, yanına eşeği de alarak lord Farquaad ile görüşmeye gidecektir. 

Bu sırada lord Farquaad, kral olmak için bir prenses aramaktadır ve kendisindeki sihirli aynanın sunduğu seçenekler arasından prenses Fiona'yı seçmiştir. Ancak bilmediği şey, prenses Fiona'nın bir büyünün etkisinde olduğudur ve güneş battıktan sonra yeşil bir deve dönüşeceğidir. 

Fiona, aynı zamanda çevresi lavlarla kaplı ve bir ejderha tarafından korunan kulede hapistir. Lord Farquaad, prensesi kurtarması için askerleri arasında seçim yaparken Şhrek gelecek ve bütün askerlerle savaşıp hepsini mağlup edecektir. Bunun üzerine lord Farquaad, Şhrek'e bir anlaşma önerecek ve prenses Fiona'yı kurtarması karşılığında bataklığına yeniden sahip olabilecektir. Bu anlaşmayı kabul eden Şrek, eşek ile birlikte yola çıkacaklar ve prenses Fiona'nın bulunduğu kuleye geleceklerdir. Burada ejderha ile mücadele edecekler, ancak ejderha eşeğe aşık olacak ve bu fırsatta Şhrek'te prenses Fiona'yı kapalı kaldığı kuleden kurtaracaktır.





Prenses Fiona'nın üzerindeki büyünün bozulması için gerçek bir aşk öpücüğü gerekmektedir ve Fiona, bu kişiyi beklemektedir. Sonrasında Şrek, eşek ile prenses Fiona'yı kaçırarak ejderhanın yanından uzaklaşacaklardır. 

Bu geri dönüş yolunda Şrek ile prenses Fiona'nın arasında duygusal yakınlaşmalar olmaya başlayacak ve Fiona, bir gece yeşil deve dönüştüğünde eşek ile Şrek'in kendisini beğenmeyeceğine dair şeyler konuşurken, dışarıdan bunu duyan Şrek, kendi üzerine alınacak ve lorda haber verip prensesi almalarını isteyecektir.

Oysaki prenseste Şrek'e aşık olmuştur ama O'da aşkını açıklayamadan lord Farquaad, prensesi evlenmek için götürecektir. Bu yanlış anlaşılmanın üzerine ayrı düşen prenses ve Şrek, sonrasında eşeğin Şrek'e gerçekleri anlatması ile yalnızlıkları son bulacaktır. Gerçekleri öğrenen, aslında Fiona'nın da kendisini sevdiğini anlayan Şrek, eşeğin yeni sevgilisi olan ejderhaya binerek saraya gidecekler ve nikah törenini basacaklardır. Bu sırada tam güneş batmak üzeredir ve sonrasında Fiona, yeşil bir deve dönüşecek ve lord Farquaad, onların öldürülmesini isterken ejderha tarafından yenilecek ve Şrek, Fiona'nın bu halini daha da çok beğenecektir. Bu olay sırasında gerçek aşk öpücüğünü Şrek ile yaşayan Fiona, büyünün etkisinden kurtulacak ancak her zaman yeşil bir dev olarak kalacaktır. 





Ve son olarak evlenmeye karar veren Şrek ve Fiona, bataklıklarında mutlu ve eğlenceli bir düğün yapacaklar ve film böylelikle son bulacaktır.

Çok eğlenceli, komik, özellikle sevimli eşeği izlemekten zevk alacağınız, birbirinden ayrı ve eğlenceli masal kahramanlarının görüntüleri ile harika bir aile, macera, romantik komedi ve animasyon filmidir.